Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Forventningerne til beskæftigelsen i 2018 er skyhøje

Forventningerne til beskftigelsen i 2018 lilleAntallet af jobannoncer lagt på nettet er steget over det seneste år, og en undersøgelse lavet af Dansk Jobindex har nu endelig afsløret de første rimeligt sikre tal for udviklingen på arbejdsmarkedet her i 2018. Og der er altså god grund til at have høje forventninger til yderligere fremgang i beskæftigelsen.

Sidste år så vi en tydelig tendens til stigende efterspørgsel efter arbejdskraft i de danske virksomheder, og noget tyder på at fremgangen bliver fastholdt her i 2018.

I Januar 2018 blev der lagt 23.200 nye jobannoncer på nettet. Sammenlignet med november sidste år er der tale om en fremgang på knap 600 jobannoncer. Selvom tallet for Januar 2018 er på niveau med gennemsnittet for de sidste 3 måneder af 2017, ses der en endnu tydeligere stigning, når vi sammenligner med Januar 2017, hvor der kun blev lagt 20.800 jobannoncer på nettet.

Grundlæggende ser det altså ud til, at der med den fastholdte stigning i jobannoncer i 2018, er god grund til at forvente yderligere framgang i beskæftigelsen i 2018, hvor beskæftigelsen ifølge Dansk Jobindex med stor sandsynlighed kommer til at nå det højeste niveau nogensinde.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Forventningerne til beskftigelsen i 2018 er skyhje

 

Optakt til overophedning?

Selvom tallene har stabiliseret sig på det højeste niveau siden finanskrisen, så er niveauet fortsat lavere end inden krisen satte ind. Det nuværende niveau kan dog sammenlignes med niveauet i starten af 2006. Altså lige inden arbejdsmarkedet blev karakteriseret af en overophedning i 2008, hvor der blev lagt over 30.000 nye jobannoncer på nettet hver måned inden finanskrisen ramte.

Selvom der er god grund til optimisme, er der altså også grunde til bekymring. Med en i forvejen lav ledighed kan efterspørgslen på arbejdskraft skabe såkaldte flaskehalse på arbejdsmarkedet, og dermed skabe store udfordringer i fremtiden.

 

Læs rapporten fra Dansk Jobindex her

 

 

Antallet af jobannoncer lagt på nettet er steget over det seneste år, og en undersøgelse lavet af Dansk Jobindex har nu endelig afsløret de første rimeligt sikre tal for udviklingen på arbejdsmarkedet her i 2018.