Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk Jobsøgning er et røvsygt job – 14 bud på hvorfor

Jobsøgning er et røvsygt job – 14 bud på hvorfor Populær

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk     06. Januar 2015     7775  

De er de færrestPanike, der ligefrem ser jobbet som jobsøgende som det mest spændende og fagligt udfordrende job, de har haft. Men hvorfor er det nu sådan? Her er 14 bud på hvorfor Jobsøgende er et rigtig træls job. Hvad synes du, der er det værste?

Normalt vælger jeg at fokusere på det positive, og jeg mener, at man skal se mulighederne i stedet for hullerne i osten. Det kommer man i min verden nu en gang længst med.

Men en gang imellem er det ok, og måske også sundt nok, at tænke over hvad det helt præcist er, der er træls i den situation, man er i. I dette tilfælde situationen som ledig.

Derfor er dette en opfordring til at komme ud med de trælse følelser, del dem med andre. Se at du ikke er alene om disse oplevelser/følelser.

Derefter drejer det sig om at se på hvilke muligheder, der er for at komme videre fra denne situation. Ikke mindst at se på hvad du selv kan gøre. Ens egen indsats er nemlig den, der giver motivation og arbejdsglæde.

Med disse ord følger her mine 13 bud på, hvorfor jobsøgning er et røvsygt job. Jeg modtager gerne dine kommentarer efter indlægget. Er du enig? Har du andre bud på, hvorfor det er surt at være ledig?

 

Jobsøgende: et røvsygt job

 

Lønnen

kedsomhed 2Kender du følelsen?De færreste synes, at lønnen som jobsøgende er noget at prale af. Og er man aktiv jobsøgende i 37 timer om ugen, så er timelønnen da heller ikke alverden.

 

Aldrig helt fri som jobsøgende

Det er en af de rigtig trælse. Det kan være rigtig svært helt at lægge jobbet som jobsøgende fra sig fredag kl. 15.30, når alle andre får fri til weekenden. Det er desværre også en af de faktorer, der gør, at mange ledige bliver stresset.


Læs mere om ledighedsstress her... 

 

Manglende julefrokost

Det er bare ikke særlig sjovt, at holde julefrokost med sig selv.

 

Noget at stå op til

Følelsen af at være helt alene, når den bedre halvdel er taget på arbejde og ungerne i skole. Så sidder man igen der, alene foran computeren uden andre at tale med end potteplanterne.


Find netværk for jobsøgende her... 

 

Afslagene

Ingen jobansøgninger uden afslag – desværre. De dage hvor det virker som om, at det bare vælter ind med afslag er de værste.

 

Systemet og kontrollen

Jobcenter, a-kasse, anden aktør er alle sammen nogle, der på den ene eller anden måde kommer ind over din situation som jobsøgende. Selvom de egentlig er en servicefunktion, så er det ofte følelsen af kontrol, der tager overhånd.

 

Endnu en jobansøgning og et CV der skal skrives

Antallet af jobansøgninger der skal skrives, og CV'er der skal rettes til kan virke uendeligt. Især når de foregående ikke har givet den ønskede effekt.

 

Få råd til at skrive det gode CV

 

Hvornår ender det?

Hvis man bare vidste, hvornår det var slut, så var det meget nemmere at være arbejdsløs. Så kan ma se enden på det.

 

Eksamen (også kaldet jobsamtalen)

Jobsamtalen kan virke som en eksamen, hvor man ikke ved hvilket fag, man skal op i: Hvad vil de spørge om? Hvad nu hvis jeg ikke kan svare rigtigt? Hvad skal jeg forberede mig på. Og så er man jo meget i fokus, hvilket ikke alle synes er sjovt.

 

Mig, mig, mig

Jobsøgning kan være et ensomt projekt. Og så handler det i øvrigt kun om mig, mig, mig...

 

Selvtilliden

Selvtilliden kan desværre også få et knæk som jobsøgende. Efter en periode begynder man måske at tvivle på egne evner. Måske var alle de resultater, man tidligere har opnået, bare rent held.

 

De gode råd

De mange velmenende gode råd, fra venner, familie og andre bekendte, om det du "bare lige skal" gøre, for så har du jo snart et job. For de kan da ikke forstå at "sådan en som dig" må der da være brug for...

 

Spørgsmålet

Spørgsmålet som mange ledige frygter: 'Nå, men hvad laver du så...?'

 

Jobbet

Jobbet som jeg ikke har. Det siger sig selv.

 

Der er garanteret mange andre rigtig trælse ting ved at være arbejdsløs. Hvad synes du, der er det værste. Giv en kommentar med på vejen herunder.
(Jeg opfordrer til en god tone i kommentarerne. Personangreb og overdrevent grimt sprog tolereres ikke, og disse kommentarer vil blive slettet.)

 

 

Good - evilNB: Du er selv med til at bestemme om det er den negative eller positive side, der vinder.

Uanset hvad så ønsker jeg dig en rigtig god jobsøgning.

 

/Henrik

Stifter & indehaver, Jobfisk.dk  

 

 

 

 

14 bud på hvorfor jobsøgende er et røvsygt job. Dine og andres erfaringer.