Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Evaluer din arbejdsplads - anonymt og nemt!

Evaluer din arbejdsplads - anonymt og nemt lilleDu skal søge job, men er virksomhederne lige så gode og professionelle, som de giver udtryk for i deres jobannonce? Det er ikke til at vide, men med det nye tiltag på Jobindex har du nu fået muligheden for at komme et skridt tættere på om arbejdspladsen er et godt sted at være eller ej – og desuden muligheden for at fortælle andre om dine egne oplevelser.

Evalueringer er et nyt tiltag på Jobindex, en slags "trustpilot" for kandidater, hvor man kan evaluere både nuværende og tidligere arbejdspladser 100% anonymt. Man evaluerer arbejdspladsen ved at tildele den 1 til 5 stjerner indenfor en række kategorier blandt andet vurdering af ledelsen, kulturen, karrieremuligheder, arbejdsmiljø, samarbejde, relationer og den overordnede vurdering af arbejdspladsen.

Har man lyst, er der også mulighed for at give en kommentar med på vejen. Evalueringen vil derefter blive synlig på arbejdspladsens virksomhedsprofil på Jobindex. For at sikre større troværdighed har Jobindex dog sat en nedre grænse for synligheden af evalueringer. Det vil sige, at der skal være et minimum på 3 eller flere evalueringer af arbejdspladsen, før evalueringen bliver synlig. En grænse, der er sat for at sikre større troværdighed, og desuden sikre et så korrekt billede af virksomheden som muligt.

Desuden opfordrer Jobindex alle til at holde en god og konstruktiv tone – også selvom man er utilfreds.

Om de jobsøgende vil bruge det, når de søger job er Bettina Wæde fra konsulentfirmaet Wæde Consult ikke i tvivl om og udtaler "Det er jo en direkte efterligning af Glassdoor.com, som snart også er på dansk. Og Glassdoor bliver allerede flittigt anvendt i udlandet. Men det vil også blive brugt, fordi vi allerede er vant til at bruge Tripadvisor, Hotels.com osv. til at søge efter alle mulige informationer online. Nu er det bare kommet til rekruttering og jobsøgningsbranchen."

Artiklen fortsætter efter billedet 

Evaluer din arbejdsplads - anonymt og nemt

 

Men hvilken betydning vil det få for virksomhederne?

En dårlig anmeldelse kan få enhver til at sætte hælene i. Og Bettina Wæde er da heller ikke i tvivl om at det vil skræmme nogen at søge i virksomheder, der har fået dårlige karakterer. Men mener at det blot betyder at virksomhederne bliver nødt til at stramme op og gøre tingene ordentligt, også når det gælder rekruttering.

At virksomhederne skal stramme op, er Christian Sylvester fra Sylvester&co heller ikke i tvivl om, og mener ligefrem at Jobindex nye tiltag er gode nyheder.

"Det er jo gode nyheder for virksomheder som allerede er foran på point i forhold til EVP (Employer Value Proposition). Undersøgelser viser, at når medarbejderne udtaler sig, så vægter det højere på tillids indexet, kontra når virksomheder udtaler sig. Og de virksomheder som halter bagefter på disse parametre tja... De ved nu, hvad de skal stræbe efter, hvis de skal gøre sig håb om at kunne tiltrække talenter fremover."

Jobindex har allerede indsamlet de første evalueringer, som stiller skarpt på, hvordan det er at arbejde hos de danske virksomheder – og er altså helt uden fokus på virksomhedernes produkter eller services. Men opfordrer samtidig til, at de jobsøgende danner sig et fuldt billede af arbejdspladsen ved at søge informationer om virksomhederne flere steder.

 

Læs mere om Evaluering af arbejdspladsen på Jobindex

 

 

Du skal søge job, men er virksomhederne lige så gode og professionelle, som de giver udtryk for i deres jobannonce?