Gæsteblogger
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Gæsteblogger jobsøgningogbarsel.dk - Vejen til et nyt job med baby på armen.

jobsøgningogbarsel.dk - Vejen til et nyt job med baby på armen. Populær

Skrevet af Gæsteblogger     07. November 2017     3556  

vejen til job med baby lilleBaggrunden for jobsøgningogbarsel.dk

Jeg er mor til tre og på barsel med min yngste datter. Jeg er glad for mit job som HR Manager. Jeg har været ansat samme sted de seneste 7 år. Jeg er del af et fedt team, hvor vi har det sjovt, og får masser af spændende opgaver. Jeg har arbejdet meget, og jeg har også stået til rådighed i min barsel. Det er sådan jeg kan lide det.

Det hele kører, og jeg har følelsen af, at min karriere ikke er gået i stå, blot fordi min mand og jeg har valgt at få tre børn. Men så pludselig et halvt år inde i min barsel sker der en organisationsændring, der betyder, at jeg sammen med andre kollegaer bliver opsagt. Jeg har det godt med at gå på arbejde, og jeg har ikke lyst til at gå hjemme, når min yngste datter starter i vuggestue. Jeg har derfor kastet mig aktivt ud i jobkampen med en baby på armen. I skrivende stund er mit mål at lande i et nyt job i starten af 2018.

På bloggen www.jobsøgningogbarsel.dk deler jeg ud af mine erfaringer og tilgange til jobsøgning under barsel. Jobsøgning er en fuldtidsbeskæftigelse – det er barsel også. Hvordan forenes det? Og hvor skal indsatsen lægges, når tid og fleksibilitet er en udfordring?

 

Effektiv jobsøgning kræver fast struktur

Jeg er meget bevist om, at min barsel ikke må blive sur blot fordi, jeg også er jobsøgende. Men jeg synes også det er en kæmpe udfordring, for når jeg ser et jobopslag, så bliver jeg total ivrig for at komme i gang med at skrive en ansøgning. Det går bare ikke, når jeg også skal tage mig af en kravle baby, der skriger, hvis ikke hun får opmærksomhed.

Jeg har derfor været tvunget til at lægge en fast struktur for min jobsøgning. Her er der plads til både mødregruppe, babysvømning, træning og jobsøgning. To faste dage om ugen, har jeg mine jobsøgningsslots. Min datter tager de længste lure over middag. Det er den tid jeg udnytter. Til hver slot, har jeg en fast agenda for, hvilket jobs jeg vil søge, hvem jeg vil kontakte, samt opfølgning på, hvad jeg måske ikke nåde sidst. På den måde er jeg super effektiv, og jeg kan til en hvis grad holde min ivrighed nede og have fokus på min datter. Min agenda skaber jeg i løbet af ugen. Notesiderne på min IPhone er blevet min bedste ven. Selvom jeg har de skemalagte ansøgningsslots, fraholder det mig selvfølgelig ikke fra konstant at tænke jobsøgning og læser alle de jobopslag, der bliver slået op på Jobindex eller LinkedIn. De ideer og tanker jeg får imellem slotsne bliver skrevet ind i noterne. Sådan bliver mine agenda skabt, og jeg kommer udover ammehjernen, der ellers har det med at delete alle de tanker der ikke omhandler bleskift, søvnrytme og skemad. Og så har jeg efter hånden lært det. Send aldrig en færdigskrevet ansøgning samme dag. Det er først efter en god natesøvn(!) mine øjne ser slåfejl og andre forbedringer.

Artiklen fortsætter efter billedet 

vejen til job med baby

 

Effektiv CV der sælger

Den første tid har jeg brugt på mit CV, da det klart er mit vigtigste redskab. CV'et er det der skal sælge mig og arbejde for mig. Det er vigtigt at modtageren synes, at mit CV er godt. Det er bare en svær opgave at ramme bredt, da alle har en holdning til CV'et.

