Thor Brønsvig
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Jobsøgning Thor Brønsvig Jeg har fået job.

Jeg har fået job. Populær

Skrevet af Thor Brønsvig     17. Januar 2010     9877  

Forord

Jeg skriver dette efter jeg er færdig med at skrive selve blogindlægget og jeg synes helt ærligt ikke det er vildt godt. Men sagen er den, at jeg har fået job, og mit fokus ligger et helt andet sted. Så kan man diskuterre om jeg overhovedet skulle lægge noget ud på min blog, men jeg har valgt at lægge det her ud alligevel. Fordi at jeg for det første gerne vil sige pænt tak og  pænt farvel for denne omgang (håber ikke der kommer flere omgang, men det er jeg jo ikke selv herre over). For det andet fordi at der måske er noget, som nogen kan bruge.

Blog

Så skete det endelig, jeg har fået job. Jeg var til et par samtaler lige før det meste af landet gik på juleferie, og lille juleaftensdag blev jeg ringet op og blev tilbudt jobbet. Jeg fik mailet en kontrakt omkring middag og et par timer efter satte jeg mig i bussen for at tage ud til min nye arbejdsplads for at skrive kontrakten under. Det har bare været skønt endelig at kunne slappe af og holde jul og nytår uden at have jobsøgning hængende over hovedet. Det er første gang i rigtig lang tid, jeg har haft muligheden for at slappe rigtig af. Der har selvfølgelig kørt nogle tanker i hovedet over hvordan det nu kommer til at gå på det nye job.

Det her bliver et blogindlæg der runder denne omgang af fra min side her på jobfisk. Og jeg vil selvfølelig gerne give opskriften på hvordan man så kommer i job, men det er ikke mig, der har knækket koden, så det kan jeg desværre ikke hjælpe med.

Jeg kunne også skrive om mit nye job, men da det er meget begrænset hvad jeg i virkeligheden ved , så vil jeg også lade være.

Til gengæld kan jeg fortælle om hvordan min tid som jobsøgende har været.

Det hele startede omkring november 2008, hvor jeg var blevet fyret pga. finanskrisen. Det der med finanskrisen var ikke helt gået op for mig på det tidspunkt, jeg tænkte at sådan en krise går nok hurtigt over, verden er blevet bedre og bedre til at rejse sig oven på tragedier, så sådan finanskrise varer slet ikke så lang tid som alle de kloge siger. Men efterhånden gik det op for mig at denne her krise godt kunne komme til at vare længe og at udsigten til at jeg fik et job godt kunne blive meget lang. Og da jeg kom til de første jobsamtaler og hørte de historier som dem der søgte en ny medarbejder fortalte, begyndte sagens alvor at gå op for mig. Jeg var til en samtale til en stilling der egentlig ikke krævede det helt store, men da jeg hørte at der var lidt under 200 der havde søgt og nogle af ansøgerne tidligere havde haft chefstillinger i mellemstore firmaer før, så gik det op for mig at konkurrencen godt kunne blive hård, især når nogle af mine konkurrenter var så desperate.

Hvis jeg skal ridse resten af forløbet hurtigt op så er det faktisk en stor grå klat inde i hovedet der bestod af ansøgninger, afslag og lejlighedsvis en samtale.

Jeg er jo en af dem der er rigtig glad for regneark og derfor har jeg også igennem hele mit forløb ført en log over hvem jeg har sendt ansøgninger til og hvornår, samt tidspunkter for afslag osv. Så hvis min jobjagt skal vises med tal kommer det til at se sådan her ud.

Jeg har varet jobsøgende i 430 dage

Mit CV er blevet ændret 6 – 7 gange.

Sendte ansøgninger 203

Heraf 50 til rekrutteringsbureauer (24,63%)

Heraf 153 til ”rigtige” virksomheder. (75,37%)

Bekræftelser

Jeg har modtaget 183 bekræftelser på ansøgninger (90,15% af samlet antal ansøgninger)

Heraf 41 fra rekrutteringsbureauer. Hvilket betyder at jeg har modtage bekræftelser fra 82% af de ansøgninger jeg har sendt til  rekrutteringsbureauer.

Heraf 142 til ”rigtige” virksomheder.Hvilket betyder at jeg har modtage bekræftelser fra 92,81 af de ansøgninger jeg har sendt til  rekrutteringsbureauer.

Afslag

Jeg har selv trukket 3 ansøgninger tilbage, fordi jeg fik job.

Samlet antal afslag 174 (har fået afslag på 85,71 % af de samlede antal ansøgninger)

Heraf 37 fra rekrutteringsbureauer. Har fået afslag på 74 % af de ansøgniger jeg har sendt til  rekrutteringsbureauer.

Heraf 137 til ”rigtige” virksomheder.Har fået afslag på 89,54 % af de ansøgniger jeg har sendt til  rekrutteringsbureauer.

Afslag fordelt på ugedage
mandag 34

tirsdag 41

onsdag 23

torsdag 39

fredag 30

lørdag 4

søndag 3

Gennemsnitligt antal dage imellem ansøgningen er sendt og et afslag er modtaget – 25,18 dage.

