Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching
TILMELD NYHEDSBREV

Om tanker og ledighed Populær

Skrevet af Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching     19. Juni 2019     2141  

FirklverTag styring, når tankevirksomheden blokerer dig – det gælder også for jobsøgere.

Tankens kraft er stor. Vi kan ikke styre vores tanker. Punktum. Tanker kommer og går. Tanker er tanker. Du er ikke dine tanker, for du er dig med dine tanker. Vid, at du har magten til at tage styring for, om du vil håndtere dine tanker eller ej og i givet fald hvordan.

Vi bliver ikke født kun med negative tanker – ligesom vi heller ikke bliver født kun med positive tanker. Vi får ca. 70.000 tanker i døgnet. Livet igennem vil der opstå både positive og negative tanker.

Du kan byde tankerne indenfor, hvor du kan vælge og sortere, hvad du vil bruge din tid og energi på. Derfor vil du også kunne sende tankerne af sted med et psst eller pyt, når du trænger til ro. Find et tidsrum til håndteringen af dine tanker - ellers når du ikke mere den dag. Dagen efter kommer der nye 70.000 o.s.v. Det dur jo ikke.

BobleHjernen kan ikke holde ud at tænke konstant. Hjernen har behov for pauser, ro og hvile. Ifølge forskning opfattes hjernen som en muskel. Hvis du skulle lave armbøjninger i samme tidsrum, vil kroppen også sige fra. En god nattesøvn renser hjernens væsker, så affaldsstofferne skylles ud af kroppen. Sørg for at få din nattesøvn 7-9 timer, så din hjerne er frisk og udhvilet, når en ny dag begynder. En ny dag giver dig nye muligheder.

Har du udfordringer, som skal tænkes igennem, fintænkes, så afsæt den tid, som du vurderer til formålet, som giver dig energi og udbytte. Det er helt okay at tænke ting ordentligt igennem. Når det dræner dig, skal du stoppe op og gøre noget andet.

 

Et overtænkningsproblem overvindes ikke ved at tænke mere – men mindre

Tag ansvar ved at tage ejerskabet på dig. Tænk mindre og gør mere. Det hjælper at komme i handling – uanset om du tager opvasken, slår græs, polerer bil, vasker tøj eller rydder op. Ofte forstyrres vi her af fuglefløjt i haven, finder en hengemt huskeseddel eller én rød strømpe i vaskekurven, hvor makkeren er blevet væk. Forstyrrelsen opleves nærmest som en lettelse i tankespindet; en såkaldt "passende forstyrrelse".

Vi har alle behov for "passende forstyrrelser"

Spekulationer om fortid er spildt tid, da fortid = fortid. Du kan ikke skabe en bedre fortid end den, som du allerede har. Du kan heller ikke køre bil forsvarligt, når du konstant kigger i bakspejlet. Vi er nødt til at kigge hovedsageligt ud af forruden.

Bekymringer om fremtid handler om tænkt frygt "hvad nu, hvis". Nogle gange opløser bekymringerne sig automatisk. Andre gange sker der noget andet end forventet, så bekymringerne slet ikke bliver virkelige. Gå bekymringerne i møde, hvis du kan gøre noget aktivt lige nu – ellers byd bekymringerne ind i "venteværelset", hvor de så må vente til situationen opstår eller du byder indenfor på et senere tidspunkt, som du vælger. Det vigtigste er, at du får ro for dine tanker. Ro til at leve i nutiden - nuet. Nutiden bliver hurtigt til fortid, så derfor gælder det om at nyde nuet.

Hjernen har behov for nydelse. Motivationen for lyst er behag, men det er oplevelsen af behag, som er nydelse. Du kender fornemmelsen af nydelse, når du spiser et rigtigt skønt måltid mad eller måske en god kop kaffe med et lækkert stykke chokolade. Nydelse er balsam for krop, sind og ånd.

 

FirklverDet rigtige øjeblik er ikke et, som kommer – det er ét, som du tager

Forestil dig at du "tager øjeblikket", da du nu har skubbet tankerne til side.

  • Hvad forhindrer dig så i at søge det job, som du så på sidste jobopslag, men som du endnu ikke har søgt og handlet på?
  • Hvad er konsekvensen p.t. ved ikke at søge jobbet?
  • Hvis du ikke søger jobbet, hvordan vil din situation se ud om 5 år?

- noget, som du vil fortryde?

 

Hvis positiv konsekvens – okay. Streg ud på to-do-listen og snub næste opgave.
Hvis negativ konsekvens – så gør de ting, som du kan handle på i dag. Just do it.

Husk at gøre 3 gode ting for dig selv hver dag

- rigtig god arbejdslyst og lykke og held med jobsøgningen.
https://www.noergaard-coaching.dk/ 

 

 

Jobsøgende: Tag kontrol over dine tanker, og bliv en bedre jobsøger.