Morten Ballisager | Direktør Konsulenthuset ballisager
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Morten Ballisager | Direktør Konsulenthuset ballisager Netværk er vildere end sex, drugs and rock’n’roll

Netværk er vildere end sex, drugs and rock’n’roll Populær

Skrevet af Morten Ballisager | Direktør Konsulenthuset ballisager     15. Februar 2014     3380  

I hvert fald hvis man spørger Google, hvor sex + drugs + rock’n’roll samlet giver 907 millioner hits, mens network alene giver 998 millioner hits.

Som jobsøger kan man ikke undgå at få tudet ørerne fulde med, at netværk kan være genvejen gennem jobsøgningsjunglen.

Og det kan ikke diskuteres, at mere end halvdelen af alle jobs i den private sektor bliver besat uden et stillingsopslag (viser både vores rekrutteringsanalyse http://www.ballisager.com/rekrutteringsanalyse/

og Danmarks Statistik). Men hvad kan man konkret gøre for at forbedre sine netværksaktiviteter som jobsøger. Jeg vil prøve at give mine 8 bedste råd til god netværks-jobsøgning:

 

  1. Brug ca. 15 timer om ugen på netværksaktiviteter. Det er formentlig langt mere end du gør idag. Netværksaktiviteter er møder med netværket, opfølgning på mails, deltagelse i arrangementer, opfølgning på LinkedIn mm
  2. Sørg for, at netværket kender din situation og dine (overordnede) jobmål - ellers kan de ikke hjælpe dig.
  3. Gå efter informationer fremfor jobs - informationerne skal nok føre noget mere konkret med sig. Og de fleste har det godt med at dele informationer.
  4. Sørg for, at dit netværk er "åbent" og bredt - dvs du skal helst have et netværk, hvor ikke alle kender hinanden og ligner hinanden (branchemæssigt mm). For så har dit samlede netværk ikke en stor berøringsflade. 
  5. Husk at netværk er en gensidig aktivitet - du er også nødt til at yde overfor netværket.
  6. Husk at du både skal arbejde på at udvide dit netværk og bruge det eksisterende netværk. Du må ikke kun arbejde på én af fronterne. 
  7. Når du henvender til fremmede, så husk, at fortæl, hvorfor du gerne vil netværke med dem. Alt andet er i mine øjne dårlig stil - og det bliver sjældent belønnet.
  8. Prøv at gøre netværksaktiviteterne til en spændende og nysgerrig rejse - det er også en mental proces.

Da jeg selv søgte job for nogle år siden var jeg SÅ ringe til at bruge netværket. Og det er helt tydeligt i bakspejlet, at det svækkede min proces rigtig meget. Vær rar at gøre det bedre end mig - og good luck.

 

 


Følg med i indlæg fra Morten Ballisager og vores andre blogger: Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Det er gratis og uforpligtigende. Tilmeld dig her...


 

Kommentarer  

#1 Ulrich Elmvang 24-04-2014 12:48
Netværket skal også ville netværke

Jeg er helt enig i dine 8. punkter.

Jeg har prøvet flere af de råd du fremhæver eller er i gang med dem. Jeg bruger nok 7-8 timer om dagen på ansøgninger, jobportaler, netværk og at læse nyhedsbreve fra virksomheder, hvor jeg er tilmeldt via en jobagent.

Netop netværket er nok mit største problem lige nu. Jeg flyttede fra Sjælland til Jylland for 6 måneder siden, men mit netværk i denne del af landet er ikke så aktivt, som jeg troede det ville være. Eller måske har min forestilling om, hvordan netværket ville reagere på mine opråb, været helt forkerte.

Jeg har prøvet at få netværket, til at sætte mig i forbindelse med personer eller virksomheder, som måske i nær fremtid kunne have brug for en person med mine kompetencer. Dog uden held indtil nu.

Fortsættes….
Citater
#2 Ulrich Elmvang 24-04-2014 12:51
Netværket skal også ville netværke

Fortsat….

Dit råd nummer 7. har jeg også prøvet.

Jeg har forsøgt at komme i kontakt til 2, 3 eller 4 leds personer / bekendte via netværket, men har endnu ikke fået svar retur, fra en eneste af dem. Om årsagen er at personerne ikke har tid eller ikke har lyst til at svare, ved jeg ikke. Dog tænker jeg at det mindste de kunne gøre, var at give en eller anden form for tilbagemelding.

Det er vel almindelig høflighed...

Også med tanke på det du skriver med at netværket virker bedst, hvis der er en gensidig aktivitet.

På trods af alt dette, fortsætter jeg med at sende ansøgninger, når en spændende stilling dukker op. Og kun på jobs, jeg ved at jeg vil kunne bestride og trives i.

Jeg har ikke opgivet håbet endnu, for jeg har alligevel en formodning om, at mit næste job skal findes via netværket.
Citater

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér


Morten Ballisagers 8 bedste råd til god netværks-jobsøgning, bl.a. at du skal bruge 15 timer om ugen på netværket. Læs flere råd her..