Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Rekrutteringsforsker skal gøre op med rekrutteringens vanetænkning

Rekrutteringsforsker skal gre op lilleDen 1. juni 2018 har Konsulenthuset Ballisager indgået et forskningssamarbejde med Kathrine Solgaard Sørensen, der de næste tre år vil forske i rekruttering og rekrutteringsprocesser.

Konsulenthuset Ballisager vil gerne udfordrer de traditioner og ritualer, der præger rekrutteringsbranchen i dag, og Kathrine skal blandt andet være med til at nytænke, udvikle og optimere rekrutteringen i praksis, ved at udforske rekrutteringen i en størrere samfundsmæssig kontekst.

Ambitionen er at gøre op med rekrutteringens vanetænkning blandt andet ved at arbejde med detaljeret forskning, som anerkender rekrutteringens kompleksitet. Kathrine skal udforske rekrutteringsprocesserne lige fra de første interne møder omkring stillingen til den første kontakt mellem kandidat og virksomhed etableres, helt op til et år ind i den udvalgte kandidats ansættelse.

"Hvis vi vil opdage nye relevante perspektiver, må vi turde gå i dybden med en lille håndfuld rekrutteringer og være åbne over for det, der opstår i processen. Vi skal være åbne for, at rekruttering ikke er en naturgiven størrelse, men en praksis, som kunne se meget anderledes ud." udtaler Kathrine Solgaard Sørensen.

Selvom det hele kan lyde meget ambitiøst og måske en dog en smule urealistisk, mener Kathrine alligevel, at det sagtens kan lade sig gøre at gøre op med rekrutteringens vanetænkning. Dette skal blandt andet gøres ved at undersøge de antagelser, om hvordan en rekruttering skal foregå, og bruge den viden til at udfordre og skabe nye muligheder i rekrutteringen. Håbet er at skabe et forskningsbaseret grundlag for at udvikle værktøjer, der kan håndtere både kandidaternes og virksomhedernes naturlige forandringer på tværs af tid og kontekst.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Rekrutteringsforsker skal gre op med rekrutteringens vanetnkning

 

Vil ikke ende i skrivebordsskuffen!

Samarbejdet med Kathrine som rekrutteringsforsker for Ballisager er en del af hendes erhvervs-ph.d. på CBS, hvor hun også har skrevet speciale om onboarding. Specialet undersøgte blandt andet, hvordan ledelse praktiseres i onboardingforløbet, og hvilke muligheder og begrænsninger ledelsen skabte for de nyansattes oplevelse af at kunne begå sig, blive en del af et fællesskab og føle sig tilpas i virksomheden.

Det er også den forskning som driver Kathrine, der ikke ønsker at hendes forskning skal ende i skrivebordsskuffen. Tværtimod er håbet at den bringes til anvendelse og til gavn for samfundet. Derfor er en virksomhed som Ballisager, der brænder for at udfordre, nytænke og blive klogere på rekruttering, den perfekte platform til et forskningsprojekt fortæller Kathrine.

 

Læs mere

 

 

Find dit næste rekrutteringsbureau her

 

Konsulenthuset Ballisager vil gerne udfordrer de traditioner og ritualer, der præger rekrutteringsbranchen i dag, og derfor har de ansat en rekrutteringsforsker