Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Det kan godt betale sig at sende en uopfordret jobansøgning!

Det kan gode betale sig at sende en uopfordret jobansgning lilleIfølge Ballisagers rekrutteringsanalyse 2017 er virksomhedernes brug af de uopfordrede ansøgninger eksploderet fra 29 % i 2016 til 42 % i 2017. Derudover kigger 6 ud af 10 virksomheder de uopfordrede ansøgninger igennem, når de søger nye medarbejdere.

Helt op til hver 5. virksomhed modtager slet ingen uopfordrede ansøgninger - i de små private virksomheder er det lige knap hver 4. virksomhed, der ikke modtager uopfordret ansøgninger.

Der er altså god grund og måske ligefrem fordele ved at søge job uopfordret hos de små private virksomheder.

En fordel ved at søge ved de små virksomheder er, at der oftest er kortere vej til toppen. Det betyder at du kan henvende dig direkte til den kommende chef, når du skriver eller ringer uopfordret til virksomheden. Det betyder, du har større mulighed for at målrette dit CV og din ansøgning til den enkelte virksomhed.

 

Artiklen forsætter efter billeder 

Det kan godt betale sig at sende en uopfordret jobansgning 

 

Målret dit CV – Du har kun 2 min og 3 sekunder

Lige præcis det at kunne målrette sit CV og jobansøgning til den enkelte virksomhed kan være en kæmpe fordel. Ifølge Ballisagers rekrutteringsanalyse læser 80% af arbejdsgiverne nemlig CV'et først.

Du har kun 2 min. og 3 sekunder til at fange din kommende arbejdsgivers opmærksomhed! Det er nemlig den tid arbejdsgiveren i gennemsnit bruger på at læse CV'et igennem første gang. Derudover læser 83% af virksomhederne profilteksten i dit CV.

Rent faktisk læser halvdelen af virksomhederne slet ikke ansøgningen, hvis CV'et ikke vækker interesse!

Der er altså flere gode grunde til at have et øget fokus på sit CV, og dermed også at målrette CV'et til den enkelte virksomhed.

 

Gode råd til dit CV:

  • Sæt dig ind i den virksomhed, du søger hos
  • Vis, at du er motiveret
  • Vær ærlig
  • Lav et enkelt og overskueligt CV

 

Er du i tvivl om dit CV er klar til at sende ud? Få et CV tjek nu!

Ved du ikke hvad du skal skrive i dit CV? Få gode råd og hent en GRATIS CV-skabelon her: Hvordan skriver jeg det perfekte CV

 

Kilde: Ballisagers rekrutteringsanalyse 2017 

 

Hvad er dine erfaringer med de uopfordrede jobansøgninger?

 

 

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér


Brugen af de uopfordrede ansøgninger er eksploderet fra 29% i 2016 til 42% i 2017