Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk Beskæftigelsesreformen – det siger de…

Beskæftigelsesreformen – det siger de… Populær

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk     30. April 2014     7278  

Så kom det længe ventede udspil fra regeringen i forhold til en beskæftigelsesreform. Men hvad mener parterne om den? Og hvad mener den enkelte arbejdsløse?


Reformen satser primært på de ledige med færrest kvalifikationer. Der skal være mere fokus på uddannelse end på aktivering.

Målet er med regeringens ord at få den ledige i centrum i stedet for systemet. Der skal bl.a. gøres op med at alle de 330.000 der hvert år er igennem dagpengesystemet skal have nøjagtig den samme indsats. Forskellige mennesker har forskellige behov.


Læs mere her: http://bm.dk/da/Aktuelt/Pressemeddelelser/Arkiv/2014/04/Beskaeftigelsesreform%20Den%20enkelte%20i%20centrum%20paa%20vejen%20mod%20varig%20beskaeftigelse.aspx 
Læs udspillet her: http://bm.dk/~/media/BEM/Files/Dokumenter/Publikationer/2014/101814_BM_publikation_A4_Final_web%20pdf.ashx 

BeskftigelsesreformenBeskæftigelsesreformen har allerede fået mange både positive og negative kommentarer med på vejen.
Det er ikke til at finde rundt i, hvem der mener hvad og hvorfor. Vi har forsøgt at samle et overblik her, som kan give dig en ide om, hvad de enkelte parter mener om beskæftigelsesreformen.


Men en ting er deres mening. Hvad synes du? Giv gerne din kommentar med på vejen under artiklen.

 

Bemærk: Der er tale om et forhandlingsudspil. Nu starter de politiske forhandlinger, der skal afgøre hvordan den endelige beskæftigelsesreform kommer til at se ud.

 


 

AJKS

AJKS ser frem til mindre kontrol og bureaukrati i beskæftigelsessystemet, da det ikke har været måde at få folk i arbejde på.
Den store torn i udspillet er manglen på uddannelsesmuligheder for andre end ufaglærte, da deres erfaring er, at seksugers selvvalgt uddannelse ofte har været til jobmæssig gavn for deres medlemmer.
Generelt er det tilfredse men mangler muligheden for lige uddannelse for alle.
Læs mere om AJKS's holdning til beskæftigelsesreformen her:
http://ajks.dk/Nyheder/2011/April/Hvad-med-uddannelse-til-de-uddannede-/

 

KL

KL mener, at der skal være fokus på at matche de arbejdsløse med ledige stillinger. Og der er roser til den forventede afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen.
De ser dog flere problemer i at a-kasserne skal overtage ansvaret for de ledige i den første periode af deres arbejdsløshed.
Læs mere om KL's holdning til beskæftigelsesreformen her:
http://kl.dk/menu/KL-Godt-med-fokus-pa-den-ledige-og--afbureaukratisering-i-beskaftigelsesreform-id153933/

 

FTF

FTF er rigtig glade for at regeringen vil give mere ansvar til A-kasserne i de første seks måneders ledighed. De er også rigtig glade for uddannelsesmulighederne for ufaglærte og kortuddannede. Men forstår ikke hvorfor dem med uddannelse skal straffes ved at de mister mulighederne for relevant og jobrettet uddannelse.
Indsatsen for at fjerne nytteløs aktivering roses også af formanden for FTF, Bente Sorgenfrey.
Læs mere om FTF's holdning til beskæftigelsesreformen her:
http://www.ftf.dk/aktuelt/ftf-nyhed/artikel/ledige-paedagoger-og-laerere-afskaeres-fra-jobrettet-uddannelse/  

 

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv er af den mening, at beskæftigelsesreformen rammer helt ved siden af. Reformen sikrer ikke at de ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet, og den fejler også i forhold til at få de ledige hurtigt i arbejde.
Tiltag der til gengæld trækker i den rigtige retning er mere virksomhedskontakt og målretning af voksenlærlingeordningen, løntilskudjobs og jobrotation.
Læs mere om Dansk Erhvervs holdning til beskæftigelsesreformen her:
https://www.danskerhverv.dk/Nyheder/Sider/utilstraekkeligt-beskaeftigelsesudspil-fra-regeringen.aspx 

 

3F

3F glæder sig over reformudspillet. De er glade for en indsats der retter sig mod mennesker i stedet for mod systemet. De er også glade for den øgede indsats på uddannelsesområdet. Dog så de gerne at man kunne få mere end 80 pct. af dagpengesatsen under uddannelse.
Og de er glade for udsigten til at de arbejdsløse kun skal til møde i a-kassen de første 6 måneder.
Læs mere om 3F's holdning til beskæftigelsesreformen her:
http://www.fagbladet3f.dk/nyheder/akasse/23e9e64986ff4051b6000bf273183e57-20140430-3f-glaeder-sig-over-haandsraekning-til-ledige

 

 

Opdateres løbende...

 

Giv din mening til kende. Hvad mener du om udspillet til beskæftigelsesreformen?

 

Beskæftigelsesreformen: Hvem mener hvad? Hvad mener du?