Thor Brønsvig
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Jobsøgning Thor Brønsvig Hvad laver du – dilemmaet

Hvad laver du – dilemmaet Populær

Skrevet af Thor Brønsvig     11. December 2009     15451  

For nogle uger siden var jeg til en fødselsdag, og sammenfaldet af flere ting fik mig til at tænke tilbage på en af de ting, der af en eller anden grund har hængt fast i min hjerne fra de utallige forelæsninger inde på handelshøjskolen.

Forelæseren gjorde opmærksom på, at det første spørgsmål der bliver stillet når man møder folk fra første gang, nu, i forhold til før i tiden er, hvad man arbejder med, hvorimod man tidligere spurgte om hvem ens sidemand eller måske nærmere ens borddame, var i familie med. Pointen er at man i forhold til tidligere definere sig i forhold til hvad man laver istedet for hvilken familie man kommer fra.

Jeg tror fx aldrig jeg har hørt nogen sige jamen han/hun kommer også fra en god familie. Hvorimod jeg en gang imellem høre jamen han/hun har også en god uddanelse eller et godt job.

Nå men samtalen kom så også i dette selskab til, hvad folk beskæftigede sig med, og jeg må indrømme, at jeg er lidt træt af at sige arbejdsløs, og forklare om min situation.

Men så kom jeg til at tænke på en ting, hvad nu hvis man havde et arbejdede for en af de arbejdspladser i Danmark som alle har en mening om, og især hvad nu hvis man arbejdede for en af de arbejdspladser som har et (i mangel på bedre ord) ”dårligt image”. Arbejdspladser der kunne høre ind under en eller begge af disse kategorier kunne være Skat, SAS, et politisk parti, et penge institut, ekstra bladet etc.

Langt de fleste har en mening om de nævnte virksomheder, og jeg har oplevet, og kunne også godt forestille mig, at hvis man arbejder hos en af de virksomheder har man ikke altid lyst til at fortælle at man arbejder der, eller skulle svare på hvorfor topledelsen har foretaget de dispositioner de nu har.

Jeg ved ikke helt om jeg har en pointe med det her, jeg ville selvfølgelig vælge at have et job, og så ville jeg nok kunne overleve sammenkomsterne.

Thor
ThorOnline.dk
Twitter.com/arbejde

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.