Gæsteblogger
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Gæsteblogger Om at finde et job der passer til din personlighed

Om at finde et job der passer til din personlighed Populær

Skrevet af Gæsteblogger     24. Juni 2018     3215  

At finde et job der passer til din personlighed lilleJeg giver dig værktøjet, så du bliver klar til at åbne op for at opdage hvilken muligheder der ligger for dine fødder på jobmarkedet. Så her får du min lille guide – til at finde ud af hvilken virksomhed du skal søge et job i.

 

Drømmejobbet.

Først og fremmest skal du droppe idéen om at der findes et drømmejob. Dels fordi at en drøm i løbet af et split sekund kan blive til et mareridt. Dels fordi du udelukkende har fokus på et eneste job – og hvad gør du hvis du ikke får lige netop dét?

Alternativt søger nogen det jeg kalder det perfekt tilpasset job. Det er et arbejde der passer ind i din livssituation, antal timer, afstand til hjemmet osv. Men, selvom dette job kan være udmærket er det nok ikke her du finder arbejdsglæde og trivsel. Premisserne er alle hvad jobbet skal give dig i din fritid.

 

Sæt dine egen rammer

Du skal finde ud af hvad du mistrives over. Har du gentagende dårlige forhold til chefen? Bliver du stresset over noget bestemt? Keder du dig grænseløst over et eller andet?

"Dybden af vores lykke kan drikkes af den kop som vores sorg har udskåret, sagde han til dem"(Gibran, løst oversat). Du skal huske det, for din frustrationer bunder i at dine behov ikke bliver mødt. Glem alt om at give andre skylden, prøv bare at forhold dig nøgternt til hvad der påvirker dig på en negativ måde. Du skal bruge øvelsen til at åbne op og finde ud af de grundsten der skal være i den jobbeskrivelse som du bedst kan trives med. Din liste skal indeholde så mange punkter som du kan finde. Det trækker tænder ud at lave øvelsen – men det er vigtigt at finde ud af hvad du IKKE vil. Og du skal reflektere over hvad det betyder for dig.

"Jeg magter ikke, at være i en situation hvor man ikke arbejder sig hen imod bæredygtighed – for eksempel har jeg arbejdet i turisme industrien, med stor succes. Men det er et område der er gennemsyret af korruption.

"Jeg er en dygtig sælger, fordi jeg er god til at mærke, fornemme og sætte mig ind i folks behov. Men, når skal lave mer' salg. Rammer jeg et dilemma, nemlig at min salgsrådgivning ophøre med at tage afsæt i kundens behov, og skifter over på virksomhedens krav om salg."

Når du har brugt god tid til at finde ud af hvad der ikke fungere for dig og hvorfor kan du begynde at tænke lidt over hvad det betyder. For mit eget vedkommende nåede jeg frem til at jeg trives i en konsulent - eller rådgivende rolle. Men også at virksomhedens eller kundegruppens eventulle mangel på etik er en dealbreaker for mig.

Artiklen fortsætter efter billedet 

At finde et job der passer til din personlighed

 

Konflikter og ledelse.

Støder du på konflikter i forhold til ledelsen, er det måske fordi ledelsesstilen ikke passer til din personlighed. Mon ikke de fleste kan blive enige om at en leder der råber af en, eller tramper i gulvet ikke er den type man drømmer om (med mindre man er i et mareridt). Men ud over det gængse, hvilken krav vil du så stille til din leder?

Pointen er at lederens funktion er, at være den der bære ansvaret for at samarbejdet i en organisation fungere. Ledelsesstilen er derfor næsten altid en afspejling af strukturen i virksomheden. Du skal finde ud af om du har brug for hierarki eller en flad struktur. Skal den være stor eller lille, privatejet familieejet virksomhed eller et a.m.b.a. selskab. Det er vigtigt. For du slipper aldrig af med en leder, du ikke kan enes med. Refleksionen skal være personlig, så tænk dig godt om, hvor opstår dine konflikter med ledelsen og hvad har du brug for?

"Jeg har brug for en ledelse som finder det meningsfyldt at jeg er kvik –jeg tænker abstrakt, hurtigt og lære ting (jeg syntes er interessante) meget hurtigt. Desværre er det ikke altid noget der er velkommen på en arbejdsplads."

Jeg håber at du kan finde en forudsætning der provokerer folk – fordi det giver mening at være ærlig overfor dig selv. Måske du ligefrem kan begrave lidt af din indre jantelov med øvelsen. Det er lige meget hvad det er. Hvis du hader at folk kikker på dig, mens du taler, eller du gerne vil have fred når du arbejde i Excel. Så er det helt fair. For nu kan du begynde at sætte en ramme for hvilken ledelsesstil du bedst arbejde i. Ud over at du finde ud af hvad du trives med, opdager du også hvad du kan bidrage med.

"Jeg er nysgerrig, stiller spørgsmål, trives dårligt med rutiner. Jeg arbejder for at skabe den bedste mulige løsning til en konkret situation og det kan ikke forventes at jeg forsøge mig med samme metode eller forslag til en anden situation."

Øvelsen her giver dig mindst to ting. Dels opdager du hvilken type leder du har brug for. Lederen skal kunne rumme dig. Dels finder du ud af hvordan du arbejder. F.eks. om du trives med projekter, eller om du hellere vil have en dejlig fast rutine. Hvor du kan planlægge. Eller noget helt tredje.

 

Næsten i mål.

Nu ved du forhåbentligt mere om hvad du leder efter i en virksomhed. F.eks. ved du hvilken type ledelse du gerne vil have. Men du ved også hvad du brænder for. Så nu kan du begynde at kigge på hvilken jobfunktioner du gerne vil have og hvad du i forvejen kan. Det vil jeg ikke komme nærmere ind på i dette blog indlæg. For det håber jeg du allerede ved en hel del om. Men kombinationen af alle dine svar er dine byggeklodser.

Nu omsætter du de ting du brænder for, til hvilken værdier en virksomhed skal have. Bagefter gør du det samme med ledelsesstilen. Dine kvalifikationer omsætter du til jobindhold. Så er du klar til at søge jobs i alle mulige skønne virksomheder, måske endda i forskellige brancher. For du har åbnet op og gjort dig klar til at søge efter et job som passer dig og din personlighed.

 

Rigtig god arbejdslyst.

 

Har du brug for hjælp til din jobsøgning? Jobsøgning er ikke nemt. Det er vi klar over hos Jobfisk.dk. Derfor har vi samlet en række interessante links og aktører, der kan hjælpe dig videre med din jobsøgning. Find dem her! 

 

 

dina gstebloggerDina Helbo Bredal har en tværfaglig baggrund, som har taget hende med på spændene rejser igennem fremmede lande og arbejdslivet. Hun holder gerne foredrag og workshops og kan kontaktes via https://www.linkedin.com/in/dina-bredal/ 

 

 

Din guide til at finde ud af hvilken virksomhed du skal søge job i