Malene Gregaard | Ekspert i Jobsøgningsnetværk og Jobsøgningsglæde
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Malene Gregaard | Ekspert i Jobsøgningsnetværk og Jobsøgningsglæde Kvinder spænder ben for hinanden på arbejdsmarkedet!

Kvinder spænder ben for hinanden på arbejdsmarkedet! Populær

Skrevet af Malene Gregaard | Ekspert i Jobsøgningsnetværk og Jobsøgningsglæde     20. Marts 2018     2621  

Kvinder spnder ben lilleFlere gange har jeg oplevet, at kvinder spænder ben for andre kvinder. Når vi gør det, når vi ikke langt i forhold til ligestilling. Artiklen kan virke generaliserende, det er den ikke – jeg kender mange dygtige kvindelige ledere, som godt tør at ansætte "farlige" kvinder og som kan spille hinanden gode.

Det er som om, at vi ikke bryder os om at ansætte kvinder med flere kompetencer end en selv, eller kvinder som ser bedre ud end en selv, kvinder som dyrker ekstrem sport, kvinder som siger, at de er konkurrencemenneske – eller bare i det hele taget har ekstra overskud.

Jeg forstår det ikke!

Mandlige ledere vil godt have vindere med på holdet – de ser det som en styrke, at nogle måske oven i købet er bedre end dem selv på nogle områder.

Personligt oplever jeg, at når jeg viser for meget selvværd, til jobsamtaler eller til salgsmøder, så mister jeg de kvindelige beslutningstagere. Jeg har med tiden lært at "skrue op og ned" for selvværds-knappen, alt efter om det er mænd eller kvinder jeg taler med.

Hvorfor må vi ikke blære os overfor hinanden? Hvorfor skaber det misundelse og fnidder i krogene – som ind imellem fører til at vi bliver fravalgt efter jobsamtalen, bliver fyret eller mobbet på arbejdspladsen?

Artiklen fortsætter efter billedet 

Kvinder spnder ben for hinanden p arbejdsmarkedet

Da jeg blev forfremmet i en virksomhed – var det de kvindelige kolleger, jeg oplevede modstand fra. Det samme har flere af mine karrierer veninder oplevet. Det er med til at holde os nede, det er med til at gøre, at vi ikke tør at sælge os til den løn vi er værd, eller sætte pris på den vare vi sælger, som f.eks. kvindelig iværksætter, det er med til at gøre, at vi ikke tør at søge stillinger, vi ikke matcher 100%

Af og til møder jeg modstand fra kvinder, når jeg holder oplæg om min vej til drømmejobbet – fordi det er en historie om, hvordan jeg lukkede ørene – lavede et projekt for at bevise, at jeg kunne det, mange sagde jeg ikke havde de rette kompetencer til – et resultat med fire jobtilbud samt et jobsøgningsnetværk, som i dag er landets største og min levevej. Det bliver jeg ærgerlig over – vi kvinder bør støtte hinanden, bakke hinanden op, og hjælpe hinanden med at blive modige og gå efter drømmene.

Ansæt stærke spillere på holdet – også kvindelige. Vær stolt af andre kvinder, som er modige, hyld dem og tag ved lære – i stedet for at modarbejde dem. Vi når ikke langt i kampen om ligeløn, lederstillinger, flere kvindelige iværksættere osv. hvis vi bekæmper hinanden.

Giv en modig kvinde et skulderklap i dag og sig "godt gået – jeg er stolt af at kende en kvinde som dig!".

Hvad synes du – har du erfaringer med ovenstående?

 

 

Vær stolt af andre kvinder, som er modige, hyld dem og tag ved lære – i stedet for at modarbejde dem.