Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Ny jobportal vil udkonkurrere jobindex!

PatrickPresse4 lilleJobindex har længe haft monopol på det danske marked for jobportaler. Men det skal være slut, hvis det står til teknologivirksomheden Graduateland. De vil sætte nye standarder for dansk rekruttering og udkonkurrere Jobindex med deres nye karriere- og jobportal Carreerland – alt sammen ved brug af smart data og artificial intelligence (AI).

Virksomheden Graduateland har som de første i Danmark taget AI teknologien til sig. I snart 10 år har de samlet data fra over 1 million kandidater og 23 millioner jobs fordelt på 190 lande. Disse data er nu hjernen bag deres nye rekrutteringsalgoritme, og skal bruges til at matche kandidater, stillinger og virksomheder baseret på en række relevante parametre som erfaring, uddannelse, kompetencer, sprog, interesser og præferencer.

 

Nem jobsøgning - Nem rekruttering 

Jobsøgning er en kompliceret og kompleks process, hvor netværk, timing og branding betyder alt. Der er ganske enkelt behov for et system, der kan gøre jobsøgningsprocessen mere simpel, og samtidig hjælpe virksomhederne med at undgå fejlrekrutteringer.

Med den nye rekrutteringsalgoritme kommer både jobsøgere og HR til at spare tid. Algoritmen kan udover at matche kandiater med virksomhederne, også forudse hvordan en rekrutteringskampagne vil performe, baseret på tekst, eksponering, jobtype, jobkategori og tid.

HR-medarbejderen, der arbejder med rekruttering, vil f.eks. ikke længere behøve at undersøge, hvilke kompetencer kandidaterne skal besidde, eller hvilke platforme de opholder sig på. Det gør algoritmen for dem. I stedet kan de bruges deres tid på sikre, at kandidaten matcher virksomheden på et personligt plan.

Artiklen fortsætter efter billedet 

PatrickPresse4 1

Ud over AI og machine learning benytter jobportalen sig også af andre tiltag for at optimere rekrutteringsprocessen. Herunder virtuelle karrieremesser og en live-funktion, hvor virksomheder og kandidater chatter sammen langt inden en jobansøgning overhovedet sendes. På den måde kommer ingen jobansøgere til at bruge 3 timer på at søge en stilling, som de alligevel ikke passer til.

Den traditionelle jobsøgningsproces bliver vendt på hovedet. At 'mødes' bliver det første step - frem for det sidste, og det giver god grund til at få øvet elevatortalen både for de jobsøgende, HR og virksomhederne.

Kan du din elevatortale?

 

Artificial intelligens - Fremtidens rekruttering for HR medarbejder

At robotter kommer til at overtage jobs i fremtiden har vi hørt om længe. I fremtiden vil chaufførjobs samt stillinger inden for både kommunikation og IT ikke længere være forbeholdt os mennesker. Nogle jobs, f.eks. kundeservicestillinger, er allerede i transition fra menneske til maskine. Den nye rekrutteringsalgoritme kommer også til at påvirke arbejdsopgaverne for rekrutteringsvirksomheder og HR medarbejdere – på den gode måde. Careerlands smart datadrevede algoritme skal ikke stjæle
jobs fra HR medarbejdere. Den skal hjælpe dem og give dem mulighed for at bruge deres tid på mennesker. Ikke på data og research.

PressePatrick11"Nogle ser artificial intelligens som en erstatning for mennesker. Som noget der gør processer mindre personlige og som i værste fald stjæler menneskers jobs. Vi vil i stedet bruge teknologien til at hjælpe mennesker og virksomheder med at få mere succes med deres rekruttering. Som et supplement, der kan give HR-medarbejdere mere tid til menneskelige opgaver."  udtaler Patrick Lund, stifter og CEO, Careerland & Graduateland

 

For at lære mere om AI og datadrevet rekruttering besøg www.Careerland.dk

 

 

 

Teknologivirksomheden Graduateland vil sætte nye standarder for dansk rekruttering med deres nye karriere- og jobportal Carreerland – alt sammen ved brug af smart data og artificial intelligence.