Thor Brønsvig
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Jobsøgning Thor Brønsvig Sådan skal det gøres

Sådan skal det gøres Populær

Skrevet af Thor Brønsvig     17. Januar 2010     10366  

Jeg har et par gange her på bloggen fortalt hvordan jeg mener man ikke skal gøre, når det kommer til rekruttering, jeg har også gerne villet fortælle hvordan det ser ud når jeg mener den sidder lige i skabet. Og det har jeg heldigvis fået mulighed for i denne omgang.

Denne her gang vil jeg nemlig gerne vise et rigtig flot afslag jeg har fået, hvis ikke det er det flotteste så ligger der i hvertfald i top 3. Og når nu vi er i gang med kategorierne så er det helt klart på en første plads fra et sted, hvor jeg ikke har været til samtale.

 

Afslaget ser sådan her ud.

Hej Thor,

Tak for din ansøgning

Det er min vurdering at det vi kan tilbyde ligger et stykke fra det som du måtte have interesse i at beskæftige dig med, omend jeg godt er klar over at du i en situation uden arbejde kan være motiveret for mindre:-)

Vil vil finde vores nye medarbejder blandt andre kandidater

Tak for interessen, og held og lykke fremover

SÅDAN skal det gøres.

Jeg synes det her afslag er så flot, fordi der ikke er noget sniksnak i, det kommer lige til sagen med det samme, der er noget empati, samt et (føler jeg) oprigtigt held og lykke fremover.

En anden ting som jeg også synes det her afslag kan er, at det tager mig seriøst som jobansøger. Imens jeg har søgt job har selværdet ligget et eller andet sted imellem nul og middel. Men det her afsalg fik faktisk hevet mig lidt op, da jeg fik det, fordi det fortæller mig at ”du er sådan set dygtig nok, men vi passer bare ikke sammen, i denne her omgang”

Efter min mening er der et par ting at lære fra det her afslag og det er selvfølgelig også derfor jeg skriver om det udover at jeg gerne vil vise et pragteksempel frem.

Den første ting har jeg været inde på før, det er nemt at rekruttere nu, men tiderne kommer helt sikkert til at skifte på et eller andet tidspunkt og så er der nogen der får det virkelig svært.

Den anden ting man kan tage med sig, eller som man skal huske på er, at Danmark er et virkelig lille land med en endnu mindre arbejdstyrke så sandsynligheden for at man ser folk igen er faktisk ret høj, men på det tidspunkt kan det jo være at styrke og( magtforholdet ) er helt anderleders. Det er en ting som Martin Thorborg har snakket om i sin julekalender så det vil jeg helt sikkert anbefale at man lige bruger tre minutter på http://thorborg.tv/thorborgs-jul-16-december.html

Nu er der så måske nogen der tænker, det der er jo ikke et standardafslag og vi har simpelthen ikke tid til at sidde og skrive individuelle afslag når vi nogle gang får 150 ansøgninger. Fair nok, det med ansøgningerne det har jeg givet en løsning på tidligere.

Så er problematikken med standardafslagene, her er mit løsningsforslag. I stedet for at have et standardafslag, så har man en håndfuld at vælge i mellem. Når man så vælger ansøgere fra, så kategorisere man dem og så har man et standardafslag, der passe til dem.

Det kan godt være at det komme til at tage lidt ekstra tid, men hvad nu hvis det betyder at man også selv bliver behandlet ordenligt på et senere tidspunkt jf. Martin Thorborgs julekalender.

For en god ordenskyld skal jeg lige gøre opmærksom på, at jeg har fået lov til at kopiere afslaget og lægge det på min blog. Og at jeg i samme mail hvor jeg spurgte om lov også gav vedkommende den velfortjente ros.

Thor
ThorOnline.dk/Job

Twitter.com/Arbejde

Sådan skal et afslag se ud.