Bøger om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Overhal jobkøen – ny bog

overhal jobken55Med spænding modtog jeg bogen eller måske rettere hæftet "Overhal jobkøen – sådan får du din ansøgning øverst i bunken. Sådan sælger du dig selv i jobsamtalen! Spil dine kort rigtig i jobsamtalen."
Bogen ligger godt ud med at fortælle at det er en manual med en klar instruktion til hvad man skal gøre, hvorfor og hvordan man skal gøre det. Skridt for skridt som der står.
Men herfra går det kun ned af bakke. Desværre.


Forfatteren har skrevet en tilsvarende bog for over 10 år siden og umiddelbart virker dette til at være en næste tro kopi af den. (Det skal indrømmes, at det er mange år siden jeg har læst den første, så det handler udelukkende om fornemmelse).

Men en af de ting, der slår mig, når jeg læser denne bog, er at forfatteren anbefaler at man skriver en kladde af sin ansøgning, inden at man skriver den på pc. Det beskrives desuden, hvordan det ikke er sjældent, at ansøgeren skriver i hånden. Mig bekendt sker det meget sjældent nu (jeg skal i hvert tilfælde mange år tilbage, siden jeg sidst har set en ansøgning skrevet i hånden).

overhal jobken300Der bruges også tid på at anbefale, at man skal købe noget ekstra godt papir til sin ansøgning. I en tid hvor størstedelen af alle ansøgninger sendes på mail eller indtastes i et online rekrutteringssystem synes dette overflødigt. Med dagens portopriser vil det også være en dyr fornøjelse, hvis man sender sin ansøgning med post. Hvis du alligevel vælger at sende den, så anbefales det at bruge en A4 kuvert, at du lægger følgebrev, jobresumé og CV i en plasticlomme, gerne let farvet dog ikke lyserød...

Der er ikke nogen tvivl om at Jørn Lauesen ved noget om emnet. Desværre virker det ikke til at denne viden er blevet opdateret i denne udgave af bogen. Det er der flere eksempler på, end de allerede nævnte.

Uopfordrede ansøgninger og brugen af netværk får desværre også kun 1½ sides opmærksomhed hver.
Som noget af det sidste i bogen får vi det råd, at man ikke skal bruge en standardansøgning. Det kan vi jo kun være 100% enige i. Vi skal derfor lade være med at fotokopiere vores ansøgning og bare sende den...

Generelt en bog der nok var god for 10 år siden, men i dag ville jeg nok vælge en af de andre på markedet. Eller jeg vil vente til der kommer en gennemskrevet og opdateret udgave. Den vil jeg se frem til at læse. Indtil da, så brug pengene på en af de andre gode jobsøgningsbøger der findes på markedet.

 

Forfatter: Jørn Lausen
Forlag: Birmar
Sider: 84
Pris: 90,- kr.
Link: http://birmar.dk/shop/overhal-jobkoeen-369p.html 

 

 

Find andre bøger om jobsøgning her...

 

Overhal jobkøen. En bog der lover mere end den kan holde.