Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Video i jobansøgningen? 5 gode råd

Video i jobansgningen- 5 gode rd lilleAt bruge video i sin jobansøgning er et af de nyere tiltag. Men hvordan ser virksomhederne på videoansøgningen, og bruger du som jobsøgende videoen rigtigt? En undersøgelse udarbejdet af Analyse Danmark har taget et nærmere kig på virksomhedernes mening om brugen af video i jobsøgningen.

Størstedelen af virksomhederne har aldrig brugt video i deres rekrutteringsproces, og kun 1 ud af 5 ønsker forventer at bruge video i deres rekrutteringsproces i fremtiden. Derudover er det ifølge Ballisagers rekrutteringsanalyse kun hver 9. virksomhed som vil kigge på videoen, hvis den er medsendt som bilag. Alligevel mener virksomhederne, at der kan være fordele ved at bruge video i jobansøgningen, hvis den altså bruges rigtigt.

Ifølge virksomhederne er den største fordel ved en videoansøgning, at man får et tydeligere billede af ansøgeren personlighed, og at man har mulighed for at se deres præsentationsevne.

Den største ulempe er, at det tager lang tid og at det kan være bøvlet, specielt hvis videoen er i et format, der er svær at afspille. Med tanke på tiden, er den rette længde på en videoansøgning 1 – 3 minutter, men søger du job blandt de offentlige virksomheder bør videoen være kortere end 1 minut!

Derudover mener størstedelen (75 %) at videoansøgningen primært skal bruges som supplement til traditionelle jobansøgning. Kun 4 % af virksomhederne mener, at videoansøgningen kan erstatte det traditionelle ansøgningsmateriale.

Artiklen forsætter efter billedet 

Video i jobansgningen- 5 gode rd

 

De 5 bedste råd til dig, der bruger eller ønsker at bruge video i jobansøgningen

  • Vis din personlighed, men UNDGÅ at virke utroværdig og upersonlig
  • Fortæl om din motivation for jobbet: Din motivation for jobbet, og de personlige og faglige kompetencer er det vigtigste at få formidlet. Resultater, uddannelse og branchekendskab er mindre vigtig.
  • Målret din video til det specifikke job, og virksomhed.
  • Sørg for at videoen IKKE er i en dårlig kvalitet, og at der IKKE er for meget baggrundsstøj.
  • Video bør kun bruges som supplement til jobansøgningen og bør max vare mellem 1 – 3 minutter, gerne mindre hvis du søger i det offentlige.

 

Læs også: Jobsøgende - sådan kan du også skille dig ud fra mængden

 

 

Kilder: Rapport udarbejdet af Analyse Danmark; undersøgelse om video i jobansøgningen 

Ballisagers rekrutteringsanalyse 2017 

 

 

 

 

At bruge video i sin jobansøgning er et af de nyere tiltag. Men hvordan ser virksomhederne på videoansøgningen, og bruger du som jobsøgende videoen rigtigt?