Heldigvis har jeg løbende opdateret mit CV med erfaring samt sørget for, at det er sat pænt op. Skal du starte forfra, så brug Google til at finde skabeloner og anbefalinger på struktur. Men hold hovedet koldt, for der er virkelig mange tilgange og holdninger. Læs rådene og brug kun dem, der giver mening. På den måde får du bygget et personligt CV. CV'et er din marketingskampagne - præcision, let og lækkert sælger.

 

Mine 10 bedste CV råd, hvor alle kan være med:

  1. Det indledende resume skal matcher det job, du søger (tænk fremtid - resumeet skal bære dig ind i dit næste job)
  2. Alt i kronologisk rækkefølge med seneste job først
  3. God struktur med punktopstilling, så din kompetencer hurtigt kan vurderes
  4. Brug tallene hvis det giver mening (hvor mange har du været leder for, hvad var dit budget ansvar, hvor meget steg omsætningen osv.)
  5. Skriv dine opnåede resultater, hvis det giver mening
  6. Overkommuniker ikke: keep it simple
  7. Lav CV'et personligt: men don't overdue
  8. Drop at skrive boglæsning, madlavning, rejser, vandreture i skoven mv under personlige interesser. Det er kedeligt og sælger dig ikke.
  9. Ingen floskler og klicheer
  10. Max tre sider og send i PDF

 

De fleste virksomheder og ledere kigger efter den dynamiske kandidat, der har rette erfaring, og som skiller sig ud på fra mængden.
For, at jeg ikke skal opfinde den dybe CV tallerken, hver kan jeg ser et spændende jobopslag, jeg ønsker at søge, har jeg lavet et brutto CV på både engelsk og dansk. Det er med til at gøre jobsøgningen effektiv, da jeg på den måde hurtigt kan fjernede de erfaringer, der ikke er relevante for det opslåede job. Det handler om, at den HR medarbejder eller leder, der bruger max 6 sekunder på CV'et får følelsen af, at der et fagligt match.

 

CV dilemma: skal der stå barsel på CV'et?

Jeg skriver det ikke. I stedet for har jeg under fritid skrevet i parentes, hvilket år mine børn er fra, og så kan HR eller ansættende leder nok godt lægge to og to sammen. Hvis situationen er, at et vikariat eller uddannelse er blevet efterfulgt af barsel, så er det ok, at skrive barsel på. Min anbefaling er: luk hullet (i CV'et), hvis det giver mening. Men igen, der er ingen grund til at overkommunikere. Det vigtigste er, at kompetencerne er tydelige, så læseren kan se et fagligmatch, og du bliver inviteret til samtale.

 

Er barsel kompetencegivende?

Ja daaaa! Jeg så engang et CV, hvor en ansøger, der lige havde afsluttet studie og efterfølgende barsel friskt havde skrevet, at hun det seneste år havde brugt på at koordinere, planlægge og effektivisere hjemmets drift. Hun var nu klar til at bruge hendes skarpe overblik og nye kompetencer i en virksomhed.

 

Ansøgning: det bedste råd jeg har modtaget

Det bedste råd jeg so far har modtaget, i forhold til mine ansøgninger er: "Brug aldrig tiden på at beskrive dig selv. Brug tiden på at beskrive din professionelle personlighed – hvad gør du, hvordan griber du opgaver an, hvad får virksomheden med dig?"

 

Er vi i samme båd?

Velkommen på min blog www.jobsøgningogbarsel.dk hvor kommentarer og synspunkter er meget velkomne. Min mission er i sidste ende at skrive en bog, som kan være med til at hjælpe andre kvinder og også mænd, der er havnet i samme situation, og blevet jobsøgende under barsel. Hesteskoen skal gives videre.

 

 

Line Johansen gstebloggerLine Johansen har ti års HR erfaring, og har via sit virke som HR professionel selv været med til at opsige kollegaer, og efterfølgende vejledt i, hvordan de kom videre. Hun er nu i en situation, hvor hun selv skal gøre brug af alle de velmente råd og vejledninger. Virker de og kan de forenes med barsel?

 

 

 

 

 

 

Sådan får du barsel og jobsøgning til at hænge sammen. Læs Lines historie...