Finn Larsen | Ejer, coach & konsulent, Receptor
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Finn Larsen | Ejer, coach & konsulent, Receptor YES - gik fra ansættelsessamtale med kontrakten i tasken

YES - gik fra ansættelsessamtale med kontrakten i tasken Populær

Skrevet af Finn Larsen | Ejer, coach & konsulent, Receptor     10. Februar 2015     5167  

YES - med receptor logoDa Pernille Mogensen fra Silkeborg tilbage i oktober 2013 lukkede Cleanhouse, der var hendes egen virksomhed, havde hun ikke i sin vildeste fantasi drømt om, at der skulle gå 16 lange måneder førend hun havde fundet og fået sit nye job med de gode kolleger hun havde savnet som selvstændig.
Men nu er det ganske vist.


I går havde Pernille sin anden samtale med firmaet og selvom der stadig var andre kandidater i spil klarede hun sig så godt, at ejeren og de to andre som deltog, konkluderede at "nu er der vist ikke mere at snakke om – så hvornår kan du starte".


Pernille fik opfyldt alle sine ønsker til arbejdstid, løn og så videre – og den 2. marts starter hun i sit nye job.

 

Hvorfor fik Pernille jobbet nu?

Det er naturligvis fristende at sige, at det var fordi hun var kandidat hos Receptor. Men det er helt sikkert kun en (lille) del af forklaringen.

 

Langt mere væsentligt er det, at Pernille på intet tidspunkt i dette forløb har taget noget for givet, ligesom hun er gået til opgaven med oprigtig interesse for selve jobbet og stor nysgerrig for virksomheden.

 

Pernille har blandt andet brugt tid på, at arbejde med sin kompetencefortælling – på en sådan facon – at virksomhedens behov og udbytte ved at ansætte hende blev tydeligere.


Derudover har hun arbejdet med én af de helt store udfordringer som mange tidligere selvstændige, eller ledere som søger stillinger uden ledelsesansvar står overfor. Nemlig udfordringen med at overbevise en arbejdsgiver om, at man IKKE BLOT søger den aktuelle stilling i mangel af bedre, samt af man ikke er videre så snart noget andet viser sig.

 

Hvad kan du selv gøre?

YES - med receptor logo

  • Overvej hvilke af dine kompetencer der er stærkest, dine erfaringer med den - og hvilket udbytte den kan give virksomheden.
  • Forhold dig til de "svære spørgsmål" som virksomheden måske vil stille dig. Måske handler de om mange jobskift, tidligere stressperioder eller som i dette tilfælde, at du har været selvstændig og chef.
  • Husk på, at når du inviteres har de allerede vurderet at dine kompetencer (på et eller andet plan) er relevante, så samtalen har især til formål at mærke om der er kemi.
  • Overvej hvilke spørgsmål du selv ønsker svar på og stil dem hvis det bliver muligt.
  • Spørg gerne om det videre forløb. På den måde kan du reducere din bekymring ved manglende svar markant og forløbet bliver langt mere behageligt for dig.

 

En sparringspartner/job-buddy

Pernille valgte at betale for professionel sparring – og med resultatet i in mente, er investeringen givet godt ud.


Men har du ikke råd eller lyst til en professionel sparringspartner, kan du komme langt ved at alliere dig med en jobsøgnings-sparringspartner. Måske har du en god relation som formår at give dig konstruktiv kritik, måske kan du finde en job-buddy i et af de mange gode jobsøgningsnetværk. Eksempelvis Powerjobsøgerne, Seniorerhverv eller andre.

 

Anden inspiration til jobsamtalen

Inspiration til jobsøgning

Tidligere blogindlæg om forberedelse til jobsamtale   

 

Held og lykke til jobsamtalen
Finn Larsen // ejer af og konsulent hos Receptor

 

 

Om Receptor

Receptor er etableret i 2013.
Vi arbejder med karriererådgivning, bedre jobsøgning, outplacement og rekruttering.
Vi træffes på telefon 26 13 51 00 eller mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Læs mere på www.receptor.dk eller Følg Receptor på LinkedIn og få nyt om jobsøgning

 

 

I går havde Pernille sin anden samtale med firmaet og selvom der stadig var andre kandidater i spil klarede hun sig så godt, at ejeren og de to andre som deltog, konkluderede at "nu er der vist ikke mere at snakke om – så hvornår kan du starte".