Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Rekrutteringsudfordringer i Sverige skaber jobmuligheder for danskerne

Rekrutteringsudfordringer i Sverige lilleSelvom Danmark oplever store problemer i rekrutteringen lige nu, er det umiddelbart Sverige, der oplever de største rekrutteringudfordringer, hvor hele 29% af rekrutteringerne har været forgæves. Til sammenligning har "kun" 25% af rekrutteringerne i Danmark været forgæves.

Ifølge Ballisagers Jobbarometer for 1. halvår 2018 er det særligt brancherne bygge og anlæg, pædagogisk arbejde samt data og it, der oplever de største rekrutteringsudfordringer i de nordiske lande.

Antallet af ledige stillinger i Sverige vurderes lige nu at være på et højt niveau, hvilket betyder, at mange arbejdsgivere skal rekruttere. Specielt hvis du arbejder inden for social og sundheds området, kan det være en god idé at søge job i Sverige, da det viser sig at i netop denne branche er den branche med flest opslået stillinger på 734 jobannoncer.

Også branchen salg og kommunikation åbner op for gode jobmuligheder, på trods af denne branche viser et overskud af jobsøgende. Dette kan blandt andet have noget at gøre med, at de ansøgere de får ind, ikke besidder de efterspurgte kompetencer. Et andet bud kan være at kommunikation ofte klassificeres under IT, hvor der netop er stor efterspørgsel efter arbejdskraft lige nu. Under alle omstændigheder åbner det op for nye jobmuligheder for de jobsøgende i Danmark, hvis man da har mod på enten at flytte til Sverige eller pendle.

Artiklen fortsætter efter billedet

Rekrutteringsudfordringer i Sverige skaber jobmuligheder for danskerne 

 

Overvejer du at pendle mellem Danmark og Sverige?

Der kan være både udfordringer og muligheder, hvis man ønsker at søge job i Sverige, og overvejer at pendle frem og tilbage.

Skuespiller og kreativ konsulent Elin Fredrikson er en af de personer, der pendler mellem Danmark og Sverige. Som selvstændig med firmaet Elin Fredrikson Consulting, har Elin arbejdsplads i Danmark, men også kunder og arbejdsopgaver i Sverige, hvorved hun pendler over Øresund et par gange om ugen.

 

Elins bedste råd til dig, der overvejer at søge job i Sverige og pendle frem og tilbage.

  1. "Få nogle skæve arbejdstider, så du ikke behøver rejse i myldretiden, hvor det er mest besværligt. Det kan være en time tidligere eller en time senere end normalt, du kan møde."
  2. "Find en virksomhed/organisation der ligger tæt på stationen. Hvis du først skal med et tog og derefter en bus, bliver det en længere tur og mere besværligt. "
  3. "Forhandl rejsegebyret med i din ansættelse. Hvis virksomheden nu rigtig gerne vil have en dansker til at arbejde hos dem i Sverige, er dette måske muligt."
  4. "Det er billigere at leve i Sverige, end i Danmark. Som pendler kan du udnytte dette ved at handle ind eller shoppe, inden turen går tilbage til Danmark."

Elin fortæller at, det kan være hårdt at pendle frem og tilbage, alligevel har hun meget glæde af at arbejde i Sverige. På denne måde kan hun prøve et andet arbejdsmarked, end det danske, og bringe noget nyt til det svenske og dermed vække en form for nysgerrighed med sin danske uddannelse og danske kreativitet.

 

Gode råd til de jobsøgende i Danmark, der ønsker at søge job i Sverige

  • Lær om forskellen på de danske og svenske ansættelsesforhold: For eksempel er den ordinære arbejdstid længere i Sverige end i Danmark. Du kan se mere på Oresunddirekt.dk
  • Brug dit netværk: Har du forbindelser til Sverige i forvejen er det en klar fordel, hvis du vil søge job i Sverige.
  • Lær de basale svenskkundskaber: Selvom der er visse ligheder i det svenske og danske sprog, kan det være behjælpeligt at tage et sprogkursus i svensk, for at fremstå mere attraktiv hos en virksomhed.
  • Brug de svenske jobdatabaser: Ligesom i Danmark er det almindeligt at finde job via jobdatabaser. Nogle af de mest besøgte svenske jobdatabaser er www.arbetsförmedlingen.se, www.jobbsafari.se, og www.Stepstone.se der alle har et bredt udvalg af jobs indenfor både den private og offentlige sektor.

 

Er du stadig i tvivl om det er det rette for dig at søge job i Sverige, kan du her på Jobfisk.dk finde en bred oversigt over alle jobdatabaser og fagdatabaser med jobannoncer fra hele Danmark.

 

 

Sveriges rekrutteringsudfordringer, skaber jobmuligheder for de jobsøgende danskere, der har mod på at at pendle/flytte til Sverige.