Halfdan Timm
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Halfdan Timm 7 (kvindelige) arbejdsgivere: Det kigger vi efter (Runde 2!)

7 (kvindelige) arbejdsgivere: Det kigger vi efter (Runde 2!) Populær

Skrevet af Halfdan Timm     18. Maj 2016     4367  

KVINDELIGE ARBEJDSGIVERE90For knap en måned siden skrev jeg et indlæg om, hvad arbejdsgivere kiggede efter, når de læste jobansøgninger.

Mere end 4000 har nu læst indlægget og flere har skrevet nogle spændende kommentarer – herunder en om hvorfor alle de adspurgte var mænd.

Det havde jeg ikke et godt svar til! Derfor vender jeg her tilbage med version 2.

Denne gang jeg har bedt 5 kvindelige iværksættere og arbejdsgivere om at fortælle, hvad de kigger efter, når de sidder med en bunke jobansøgninger i hånden.

Jeg håber, at du som jobsøgende lige nu kan bruge informationerne til noget. Hav dem i baghovedet til de næste ansøgninger, du laver. Måske de kan gøre en forskel for dig!

 

Artiklen fortsætter efter billedet

KVINDELIGE ARBEJDSGIVERE300

 

 

Mia Franck Nersting - Magnetz.dk

miafrancknersting250Det vigtigste for vores lille virksomhed er at finde de rette personligheder, da kemi ofte betyder mere end et flot CV, hvis man skal skabe et innovativt team, hvor medarbejderne elsker at komme på arbejde.

Det er naturligvis vigtigt, at folk har kvalifikationerne i orden i forhold til den stilling, som de søger, så vi kigger grundigt på ansøgernes CV'er. Men vores bedste medarbejdere har ikke nødvendigvis haft de mest imponerende CV'er men derimod en imponerende vilje til at lære noget nyt.

Vi har dog aldrig kaldt folk til samtale, som ikke har haft et billede på deres ansøgning, fordi det signalerer manglende selvtillid.

 

Mia Franck Nersting driver Magnetz.dk med flere fuldtidsansatte.

 

 

Birgit Lind Poulsen - iCompany.dk

 1. birgitlindpoulsenFørst og fremmest modtager vi kun ansøgninger på mail. Bliver mailen sendt i en ulåst Word fil er standarten for It kundskaber for lav til vores virksomhed. Send i stedet ansøgningen som en PDF.
 2. Din ansøgning skal være stillet pænt og overskueligt op.
 3. Har du en anbefaling / reference vi må ringe til så send den endelig med! Nævn det gerne i din ansøgning, også selvom det er fra en anden branche.
  Det at et firma / en leder vil lægge navn til din arbejdspræsentation på en arbejdsplads er guld værd.
 4. Da der ofte kan komme mange ansøgninger, læser vi altid kun dem der direkte er målrettet mod os.
  Standard ansøgninger spottes hurtigt og virker utrolig useriøse og uengagerede.
 5. Besvar gerne spørgsmålet - Hvad kan DU bidrage med i netop vores virksomhed?
  Lad det skinne igennem, at du har brugt tid på at sætte dig ind i firmaet, og oprigtigt talt er interesseret i at forbedre virksomheden med netop din viden og dine kompetencer.
 6. Har du af en eller anden årsag arbejdet udenfor din primære branche, selvom det blot er for en kort periode? Så som rengøring, vikarbureau, frivilligt arbejde mm. så fortæl os det. Flittige bier står sjældent uden arbejde og det siger meget om din arbejdsmoral.

Birgit Lind Poulsen er en del af iCompany.dk, der driver en række webshops – herunder ToyToy.dk.

 


Birgitte Andersen - Salon Tryllespejlet

birgitteandersen250For mig handler det især om, jeg ud fra ansøgningen tror det er en person, jeg kan arbejde sammen med hele dagen. Som frisører kommer vi til at tale meget sammen og en meget introvert person kan gå hen og blive kedeligt.

Derfor er det et plus for mig, hvis personen har skrevet lidt om hans eller hendes interesser, og hvad der er med til at definere denne person. Hvem er du? Jeg ved godt, hvorfor du gerne vil arbejde her, for det er jo et job, men kan jeg også få lidt mere at vide om dig som person og hvorfor vi kommer til at klikke godt sammen?


Birgitte Andersen er frisør og driver Salon Tryllespejlet i Roskilde.

 


Gitte Olrik - GitteOlrik.dk

gitte olrik300Jeg ansætter udelukkende mennesker, der er klogere end mig - og det skal ansøgningen afspejle. Udover at der ikke skal være stavefejl og for kryptiske formuleringer, så skal ansøgerne gerne have gjort sig en tanke om hvordan de vil håndtere jobbet. Fakta såsom erfaring og referencer er der ingen grund til at nævne i selve ansøgningen - er ansøgningen god, skal CV'et nok blive nærstuderet. De bedste ansøgninger jeg har haft i hænderne, har beskrevet hvordan jeg blev overflødig til de pågældende opgaver.

Som travl iværksætter er det den slags mennesker, man gerne vil have indenfor. Mange glemmer at man i en ansøgning har en hel side at være egocentreret på. Fokus skal være på dig - og hvorfor du er den bedste at placere i jobbet. Så er det underordnet, at du er en imødekommende person eller er omstillingsparat - det er alle, hvis jobbet er spændende nok.


Gitte Olrik er selvstændig websnedker med GitteOlrik.dk.

