Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
Det er egen læge, som skal sygemelde dig, hvis han vurderer at du ikke længere kan stå til rådighed for din a-kasse på grund af sygdom. Lægen udfylder et skema, som sendes til Jobcentrets sygedagpengeteam. A-kassen skal naturligvis også have besked, så ring altid til din kontakt dér.
Vores sygedagpengesystem opfattes af mange som værende mere proaktivt end dagpengesystemet. Hvis man er sygemeldt, er der nemlig løbende opfølgning på ens sag – minimum hver 4. Uge. Man følges også af egen læge, sygehus eller lignende, som løbende skal give status til jobcentret.
Det kan godt opfattes som en form for kontrol i forhold til om man fortsat er uarbejdsdygtig, men det er klart min opfattelse, at det er til alles bedste, at der løbende er dialog, så man kan blive raskmeldt hurtigst muligt.
Der er netop gennemført en reform af sygedagpengesystemet. Den lægger op til en meget tidlig indsats, hvor det hele tiden vurderes om den sygemeldte kunne have behov for et eller andet form for tilbud. F.eks. tilbud om at komme til træning, til coach eller lignende. Det er klart min erfaring, at de fleste sygdomme bedres hurtigere, såfremt der er kontakt til eventuel arbejdsgiver eller andet form for tilbud om en aktiv hverdag.
Mit navn er Henriette Højer. Jeg er uddannet socialrådgiver, HR konsulent og markedsøkonom. I mange år har jeg arbejdet med sygemeldte og ledige. Jeg har rykket mange mennesker fra A til B og hjulpet dem med at komme igen på arbejdsmarkedet under en eller anden form. Her på Jobfisk.dk vil jeg komme med gode råd og overblik i forbindelse med sygemeldinger eller begyndende stress – også kaldet ledighedsstress. Her vil også være plads til lidt lovgivning omkring fleksjob, revalidering og andre tilbud inden for beskæftigelsesområdet. Samtidig er jeg drivkraften bag kom-igen.dk, som er en netportal for ledige og sygemeldte.