Største antal dage imellem ansøgningen er sendt og et afslag er modtaget – 135 dage

Mindste  antal dage imellem ansøgningen er sendt og et afslag er modtaget – 1 dag

Gennemsnitligt antal arbejdsdage imellem ansøgningen er sendt og et afslag er modtaget – 18,16 dage.

Største antal arbejdsdage imellem ansøgningen er sendt og et afslag er modtaget – 97 dage

Mindste  antal arbejdsdage imellem ansøgningen er sendt og et afslag er modtaget – 1 dag

(Arbejdsdage er ekslusiv ferie)

Jobsamtaler

Jeg er blevet indkaldt til 18 samtaler 17 forskellige steder. Hvilket betyder at jeg er blevet kaldt til samtale i 8,37% af de steder hvor jeg har sendt en ansøgning.

Heraf 4 hos rekrutteringsbureauer. (8% af gangene jeg har sendt en ansøgning til et  rekrutteringsbureaue er jeg kaldt til samtale.)

Og jeg har været til samtale 13 gang i ”rigtige virksomheder” (8,5% af gangene jeg har sendt en ansøgning til en virksomhed er jeg kaldt til samtale.)

Ugedag for inkaldelse til samtale

mandag 6

tirsdag 3

onsdag 3

torsdag 2

fredag 2

lørdag 0

søndag 1

Ugedage hvor samtaler er blevet afholdt

mandag 3

tirsdag 4

onsdag 4

torsdag 6

fredag 1

lørdag 0

søndag 0

Det var jo en farlig masse tal, som måske kan være med til at fortælle noget af historien. På den anden side så fortæller de jo heller ikke hele historien.

På et tidspunkt skrev jeg her på bloggen om hvorfor jeg fik flest afslag på torsdage [LINK] siden da er afslagende blevet bredt lidt mere ud. Men det er måske interessant hvorfor der kommer så få afslag om onsdagene.

Det som jeg synes er det mest eller mindst spændende alt afhængigt af hvordan man ser på er afslagsprocenterne. Altså at jeg kun har fået afslag på ca 85% af mine ansøgninger. Jeg mener det er ret tæt på for slapt. Det er efter min mening lidt mere end en smutter hist og her.

Det bringer mig videre til nogle af de få råd jeg har til jobsøgende. Det er desværre sådan at mange af dem der skal behandle din ansøgning ikke er deres opgave voksen. Det er værd at huske på når man får et afslag.

Jeg har også nogle andre jobsøgningsråd, jeg tror måske ikke de direkte kan hjælpe dig med at få dit næste job, men de kan måske hjælpe lidt og de kan måske også hjælpe med at det bliver nemmere at holde sig selv ud.

 • Det er ok at sige fra hvis du ikke gider at snakke jobsøgning. Nogle gang skal man prøve at komme væk fra sin jobsøgning – ellers kan man ikke komme tilbage.
 • Lyt til råd og fordøj dem. Der er ikke grænser for hvor mange der har villet give mig råd om jobsøgning og det har altid været ud af den bedste mening. Men det er nu de færreste der har prøvet at søge job under den værste økonomiske krise i meget lang tid.
 • Vær dig selv og gør det du tror på. Det der med at følge så mange råd at man selv glemmer hvor man er tror jeg er farligt. Jeg synes selv jeg er blevet meget kunstig når jeg ikke har været mig selv.
 • Få folk til at kigge dit CV og ansøgning igennem, og helst folk du ikke kender, de er mest ærlige.
 • Hold en log over de jobs du søger, du kan risikere at blive kaldt til samtale et sted du har glemt du har søgt. I min log har jeg haft links til min ansøgning og jobopslaget (downloaded). Det har været brugbart omkring en håndfuld gange.
 • Vær forberedt på at du mange steder ikke bliver behandlet med den respekt du fortjener, men vær åben over for folk alligevel.
 • Jf. forrige punkt, sig fra over for pis giv folk en chance hvis de spilder den så kom videre.
 • Tro på din mavefornemmelse, den har som oftest ret
 • Ha et par projekter kørende for at holde dig i gang. Jeg tror ikke så meget på det med at det er vigtigt at have et fuldt CV selv om det er fint nok. Det jeg mener er lav et eller andet som du holder af.
 • som altid få spist og sovet rigtigt og dyrk evt lidt motion
 • forbered dig til jobsamler - men ikke for godt.
 • forbered dig på at du bevæger dig ind i  en verden hvor humor betyder du er useriøs specielt hos rekruttering folk (og marketingsfolk).
 • Hold dig så vidt muligt væk fra rekrutteringsbureauer, giv dem en chance hvis de ringer til dig, men lad være med at bruge lang tid på at skrive ansøgninger til dem.
 • Der er altid 50 % chance for at de job du søger – enten så får du det eller også så får du det ikke.... Det er selvfølgelig noget pjat men jeg har alligevel 2 pointer.
 • Bevar din humor selv om det er sindsygt svært
 • Du får højst sandsynligt ikke de job du ikke søger

Det var alt for denne gang, jeg ved ikke hvor brugbart det er.

Mange tak til jer der har hjulpet mig, støttet mig, sendt god energi. Og tak for det jeg har glemt at takke for.

Jeg håber ikke vi skal ses igen under de her omstændigheder, god vind og god energi til jer der stadig kæmper med jobsøgningen.

Thor

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.