 


Lise Korsgaard Nielsen - Bizzup.dk

linekorsgaard300Jeg modtager en del ansøgninger. Særligt fra studerende der gerne vil i praktik i forbindelse med deres uddannelse.

Aldrig lad det skinne igennem at din ansøgning er én af mange. Lad være med at skrive de samme bløde formuleringer, som alle skriver. Tag chancen og skriv at du vil arbejde på at tage chefens plads en dag. Jeg efterlyser medejerfølelsen, det er her man finder nøglen til motiverede og effektive medarbejdere.

Med al respekt for folk med psykiske udfordringer, så lad være med at skrive det i en ansøgning. Jeg blev engang spurgt om jeg ville ansætte en som tidligere har haft stress, og jeg må indrømme... Nej, det ville jeg nok ikke. Hvis det står mellem få ansøgninger tilbage, så vil man blive valgt fra på den bekostning. Hvis det er noget der betyder noget for ens arbejdsindsats, så kan det komme frem til en evt. samtale. De fleste arbejdsgivere vil tolke "stressramt" som det faktum at man let bliver stresset.

Skil dig ud! Tænk utraditionel. Gå til reception og vedlæg et kort ved blomsten, hvor der står "Grafiker søger nye udfordringer. Kontakt mig på..." eller kast en papirsflyver ind gennem vinduet hos chefen for dit drømmejob.

Vær vedholdende. Når en arbejdsgiver siger "vi gemmer din ansøgning til senere brug", så skal du vide det er løgn! Ingen gider en gammel ansøgning. Ingen gider overhovedet skriftlige ansøgninger. Alle ved at langt de fleste ansættelser sker gennem netværk, så dyrk dit netværk, bliv ved og mød op! Tilbyd dig selv i en gratis praktik og gør dig uundværlig. Så har du dig selv et job!


Lise Korsgaard Nielsen driver Bizzup.dk.


Line Høeg-Mikkelsen - Firtal Web

linehegh250Da vi modtager rigtig mange ansøgninger til vores jobopslag, bliver alle ansøgninger skimmet igennem og sorteret i mapper: Ja, Nej og Måske.

Derefter går jeg i dybden med Ja-mappen.

Når jeg hurtigt skal sortere i en ansøgning, kigger jeg efter følgende:

 

 1. Hvordan er ansøgningen sat op og sendt? Ansøgninger ryger i Nej-mappen, hvis de er sendt i underlige fil-formater, eller hvis der kun lige er skrevet 3 linjer og med signaturen "Sendt fra min iPhone".
  Det er vigtigt for os, at ansøgeren viser en vis flair for IT, da vi bruger det rigtig meget herude. Derudover forventer jeg, at ansøgeren har lagt noget energi i at lave ansøgningen, hvis jeg skal bruge tid på at læse den.
 2. Stavefejl, som afspejler, at det er gået for hurtigt. Hvis jeg fornemmer, at det er en ansøgning, som bliver sendt afsted i farten, så bliver de sorteret fra. Det kan være vores firmanavn, som ikke er stavet rigtigt, eller stillingsbetegnelsen, som ikke er korrekt. Vi har f.eks. søgt en lagermedarbejder og har fået ansøgninger, hvor der stod "Søger stillingen som lagermadarbejder".
  Det kan også være email-adressen, som ansøgningen er sendt til, som ikke er stavet rigtigt.
 3. Standardansøgninger. Kunne ansøgningen være sendt til en hvilken som helst anden virksomhed, eller har ansøgeren rent faktisk brugt tid på at læse stillingsopslaget?! Når vi skriver, at vi søger en energisk medarbejder, som kan give den en ekstra skalle, så nytter det ikke noget at skrive, at man er en rolig mand, som går meget op i at gøre alt ekstra grundigt.
 4. Hvordan ser profilbilledet ud? Har personen brugt tid på finde et seriøst billede, eller har man brugt et gammelt feriebillede eller foto fra en bytur? For mig siger det meget om en person, hvad billede der bliver vedhæftet.
 5. Kompetencer og erfaring. Har personen relevant erfaring eller tror jeg på, at personen kan løse de stillede opgaver ud fra CV'et.

Line Høeg-Mikkelsen er ansvarlig for ansættelser i Firtal Web, der bl.a. driver incover.dk. Firtal Web beskæftiger over 30 ansatte samlet.

 

 

Ditte Maria Kollerup - KFS-boligbyg.dk

kfsdittemarieJeg ligger vægt på en ærlig ansøgning. Det er vigtigt for mig, at ansøgeren er i stand til at se på sig selv udefra og derved fremme min mulighed for at analysere om der er match til jobbet. Det betyder at ansøgningen skal indeholde oplysninger om personlige styrker og præferencer - og så elsker jeg når mennesker tør italesætte deres svagheder! Det bedste til sidst: hold det enkelt! Kompentencerne går jeg ud fra er til stede og derfor vil jeg blot skimte dem på cv'et.

 

Ditte Maria Kollerup er indehaver af typehusfirmaet KFS-Boligbyg.dk.

 

 

Læs også: 5 arbejdsgivere afslører: Det kigger vi efter i din jobansøgning

  

 

Er du selv arbejdsgiver?

Del dine erfaringer med jobansøgninger, og hvad du lægger vægt på, når du sidder med en ansøgning i hånden i kommentarfeltet på Jobfisk.dk herunder:

 

7 kvindelige arbejdsgivere: det kigger vi på i din jobansøgning