Gæsteblogger
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Jobsøgning Diana Lund Andersen 6 gode råd (+1) til at holde motivationen som jobsøgende.

6 gode råd (+1) til at holde motivationen som jobsøgende. Populær

Skrevet af Diana Lund Andersen     29. Juli 2015     6887  

Motivation2Kender du det, der er både op og nedture i den proces du befinder dig i som jobsøgende.
Nogle gange går det rigtig godt, de helt rigtige stillinger dukker op, og du er bare super motiveret for at skrive ansøgningerne.


Andre gange går det knap så godt, for ikke at sige rigtig skidt, og du vil hellere ligge under dynen (selv på en varm sommerdag), med en god bog eller serie, end at skrive ansøgninger.

Her får du 6 gode råd (+ 1 bonus råd) til at hjælpe dig med at holde motivationen.

 

Søvn

Motivation2Et af de mest basale og brugbare råd for at opretholde god energi og motivation er søvn! Sørg derfor for at få nok søvn. Hvis du normalt sover 5-6 timer, og synes du fungerer ok, vil jeg gerne give dig en lille udfordring. Prøv de næste 3 uger at få sovet i 7-8 timer hver nat, og se om det ændre noget for dig.
Forskning peger på at man kan være mere produktiv og på når man har fået nok søvn.

 

Start dagen positivt

Når du har fået dine 7-8 timers søvn, så forsæt i samme positive spor.
Spørg dig selv, når du står op – Hvad skal der til for at i dag bliver en god dag. Sig det højt for dig selv, skriv det måske endda ned – når noget bliver sagt højt eller skrevet ned bliver det mere virkeligt, og nemmere at opnå.

 

Struktur på hverdagen

Du har nok hørt det omkring 1000 gange før 'At være jobsøgende er et fuldtidsjob'. Jeg tror faktisk de fleste jobsøgere er enige. Derfor kan det også være motiverende at se på ens jobsøgning som et arbejde – Så stå op og ta' på arbejde.
Find et sted hvor det giver mening for dig at sidde og arbejde med dine ansøgninger uden at blive forstyrret af overspringshandlinger som støvsuger og vasketøj. Nogle netværk, fagforeninger og a-kasser giver mulighed for at sidde hos dem og arbejde.

 

Giv dig selv tid til at holde fri

Fordelen ved at se jobsøgning som et arbejde med møde og gå-hjem tid, er at der også er plads til fritid. Det kan nemlig også være med til at skabe motivation at sørge for rent faktisk at holde fri når du så går fra 'kontoret'.
Giv dig selv lov til ikke at tænke på jobsøgning når du har fri – Ingen dårlig samvittighed!
På den måde kommer du også med friske øjne når du 'møder på arbejde' næste morgen.

 

Find noget motiverende at lave ved siden af jobsøgningen

Har du en hobby, eller bare noget du virkelig godt kan lide at lave?
Brug din fritid på noget som du synes er spændende og som kan være med til at motivere dig. Kom ud og vær sammen med andre mennesker (hvis det motiverer dig), på den måde får du også noget afveksling i din hverdag og nogle nye input. En ekstra bonus kan være at en af dem du er sammen med måske lige står og kender til en jobåbning som passer til dig.

 

Hold dig 'up to date'

Jeg antager at du søger job indenfor et felt som du synes er spændende, måske endda det som du har uddannet dig indenfor?
Brug noget af din 'arbejdsdag' på at holde dig opdateret indenfor din branche. Både fordi det er en god vane, som du nok alligevel skal have i dit nye job, men også fordi det kan være med til at give dig god inspiration til dine ansøgninger, og dermed give dig en fordel i din jobsøgning – og det er da motiverende!

 

Bonus råd

Deltag når Job Ekspertens og motivations ekspert Mark Anthony afholder workshop om at holde motivationen som jobsøgende.

Mark lærer dig hvordan du bliver bedre til at motivere dig selv, hvilke ting der ligger til grund for din motivation og ikke mindst hvordan du kommer op fra dynen igen når den har fået overtaget.

Klik her (http://shop.markanthony.dk/shop) for at læse mere og tilmelde dig.

Lad mig høre hvordan rådene virker for dig, kontakt mig på jobeksperten.dk 

 

Go' jobjagt.

 

Din (manglende) motivation smitter nemt af på din jobansøgning og CV.

Få motivationen igen med et CV-tjek hos Jobfisk.dk - Læs mere her  

 

 

 

 

  

Her får du 6 gode råd (+ 1 bonus råd) til at hjælpe dig med at holde motivationen i jobsøgningen når det er rigtig træls.