Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk Overvejer du et jobskifte, så er du ikke den eneste

Overvejer du et jobskifte, så er du ikke den eneste Populær

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk     27. August 2018     1524  

Overvejer du et jobskifte lilleSommerferien er slut, og hverdagen er startet igen. Måske har det været svært at starte på job igen efter ferien, specielt hvis du i forvejen ikke er helt glad for dit arbejde.

For mange bliver sommerferien vendepunktet for et jobskifte. Her er tid til at tænke over hverdagen og til at overveje andre muligheder. Tal fra Danmarks Statistiks Arbejdskraftundersøgelse fra 2017 viser at 25% af alle jobskiftere begyndte på deres nye arbejde i enten august eller september. PÅ Jobfisk er det også meget tydeligt at antallet af besøgende ofte er højere i disse måneder.

Er du utilfreds med din jobsituation og overvejer et jobskifte, er det da også nærliggende at tjekke diverse jobdatabaser for jobannoncer. Og måske blive lidt klogere på hvordan et CV skal se ud nu til dags – og hvad er det nu, de rekrutteringsansvarlige lægger vægt på, når de læser din jobansøgning.

Men inden du kaster dig over jobsøgningen, kan det være, du skal blive lidt klogere på præcis, hvor du er utilfreds. Et af de værktøjer, man kan prøve, er GAIS-testen.

GAIS-testen hjælper organisationer og virksomheder med at forbedre arbejdslysten og giver helt konkrete råd til at udvikle og forbedre trivslen på arbejdspladsen.

 

GAIS-testen måler på 7 forskellige trivsels faktorer:

 • Mening: Bruger du dit arbejdsliv på noget meningsfuldt? Giver opgaverne mening i sig selv? Bidrager man til noget større og føler man sig godt tilpas i sin rolle på arbejdspladsen. Det betyder meget for arbejdsglæden at din indsats nytter noget.
 • Kollegaer: Har du tillid til dine kollegaer? Fungerer i godt sammen både fagligt og socialt? Er du en del af det sociale fællesskab på arbejdspladsen? Er man ikke en del af fællesskabet, kan det blive en
 • Resultater: Gør du fremskridt og har du mulighed for at se konkrete resultater af din arbejdsindsats? At kunne gå hjem hverdag og vide at man har nået sine mål, styrker motivationen.
 • Mestring: Føler du dig tilstrækkelig og kompetent i de daglige arbejdsopgaver? Er der balance mellem dine arbejdsopgaver og dine kompetencer? Bekræftelse, balance mellem arbejdsopgaver og at vide man kan det man bliver sat til er med til at styrke selvtilliden, og dermed og motivationen for at fortsætte.
 • Ledelse: Har du oplevelsen af at have tillid til din leder og at din nærmeste leder er en dygtig leder? En god leder lytter til dig, så i sammen kan finde en løsning på eventuelle problemer.
 • Balance: Har du tid nok til dine arbejdsopgaver? Er der generelt balance mellem dit arbejdsliv og dit privatliv? Det er vigtigt at der er tid og energi til at nå det man skal.
 • Medbestemmelse: Har du selv indflydelse på dine opgaver? Har du mulighed for selv at strukturere og planlægge dine opgaver, eller er der andre som bestemmer det for dig? Arbejdet bliver for mange mere meningsfyldt og motiverende, når man er med til selv at have indflydelse på arbejdet.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Overvejer du et jobskifte Du er ikke den eneste

 

Sæt fokus på det som betyder mest for din arbejdsglæde

Det er vigtigt, at sætte ord på hvorfor du ønsker et jobskifte. Hvilke faktorer spiller ind for din arbejdsglæde?

Det skal gerne være motiverende og give os energi at gå på arbejde. Både når det hele går glat og når der er udfordringer. Med et øget fokus på arbejdslysten kan du (gen)finde lysten og glæden ved dit arbejde.

Nogen faktorer er selvfølgelig sværere at ændre på end andre, men ofte kan en god snak med din chef og nogle få ændringer være med til at gøre en forskel for din og andres arbejdsglæde.

 

Du kan starte med at spørge dig selv:

 • Er der noget, DU kan ændre på for at skabe større arbejdsglæde? Husker du fx at sige Godmorgen til dine kollegaer? Er du åben for nye idéer eller har du en tendens til at være negativ, når der sker ændringer? Det er ikke alt på arbejdspladsen, der afhænger af din eller dine kollegers uddannelse.

Hos Jobfisk.dk har vi lavet en plakat du kan hænge op på din arbejdsplads. Plakaten minder os om 11 ting, hvor vi alle - uanset hvem vi er, hvilken uddannelse vi har, eller hvilken erfaring vi har - kan gøre en forskel på arbejdspladsen.

 • Har du fortalt din chef eller andre, at du er utilfreds? Måske er der andre på arbejdspladsen der er utilfreds og træt af de samme ting som dig. Og åbner du ikke munden, kan din chef eller dine kollegaer heller ikke være med til at skabe den ændring, der skal til. Det gælder både hvis du er utilfreds med ledelsen, dine arbejdsopgaver eller dine kollegaer. Husk på, at man godt kan sige tingene på en pæn måde – måske har du ovenikøbet selv en idé til hvordan de kan ændres.
 • Sig dine ønsker højt! Er du overbebyrdet, eller er der blevet stillet for store krav til dig eller dine kompetencer, er det vigtigt at du fortæller din ledelse om det, og fortæller om dine ønsker. Det kan fx være et kursus for at opgradere dine kompetencer.
 • Husk ændringer tager tid. Sæt gerne et tidsrum på fx et halvt år og vurder din arbejdsglæde igen. Er der nogen ændringer? Er der noget der kan blive endnu bedre? Eller er det alligevel på tide at finde et nyt job.

At styrke arbejdsglæden og genskabe arbejdslysten kræver et samarbejde med dine kollegaer og din ledelse – og hvem ved – måske kan GAIS-testen hjælpe dig.

Find GAIS-testen her 

Står du i den situation, at du vil skifte job, og har du brug for at komme godt i gang, så kontakt os på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at få lagt en plan i fællesskab.

change-2930404 960 720

 

 

 

 

 

For mange bliver sommerferien vendepunktet for et jobskifte. Her er tid til at tænke over hverdagen og til at overveje andre muligheder. Men vidste du at du kan ændre din arbejdslyst - uden et jobskifte?