Ledig og syg
TILMELD NYHEDSBREV

Ledig og sygemeldt

Ledig og sygemeldt på samme tid. Det sker desværre lidt for ofte, at ledige bliver til sygemeldte. Oftest på grund af stress eller depression. Måske har man mistet overblikket og føler sig presset af systemet? Måske er man bare helt tappet for kræfter efter en hård opsigelsesperiode eller lignende...


Det er under alle omstændigheder en yderst vanskelig situation, hvor det kræver klart overblik. Det vigtigste er, at du har god kontakt til din sagsbehandler og ikke mindst til din a-kasse eller evt. fagforening. Det er nemlig en hårfin balance hvornår man er parat til at søge nyt job i forbindelse med sygemelding. Du betragtes ikke som sygemeldt, såfremt du sender en ansøgning! Derfor skal du raskmelde dig, inden du er så langt i processen. Med andre ord, skal man raskmelde sig med det samme, man er parat til at sende en ansøgning.


Hvis man eksempelvis har været sygemeldt pga. en depression, stress eller en psykisk problemstilling, kan det nogle gange være vanskeligt at vurdere hvornår man er parat til at raskmelde sig. Spørg dig til råds hos egen læge, men også i din a-kasse.


Det kan være svært at få hul på bylden med at skrive en ansøgning efter en sygemelding. Jeg rådgiver altid ledige til at være helt ærlige omkring deres situation - altså fortælle hvorfor man har været sygemeldt. Men samtidig fortælle hvad sygemeldingen har givet af indsigt - for det gør en sygemelding altid. Hvad er du blevet mere klar på/klar over efter denne sygemelding? Gør bevidst om din styrkede situation og dine tilegnede kompetencer fra dit sygeforløb.


Det er ingen skam, at have været sygemeldt. Det er derimod en skam, hvis du ikke udnytter dine nye kompetencer!

 

 

Henriette Hojer - kom-igen dk150Mit navn er Henriette Højer. Jeg er uddannet socialrådgiver, HR konsulent og markedsøkonom. I mange år har jeg arbejdet med sygemeldte og ledige. Jeg har rykket mange mennesker fra A til B og hjulpet dem med at komme igen på arbejdsmarkedet under en eller anden form. Her på Jobfisk.dk vil jeg komme med gode råd og overblik i forbindelse med sygemeldinger eller begyndende stress – også kaldet ledighedsstress. Her vil også være plads til lidt lovgivning omkring fleksjob, revalidering og andre tilbud inden for beskæftigelsesområdet. Samtidig er jeg drivkraften bag kom-igen.dk, som er en netportal for ledige og sygemeldte.

 

Det sker desværre lidt for ofte. Oftest på grund af stress eller depression.