Thor Brønsvig
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Jobsøgning Thor Brønsvig Til jobsamtale med lidt selvtillid

Til jobsamtale med lidt selvtillid Populær

Skrevet af Thor Brønsvig     03. November 2009     6080  

I min sidste statusopdatering skrev jeg blandt andet om, at jeg mente at min tjans hos krohns.dk oveni at give mig noget at lave, også havde givet mig lidt selvtillid tilbage, hvilket jeg godt kunne tænke at se, hvordan ville påvirke min præstation i en jobsamtale.

Og tingene flaskede sig faktisk sådan, at jeg blev inviteret til en jobsamtale kort efter, hvor jeg så fik mulighed for at finde ud af om jeg kunne mærke en forskel.

Og det kunne jeg faktisk. Jeg synes min jobsamtale gik bedre end en del af de andre jeg har været til. Jeg ved ikke om det gik godt eller godt nok, det finder jeg ud af her til sidst på ugen.

Der kan selvfølgelig sagtens være andre ting der har gjort, at jeg synes at denne samtale er gået bedre, det kan være at der var en bedre kemi, det kan være at jeg var mere "forelsket" i det her job osv.

Det er jo heller ikke til at vide om jeg får jobbet, eller kommer tættere på at få jobbet, fordi jeg har haft en anelse mere selvtillid. (Åhh det er hårdt, at være et talmenneske der har det bedst når der er nogle tal der er konstrueret, så de kan sammenlignes. )

Jeg kom til at tænke på om rådet om, at det er nemmere at få arbejde når man er i arbejde (hvis det altså passer) simpelthen skyldes, at når man ikke går arbejdsløs så længe forsvinder ens selvtillid ikke på samme måde.

Det kan måske også være, at et af de råd jeg har været efter et par gange, nemlig ”lav et eller andet” rådet, måske har noget på sig alligevel.

Men vedkommende der formulerede det første gang, eller da jeg hørte det. Enten ikke forstod pointen eller simpelthen ikke vidste hvad vedkommende snakkede om. For rådet burde lyde lav noget der kan give dig selvtillid, eller lav det du er god til (forudsat at det kan give selvtillid).

Hvis det så er sådan rådet skal være, så er det måske ikke vildt brugbart alligevel, i hvertfald ikke for alle. Det kan godt blive lidt svært at lave det man måske er skabt til hvis man er arbejdsløs astronaut eller kaptajn på et fly eller en færge. Så hvordan man lige kan bruge rådet kan sagtens gå hen og vise sig at blive meget svært.

Det der med selvtillid er en sjov størrelse. Jeg tror der er ganske få der kan spille, at de har selvtillid uden at have det, og uden af dem de snakker med, på den ene eller anden måde kan fornemme at de synger en lille smugle falsk.

Thor
ThorOnline.dk
Twitter.com/arbejde

En status på min selvtillid og selvtillid generelt.