Diana Lund Andersen
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Diana Lund Andersen Stil spørgsmål til jobsamtalen

Stil spørgsmål til jobsamtalen Populær

Skrevet af Diana Lund Andersen     13. November 2016     6829  

road-sign-sprgsmlstegn 2En af de ting som er rigtig vigtige for at vise interesse for stillingen, når man er til en jobsamtale, er spørgsmål. Man skal helst have så mange af dem at man næsten løber tør for tid, for det signalerer interesse i virksomheden og jobbet.

Nogen gange kan det dog være en udfordring at finde spørgsmål som man synes er relevante, da man har fået svar på meget af det i forbindelse med ens research til stillingen. I bunden af artiklen giver jeg lidt bud på gode spørgsmål.

 

Et spørgsmål der overrasker

Jeg var i weekenden til en fødselsdag, hvor samtalen faldt på jobsamtaler. Det er jo altid et interessant emne i mine øjne. Her var der en til stede som har siddet med til en hel del ansættelser, og noget af det hun sagde hun var ked af at kandidaterne ikke spurgte om var, hvilke udfordringer virksomheden ser i at ansætte personen som er til samtal. Det vil give virksomheden mulighed for at komme med nogle bekymringer de evt. må have omkring kandidaten.

Det synes jeg var et rigtig interessant spørgsmål, både fordi det giver dig som kandidat mulighed for at svare på om du også mener det vil være en udfordring, men også fordi det giver dig rigtig meget værdifuld information. Får du jobbet, ved du at du skal være opmærksom på den nævnte problemstilling. Får du ikke jobbet, så er det noget du kan bruge fremadrettet i din jobsøgning.

 

Artiklen fortsætter efter billedet

Jobsamtale2 

 

Vær forberedt

Jeg vil dog sige at hvis du vælger at stille spørgsmålet 'Hvad ser I af udfordringer ved at ansætte mig?', så skal du både være forberedt på at få et svar som er baseret på dine svagheder, samt være forberedt på at virksomheden måske vender spørgsmålet om, og spørger hvad DU ser som den største udfordring ved at blive ansat i stillingen.

Jeg valgte til min seneste samtale at teste det af. Jeg var den første til samtale i blandt fem personer. Reaktionen var lidt sjov at se, det var ikke et spørgsmål de var vandt til at få.

Det jeg umiddelbart fik ud af det, var ros for mine fremlæggelse af mig selv, for at tage en udfordring jeg var uforberedt på, også at det var svært at vurdere når de ikke havde talt med de fire andre kandidater endnu.

Alt i alt ser jeg det som en positiv reaktion, men det må tiden jo vise ;)

 

Andre spørgsmål du kan stille

  • Hvad er din ledelsesstil? (Det er typisk chefen man er til samtale med)
  • Hvordan oplever du/I kulturen i virksomheden? (til andre medarbejdere som er med til samtalen)
  • Hvor mange medlemmer er der i afdelingen jeg skal arbejde i?
  • Sidder man på eget / delt kontor, eller i kontorlandskab?
  • Hvordan skaber I arbejdsglæde?

 

Hvad med dig?

 

Jobsøger:


- Kunne du finde på at spørge hvilke udfordringer virksomheden ser ved at ansætte dig?
- Har du prøvet, hvilken respons fik du?
- Har du andre gode spørgsmål du stiller til jobsamtalen? 

 

Ansætter:


- Hvad ville du synes om at få spørgsmålet 'Hvad ser du af udfordringer ved at ansætte mig?' fra en kandidat til en jobsamtale?
- Hvad er det bedste / værste spørgsmål du har fået fra en kandidat til en jobsamtale? 

 

 

 Har du forberedt dig til jobsamtalen med gode spørgsmål?

 

 

 

Læs også

15 spørgsmål til din næste chef

Jobsamtalens 20 gode svar

 

Tips & tricks til jobsøgningen

 

Husk at stille spørgsmål til jobsamtalen - også spørgsmål der overrasker.