Simon Bauer, Kommunikationschef i Min A-kasse
TILMELD NYHEDSBREV

Tillid virker! Populær

Skrevet af Simon Bauer, Kommunikationschef i Min A-kasse     20. Januar 2015     3285  

Tillid2To tvillinger udsættes for samme IQ test. Der er kun én forskel: Den ene bliver mødt med tillid, den anden med mistillid. Gør mistillid nogen forskel?

 

 

 

 

Danmark er verdensmestre i tillid. Der findes ikke et andet samfund i verden, hvor tilliden mellem mennesker er større end den er i Danmark. Men tilliden er under pres i disse år – f.eks. i den offentlige sektor og ikke mindst i beskæftigelsessystemet.

 

Det er underligt, for vi ved det jo godt fra os selv: Vi klarer os bedst, når vi bliver mødt med tillid. Og alligevel er der en tendens til at kontrollen og mistilliden vinder frem. Der er en underlig tro på, at mennesker uden arbejde – modsat alle mulige andre mennesker – skulle vokse og yde deres bedste, hvis blot de bliver mødt med mistillid og kontrol.

 

Virkeligheden er en anden. Virkeligheden er, at al den kontrol og al den mistillid som alt for mange mennesker uden arbejde oplever, er direkte hæmmende for at få dem videre til deres næste job. Mistilliden tynger og bliver til nok en udfordring, som man som ledig skal bruge kræfter på at håndtere – kræfter, der kunne være brugt langt mere konstruktivt.

 

Tillid virker modsat: Tillid bygger os op og forløser det bedste i os alle. Derfor skal vi turde satse på tilliden. Også selvom at tillid kræver både mod og overskud. Tillid er nemlig et helt unikt råstof, der både er gratis, og som samtidig indeholder en enorm kraft og energi. Lad os bygge et endnu bedre samfund på det fundament.

#TrustWorks

 

Mange uden arbejde oplever mistillid. Hvilken forskel gør tillid.