Gæsteblogger
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Gæsteblogger Hvad er du god til?

Hvad er du god til? Populær

Skrevet af Gæsteblogger     22. Januar 2018     6456  

Hvad er du god til lilleHvis du står og søger job, kan du få rigtig mange gode råd! Det er ikke sikkert du altid beder om dem, og ofte kan det være lidt overfladiske råd. Måske har du fået nogen af dem her?

"Du skal bare sælge dig selv!"

"Du skal ikke fortælle det, du skal vise det"

"Du skal være konkret om hvad du kan tilbyde"

"Du skal dele ud af din viden, og derved skabe netværk"

Der er faktisk mange gode råd at få – overvældende mange, hvilket kan gøre det svært at vide hvilket ben man skal stå på. Men der hvor jeg ofte ser rådende halter er; "hvordan kommer jeg i gang i dag?"

Et ret simpelt spørgsmål, som ikke altid virker til at have et åbenlyst svar. Nu ville det selvfølgelig være ret blæret hvis jeg bare kunne give dig svaret på en sætning, og så ved du hvordan du skal gå i gang. Det ville jeg ellers gerne. Men jeg kan ikke gøre det på en sætning – derfor får du en artikel igennem jobfisk.

God fornøjelse

 

"Hva ka du?"

Jeg var selv ledig i 1 år, og her lærte jeg rigtig meget – om mig selv. Jeg har fået utrolig mange råd, men det var uoverskueligt at eksekvere nogle af rådende. Dette skyldes at jeg kom direkte fra uddannelse, og havde aldrig haft et fuldtidsarbejde, og så var det svært at finde ud af hvad jeg egentlig havde at tilbyde en virksomhed.

Jeg opdagede at uanset hvilket råd jeg fik, var det næsten umuligt for mig bruge det, før jeg fandt frem til hvad jeg egentlig kunne. Jeg havde nogle titler fra undervisnings fag, nogle analyse modeller m.m. som jeg brugte til at fortælle hvad jeg kunne, men det gav ikke et reelt indblik i, hvad jeg kunne byde ind med på et arbejde.

Hvor var værdien i mit arbejde?

Hvad var det jeg kunne tilbyde virksomheden?

Puha – det kan være svære spørgsmål, selv for folk der har været i arbejde mange år.

Jeg vidste, at jeg havde en masse kompetencer, og havde noget at byde ind med, det var bare svært at sætte ordene på det. Jeg var begyndt at blogge, men kom sjældent langt på LinkedIn med mit indhold. Derfor gik jeg ud for at lede efter inspiration.

Artiklen forsætter efter billedet 

Hvad er du god til

 

Folk snakker – om faglige udfordringer

Jeg fandt ud af at på LinkedIn, Facebook og Instagram, ja faktisk mange sociale medier, der deler folk deres faglige problemstillinger. På Facebook fandt jeg grupper som var relevant for min faglighed, samt andre så som iværksætter grupper mm. og på Linkedin begyndte jeg at følge mange interessante mennesker - og studere deres opslag.

Jeg gik ud og lyttede på de sociale medier.

Jeg lyttede til folks udfordringer, og så hvor min faglighed egentlig passede ind på arbejdsmarkedet.

Det jeg fandt frem til, var at jeg kunne svare på nogle af de spørgsmål folk stillede – og det gjorde jeg!

Jo flere spørgsmål jeg svarede på, jo nemmere blev det også for mig at få ord på hvad jeg egentlig kunne tilbyde. Ved at læse andres problemstillinger, så jeg de helt lavpraktiske hverdags udfordringer, som min faglighed kunne løse. Dette hjalp både i min ansøgninger, men også i indholdet når jeg bloggede. Det som jeg selv delte på LinkedIn, virkede for mig meget lavpraktiske, men var guld værd for dem som ikke havde min faglige indsigt.

Dette var ikke et råd jeg fik – det er dyrt købt erfaring. Jeg håber ved at dele dem, at du får glæde af det.

Mit råd er; det kan være svært at definere hvad du selv er god til at byde ind med, men hvis du mangler inspiration, så bare gå ud og lyt. Lyt på Linkedin, lyt i faglige grupper, lyt til netværksmøder, men mest af alt så lyt. Det som er nemt for dig fordi det er din faglighed og passion, er måske andres store udfordring. Men for at finde frem til det, kræver det at du lytter til andre.

 

Lyt – og vis nu hvad du kan

Ved at bruge tid på at opsøge andre, læse opslag, lytte til deres problemer, blev det nemt for mig at se mine egne kompetencer. Pludselig blev det meget nemmere at kunne tage imod de mange gode råd som jeg fik. Nu vidste jeg hvad jeg kunne tilbyde mit netværk, og delte flittig ud af det.

Det mest utrolig?

Jeg blev ikke fattigere ved at dele ud.

Tværtimod så blev jeg faktisk kaldt til en jobsamtale.

Og jeg blev skarp nok til at kunne fortælle det i en ansøgnings video – som gik viralt og skaffede tilmed JOBBET!

Men det var fordi jeg først startede med at lytte. Og da jeg lyttede til andres faglige udfordringer, kunne jeg finde min plads. Så fandt jeg langt bedre ud af hvad jeg kunne – og hvordan jeg kunne fortælle og vise det til andre.

 

Nanna knak sondrupKort intro om mig:

Jeg hedder Nanna Knak Sondrup.

Som nyuddannet topstudent i BA Branding and Marketing Management, hoppede jeg direkte ind i 1 års ledighed. På trods af 150+ ansøgninger, kursus, praktik og endda et deltidsarbejde, virkede den traditionelle metode for jobsøgning ikke. Få samtaler blev det til, men aldrig videre til næste runde.

Indtil jeg lærte at videns dele på LinkedIn.

Da jeg begyndte at tilbyde mit netværk hjælp ved at dele brugbar viden, byggede jeg fundamentet for hele mit arbejdsliv fremadrettet. Da jeg havde lavet vidensdeling og relations opbygning i længere tid, delte jeg så min video. "Jeg søger job".

Jeg gik fra en desperat tilstand på jobmarkedet, til at have så mange tilbud at jeg kunne vælge nøjagtig hvad jeg selv ville. Det som gjorde forskellen var at jeg turde stå ved mig selv, og flittigt dele ud af både viden, sparring og andet der var relevant for mit netværk om min faglighed.

I dag sidder jeg som Digital Marketing Cordinator ved CeramicSpeed, og er utrolig glad for at være en del af et passioneret team. Forsat deler jeg gerne viden på Linkedin, og har sat en dyd i at fokusere på andre jobsøgende som oplever det samme som jeg gik igennem.

 

Jeg vil gerne lære dig mere om hvad jeg gjorde. Og hvordan du kan bruge det i din jobsøgning.
Derfor planlægger jeg en workshop.

Vil du vide mere, så tilmeld dig herunder.

(Du er ikke tilmeldt workshoppen, du siger bare ja til at få flere informationer)

 

 

 

HVis du står og søger job, kan du få rigtig mange gode råd, men måske skal du starte med at lytte?