Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Virtual Reality: En industri i vækst

Virtual Reality En industri i vkst lilleVR - Virtual Reality: En teknologi der tillader brugere at interagere i et computer simuleret miljø. Dette gøres eksempelvis gennem en hjelm, hvor der er integreret lyd og billeder.

De fleste af os har nok hørt om det, andre kender det højest sandsynlig gennem computerspil. Men lige præcis denne industri er i kraftig vækst, og det er ikke kun indenfor computerspils verdenen.

Der er mange brancher hvor Virtual Reality teknologien kan udnyttes og udvikles, og allerede nu forventer mange virksomheder at implementere VR i produktionen frem mod 2022. En af virksomhederne på listen er Grundfos, som vil udnytte VR teknologien indenfor uddannelsesområdet til hurtigere og bedre oplæring af medarbejdere på fabriksgulvet.

Derudover forventer brancher som bankvirksomheder, ejendomsmarkedet og byggeri at komme til at anvende VR teknologien i deres daglige arbejde. VR ville også kunne bruges ved museumsbesøg, undervisning, flysimulation, og lægevidenskab. Dette tyder altså på at de forventede nye jobs, vil relatere sig til mange forskellige brancher i hele verden. I 2020 forventer man at 24,2 millioner mennesker i hele verden bruger VR teknologien i deres hverdag. I dag er antallet af VR brugere på ca. 14,6 millioner mennesker.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Virtual Reality En industri i vkst

Der er også et job til dig

Selvom du ikke er en haj til teknologi eller digitale systemer, er der alligevel gode udsigter for dig som er jobsøgende, for at finde gode jobmuligheder i VR industrien.

I takt med VR-industrien vokser, vil der komme til at mangle mennesker med erfaring og kompetencer indenfor salg, marketing, forretningsudvikling med mere. Især færdigheder indenfor produktstrategi, design og udviklingsprocesser vil blive særligt efterspurgt.

Derudover vil en af de største udfordringer for virksomheden blive at finde ud af hvordan gode historier kan fortælles ved hjælp af VR, derfor vil industrien også henvende sig til jobsøgende med erfaring indenfor plotting,- skrive og storyboard færdigheder, og vil dermed ikke kun henvende sig til jobsøgende med digitale kompetencer.

 

Dine interesser er afgørende for din karrierevej.

"Start experimenting on your own time right now as an investment into your career. Today´s side projekt will turn into tomorrow´s high-flying job" udtaler teknisk direktør for New Yorks digitale bureau Gareth Price.

Ifølge Price er den enkeltes interesse afgørende for den enkeltes karriere. Citatet fortæller også om vigtigheden i at kunne kombinere sine interesser med sin jobsøgning, samt det at være klar omkring motivationen for jobbet.

 

Gode råd til dig som ønsker job indenfor VR-industrien

  • Undersøg først hvilke virksomheder, der arbejder med teknologierne og hvor de befinder sig geografisk.
  • Find information om virksomhederne. Hvilke typer personer beskæftiger de? Hvad er virksomhedernes visioner, missioner og værdier? På den måde kan du se om der er en fremtidig mulighed for at arbejde med området i den pågældende virksomhed.
  • Tag kontakt til virksomheden, så du opnår mere relevant viden om virksomheden og finder ud af, hvad du kan byde ind med.
  • - Du kan gøre dig selv mere kvalificeret med relevante kurser eller erfaring på CV'et, og ved at italesætte din interesse for området.

Sidst men ikke mindst: Vis du er forandringsparat! Evnen til at lære nyt og være omstillingsparat er væsentlig og en af de mest attraktive kompetencer på arbejdspladsen.

 

Kilder: https://ballisager.com/wp-content/uploads/2018/03/Jobbarometer_1_halvaar_2018.pdf

 

De fleste af os har hørt om VR-teknologien, og lige præcis denne industri er i kraftig vækst