Malene Gregaard | Ekspert i Jobsøgningsnetværk og Jobsøgningsglæde
TILMELD NYHEDSBREV

Jobsøgningsglæde Populær

Skrevet af Malene Gregaard | Ekspert i Jobsøgningsnetværk og Jobsøgningsglæde     09. December 2016     3254  

Happy2Hvorfor er det, at virksomheder fokuserer på arbejdsglæde? Det er bl.a. for at få mere motiverede, effektive, engagerede, målrettede medarbejdere med lavt sygefravær.

Hvorfor er det så, at vi i vores samfund ikke vil fokusere på arbejdsglæde, når det gælder verdens hårdeste arbejde nemlig jobsøgning?

Ordet jobsøgningsglæde er et ord Powerjobsøgerne har fundet på – det eksisterer ikke, selvom det dækker det som i vores verden er allervigtigst i en ledighedsperiode.

Der er brug for jobsøgningsglæde i vores samfund, og den kan hverken a-kasser eller jobcentre give, fordi de hele tiden skal tilpasse sig en kontrolleret lovgivning, og ikke har de økonomiske ressourcer til at arbejde med de motivationsfaktorer.

På arbejdspladser præsterer vi bedre, hvis vi har arbejdsglæde – vi har lavere sygefravær, vi bliver mere innovative, inspirerende, motiverede – vi når i mål. At være jobsøger er nok et af de mest demotiverende jobs, vi sidder alene med en masse regler, vi skal forholde os til, og vi bliver straffet, hvis ikke vi udfører opgaverne som alle andre (i grove træk). Det er som om, der sidder en diktatorisk boss, et eller andet sted, med et sæt regler og kontrollerer os. Ingen kolleger at dele bekymringer med, sparre med, grine med, ingen skulderklap, ingen faste mødetider – det er bare ikke motiverende.

 

Vi skal sælge os selv

Ingen hjælper os med den sværeste salgsopgave "at sælge os selv", vi får nogle ens skabeloner til vores salgsmateriale (CV og ansøgninger), og så får vi at vide, at vi skal bruge vores netværk. Hvordan gør vi det, hvis vi aldrig har prøvet det?

Efter et halvt år kommer vi i kategorien "Langtidsledig", og så er der lidt hjælp at hente – det er her omkostningerne stiger til mellem 28.000 kr. til 65.000 kr. pr. måned at have en ledig borger (kilde: 3F og Finansministeriet 2013 – kan ikke finde nyere tal). Går vi endnu længere tid, koster det endnu mere, og sandsynligheden for at vi får ledighedsstress eller depression er stor. Vi bliver mindre og mindre jobparate. Motivation og selvværd er der intet af.

 

Artiklen fortsætter efter billedet

Elsker jobsogning

 

Powerjobsøgerne

Hvorfor jeg skriver dette, er fordi jeg er stifter af Landsorganisationen Powerjobsøgerne – et non profit jobsøgningsnetværk. Vi har resultater som 90 % til samtale indenfor 3 mdr. og 70% i arbejde indenfor ½ år, og vigtigst af alt, lykkes det os at give jobsøgningsglæde, også til de jobsøgere, som har større udfordringer end andre, hvilket gør at de holder sig jobparate.

Powerjobsøgerne har skabt jobsøgningsglæde flere steder i landet i vores jobsøgningsnetværk, og det vil vi blive ved med at gøre, sådan at jobsøgere har et sted at gå hen og arbejde med deres jobsøgning på en anderledes måde og i fællesskab med andre jobsøgere.

 

Fest For Fyrede

Vi laver motiverende arrangementer som bl.a. "Fest For Fyrede" hvor op til 2000 jobsøgere fra hele landet deltager for at lade sig inspirere, networke og gå hjem med jobsøgningsglæde i krop og sjæl. Dette i samarbejde med en af vores sponsorer Jobindex A/S

 

Samskabelse

Vi har et tæt samarbejde med nogle få kommuner og A-kasser, som har stor glæde af at kunne give deres jobsøgere dette frivillige tilbud – og i samskabelsesaftaler skaber vi sammen resultater og jobsøgningsglæde. Men fordi vi ikke koncentrerer os om de såkaldte "svage jobsøgere", så tør de fleste kommuner ikke købe de startpakker, eller medlemskaber vi tilbyder (på trods af at de flittigt anbefaler os til deres jobsøgere, og benytter sig af vores gratis arrangementer). Af samme årsag kan vi heller ikke søge økonomisk støtte fra staten.

 

Alle er velkomne

Hos os er alle jobsøgere velkomne "De stærke", jobparate, 50+, fleksjobbere, stress – eller depressionsramte, nydanskere, nyuddannede osv. Folk har vidt forskellige kompetencer – men de har det til fælles, at de frivilligt vælger at møde op to dage om ugen, hvor de den ene dag får inspiration, de selv har valgt, og den anden dag arbejder på at gøre netværket større – bl.a. ved at tage kontakt til virksomheder. Det giver jobsøgningsglæde :-)

Vores mangfoldighed er vores styrke både i forhold til sparring, at bruge hinandens netværk, og til at skabe den gode stemning – de stærke hjælper de svage, som bliver stærke, og hjælper de nye, som kommer ind i netværket og har brug for POWER.

 

Vores målgruppe er og bliver jobsøgere!!!

Jeg har tidligere arbejdet med målgrupper og segmenter i andre sammenhæng, og jeg mener ved gud ikke at målgruppen hos Powerjobsøgerne, skal være andet end jobsøgere. Forstår I hvad jeg mener?

Vi får hele tiden anbefalet at have en skarpere målgruppe – men vi vil ikke ændre vores målgruppe. Er der kun "svage" i en gruppe, er der ingen til at give POWER. På en arbejdsplads er det vigtigt, at vi har forskellige kompetencer for at supplere hinanden og løfte opgaverne, sådan er det også i et jobsøgningsnetværk.

