Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Powerjobsøgerne indtager Jylland

Powerjobsgerne indtager Jylland lilleEt godt og stort netværk kan gøre forskellen på hvor længe man er jobsøgende, og desuden medvirke til om man lander jobbet eller ej. Jobsøgningsnetværket Powerjobsøgerne, der er drevet af ledige for ledige har stor succes med at få folk i job på Sjælland blandt andet i Frederiksberg Kommune. Nu kommer jobsøgningsnetværket til Jylland.

Indenfor de næste par måneder indtager Powerjobsøgerne Kolding. 

80 % af medlemmerne af Powerjobsøgerne kommer til jobsamtale inden for 3 måneder, mens 70 % har fundet job efter et halvt år. Det er også en af grundene til at Arbejdsmarkedsudvalget har bestemt at købe et medlemskab ved Powerjobsøgerne. . Og der skal ikke mange i beskæftigelse før de penge er hjemme igen. Derudover kan det godt gå hen og blive en ret god forretning både økonomisk og menneskeligt, mener Poul Erik Jensen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget.

 

De jobsøgende, der vil gøre gavn for andre

Selvtillid er altafgørende til en jobsamtale, og det er blandt andet en af de ting, man arbejder med i Powerjobsøgerne. Helt konkret har Powerjobsøgerne specialiseret sig i at skabe rammerne for alternativ jobsøgning, der i højere grad minder om at gå på arbejde, skabe en hverdag, hvor kompetencer udvikles, fællesskab opbygges og networking bliver effektiviseret.

Udover at mødes 2 dage om ugen, laver netværket af jobsøgere mange forskellige store arrangementer bl.a. for lokale virksomheder – for at møde potentielle arbejdsgivere på en mere værdig måde.

Powerjobsøgernes mål er at få 90% til samtale indenfor 3 måneder og 70% i job indenfor ½ år – det lykkes i de fleste afdelinger - bl.a. fordi de skaber Jobsøgningsglæde – glade jobsøgere kommer hurtigere i job.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Powerjobsgerne indtager Jylland

 

Powerjobsøgerne ser frem til et samarbejde med Kolding Kommune og jobcentret

"Vi har længe været interesserede i samarbejdet, da vi ved at Kolding kommune er innovative nok til at turde at prøve noget nyt, og satse lidt anderledes i forhold til deres jobsøgere. Dette ved vi udfra igangværende aktiviteter, og det fornemmes i det øjeblik, man træder ind i Jobcentret, hvor rammerne er smukke og hyggelige – og medarbejderne smilende, hjælpsomme og positive". Siger Malene Gregaard Wilsly/Stifter af Powerjobsøgerne

Forventningen til samarbejdet med Kolding er at nå samme mål som på Sjælland, men også at gøre netværket stærkere på landsplan. "Jo flere som kender os og vores aktive jobsøgere, des flere vil bruge os, når de har ledige stillinger – udover det har det ærgret mig, hver gang jeg måtte meddele en jysk jobsøger, at vi desværre ikke havde en afdeling i Jylland. Der er et lige så stort behov for fællesskab og udnyttelse af kompetencer som på Sjælland. Jeg vil håbe, at flere jyske kommuner tør at springe ud i et lidt anderledes samarbejde med os, når de ser de resultater vi skaber i samarbejde med Kolding jobcenter". Slutter Malene af.

 

Læs mere på Powerjobsøgerne.dk

 

Malene Gregaard er også blogger her på Jobfisk.dk, og du kan blandt andet læse hendes blogindlæg, hvor hun blandt andet fortæller om jobsøgningsglæde, jobsøgningsnetværk og om Powerjobsøgerne.

Læs Malene Gregaards blogindlæg her..

 

 

Kilde: JydskeVestkysten 

 

 

Jobsøgningsnetværket Powerjobsøgerne der er drevet af ledige for ledige har haft stor succes med at få folk i job på Sjælland blandt andet i Frederiksberg Kommune. Nu kommer jobsøgningsnetværket til Jylland.