Hvorfor kan vi ikke få støtte til at skabe jobsøgningsglæde, og forebygge at folk når så langt ud, at de ikke mere selv, er i stand til at søge job? Det koster samfundet langt flere penge at vente med at hjælpe i stedet for at forebygge.

 

Empowerment – Ja tak

Det nye buzz word indenfor branchen er Empowerment* Jeg kan ikke se, hvordan jobsøgere kan få fornemmelsen empowerment i det system, vi har i dag, da det er yderst kontrollerende og demotiverende. Jeg kan heller ikke se, hvordan Jobcentre og A-kasser kan give deres jobsøgere mulighed for selv at styre deres jobsøgning – derfor er Powerjobsøgerne et godt supplement til det kontrollerende system.

 

Hvad mener du?

Jeg kunne godt tænke mig at få jeres kommentarer, da jeg har tænkt mig at kæmpe videre for Jobsøgningsglæde og Empowerment i landet!

 

 

*
Direkte oversat betyder empowerment at give kraften, styrken eller magten tilbage. I denne sammenhæng vil det sige, at det er dem, der er eller bliver en del af empowerment, der får den kraft, styrke eller magt tilbage til selv at bestemme og kunne træffe kvalificerede beslutninger over, hvordan de bedst hjælpes til at blive uafhængige af systemet og offentlig forsørgelse.

 

 

Kommentarer  

#1 Knud Palsbro 10-12-2016 07:36
Malene har ret !
Det virker. I starten rynkede jobcentrene på næsen af de lige lovligt ivrige powerjobsøgere. "Ved de ikke vi har en Jantelov ?"
I dag samarbejder flere kommuner med Powerjobsøgerne fordi det virker. Hvis flere kommuner gjorde det, ville vi spare penge, men endnu vigtigere: Få brugt de menneskelige ressourcer, der får samfundet til at hænge sammen i stedet for at falde fra hinanden.
Citater
#2 Anonym 21-06-2017 14:37
Forstår ikke hvordan vi kan bruge så mange skattepenge på AF (Arbejdsformidling), når de ikke er for alle.
AF er mest for arbejdere, ufaglærte, unge, uden uddannelse, og for at føre kontrol for borgernes sociale ydelser. Og kontrol er ikke en visionær holdbar løsning, har det vist sig i mange år nu, kun en hurtig og letkøbt politisk lapper-løsning.

AF har mig bekendt aldrig kunnet hjælpe en veluddannet person, især. Deres 'løsning' og forkerte statistikker viser: 'praktikplads' uden løn, men intet job, som skaber udnyttelse kun og respektløsheden for den jobsøgende. Man bliver ikke ligefrem dygtigere i ens eget fag af at få en praktikplads i gartneri oa. tåbelige steder, som veluddannet. De ansætter en faglært alligevel her. Og personalet på AF'erne er ikke ligefrem kompetent til at varetage denne opgave. Mit og andres, jeg kender, tilfælde er et tydeligt eksempel.
(fortsætter)
Citater
#3 Anonym 21-06-2017 14:37
Så, klart skal der andre ind- og ikke bare 'eksterne aktører', dvs. rekrutteringsbureaue r som også får støtte uden at skabe resultater heller!

Skriver primært på vegne ef en mand, min mand, som ikke kan få hjælp med det system og som mister motivationen og troen på sig selv. Det er hvad visionen og 'løsningen' er?
Så vil jeg også være politiker. En mægtig god løn, frynser af dyre hus i gode områder, gode lige naboer forstås, dyre biler med, og rejser alt betalt, måske også lidt korruption og misbrug i fester i Saint Tropez med caviar og jets, dyre restauranter og shopping, og så også lidt handling som holder de næste 4 år efter valget! I mellemtiden siver skattepenge ud af landet, ingen kontrol her, Skattevæsenet også ligeglad, og frem for at de skattepenge som siver ud af landet bliver brugt tilbage og her i vores egne systemer, samfund og borgere med job eller uden. Der er ingen proportioner mere: en gadefejer i Kbh. Kommune 27.000. En sygeplejerske 23.000-25.000 og en politibetjent eller programmør omkr. 25.000. Prøv lige sig det til en amerikaner, hvor kommunismen 'reversed' virker ikke, nej vi er ikke alle lige, nogle af os har arbejdet ekstra end en gadefejer og fortjener en belønning for vores høje ansvarsniveau, selvopofrelser og kompleksiteten i opgaverne.

Awhh, who cares? Det er bare skattebetalers penge!
Dårlig administration af vores egne penge, fra Kommuner til Staten, anvendt helt forkert. Hvem svarer de til?
Citater
#4 Anonym 21-06-2017 14:56
(fortsætter) De politiske løsninger hvor enten Socialdemokratiet, dvs. for arbejderne mest, eller Venstre, dvs. for top-ledere mest, kommer frem er uholdbare. Bestemt ikke for alle os andre ind imellem, og som hverken er 'kommunister' eller nationalister eller andre -ister, men yder social kritik/satire udefra personlige erfaringer.

Deres resultater tilgodeser kun en klasse/niveau. Enten-eller. Mange bliver tabt i skelnen imellem de 2 ekstremmers store hul, mens vi alle har betalt skat hele vores liv. Der er brug for langsigtede løsninger.
Citater

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér


Hvad ved du om jobsøgningsglæde?

Vi bruger cookies til at forbedre vores hjemmeside og din oplevelse, når du bruger den. For at finde ud af mere om de cookies, vi bruger, og hvordan man sletter dem, se vores Vilkår og Betingelser.

Jeg accepterer cookies fra dette dette site.

EU Cookie Direktiv