Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching SKAB OVERBLIK OG STRUKTUR – RYD OP I RODET

SKAB OVERBLIK OG STRUKTUR – RYD OP I RODET Populær

Skrevet af Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching     03. Maj 2019     2273  

Klingende mntSpring dette blogindlæg over, hvis du tænker:

• Ja, men jeg er sådan én, som bedst kan arbejde ustruktureret
• Jeg arbejder bedst i kaos – har overblik i rodet
• Jeg har ryddet op, har overblik og struktur

 

Det kan sagtens være, at du har det godt med ustruktur, rod og kaos, men hvordan ser din jobsøgningsproces ud for dig lige nu? Trives du i jobsøgningsprocessen? Sætter du mål og følger op, er det rigtig fint, som det er lige nu. Se på dig selv med andre øjne; hvordan ser din kommende chef dig arbejde lige nu – og opfylder du de krav med overblik, struktur og orden, som der ofte står skrevet i jobopslaget, når der samtidigt skal holdes mange bolde i luften? En struktureret leder spotter ret hurtigt en ustruktureret medarbejder, så vær klar på dit unikke, som også kan afdække et krav om struktur.

Har du fysisk rod i skabe, skuffer, bunker, stakke, poser, kasser m.v., så smid 100 ting ud, som ikke længere betyder noget for dig. Du må gerne smide mere ud – men sortér og ryd op herefter. Oprydningen bliver både nemmere og sjovere. Måske er der noget, som kan sælges og indbringe en skilling, så får du også en ekstra belønning her for din oprydning.

 

Artiklen fortsætter efter billedet

Klingende mnt

 

Forandringen fra job til ledighed er oftest mere krævende end forventet

Flere er i samme situation som dig, som heller ikke havde forventet at blive ramt af ledighed. Du er langt fra alene og måske kan det hjælpe dig at dele dine bekymringer og udfordringer med andre ledige i et netværk. Det kan også være en lukket gruppe på LinkedIn eller Facebook. Det er ikke altid, at ægtefællen eller nærmeste ven og veninde, som er de bedste her. Del med én som forstår dig og din situation – og som du har tillid til

 

  • Måske havde du identificeret dig med jobbet, som er mistet
  • Hvis opsigelsen og/eller opsigelsesperioden har været anstrengt
  • Har en følelse af flovhed eller skamfuldhed

 

Det psykiske og det fysiske har ofte en sammenhæng. Hvad der er bedst at rydde op i først, er forskelligt fra person til person. Tænk mindre og gør mere. Det er handlingen, som flytter dig til din forandring. Afsæt en time hver dag på din kalender til at begynde på det, som giver dig størst udbytte. Stop når timen er gået og fortsæt den næste dag. Vigtigt at afsætte tid til jobsøgning og tid til at finde nye kontaktpersoner, så du også kommer ud at drikke kaffe med nye relationer, som kan bringe dig videre.

Afsæt samme timetal til jobsøgning svarende til timeantallet på det nye job. Transporttiden har du til at dyrke motion og få frisk luft min. ½ time hver dag. Motionen og naturen fylder dig med en god energi, for naturen er altid i balance. En gåtur er fin motion, som også hjælper med mental oprydning.

 

Gør brug af storytelling om dit tidligere job

DoneGenopfind den gode historie, som du tager til dig og din kommende arbejdsgiver. Hvad gjorde dig glad på vej til job med god arbejdslyst? På hvilke områder fandt du arbejdsglæde? Socialt fællesskab? Oparbejdede færdigheder og kompetencer? Storytellingen skal også indeholde afslutningen, uanset om det var nedskæring, tid at søge nye græsgange, om du søger tilsvarende job, søger en ny vinkel i samme retning eller har lyst til at skifte helt ny retning. Skab god storytelling, som viser, at du er parat med positivt mindset, fordi du har ryddet op.

Hvis du har et par tunge sten i rygsækken, så smid dem ud og tag det bedste med ellers kan disse sten tynge dig i jobsøgningsprocessen og begrænse nye jobmuligheder. "Nissen har det med at flytte med". Hvad betyder disse sten for dig og hvordan ser de ud? Find sten i naturen, som matcher denne følelse. Skriv på stenene, hvad de betyder. Hvad skal stenene erstattes med? Smid de tunge sted ud over en skrænt (Sørg for at ingen andre er i nærheden). Tag det bedste med, som du skal arbejde videre med. Måske kan du finde noget, som symboliserer dette og som påvirker dit positive mindset.

 

Du kan tænke en ny tanke. Følelser er følelser, men nye tanker avler også nye følelser

Det er hverken flovt eller skamfuldt at blive fyret eller miste sit job uanset årsag. Måske har du begået en fejl, som du kan bruge som læring. Vid at det er menneskeligt at fejle og det er kun dumt at begå den samme fejl 2 gange. At begå fejl uden at rette fejlen er fejl nr. 2. Livet går videre. Rejs dig og på med JA-hatten. Modgang styrker os med tiden - gør os robuste. Tid og læring hjælper dig på vej i en god retning.

En ny dagGør 3 gode ting for dig selv hver dag. Beløn og anerkend dig selv for gode gerninger. Klæd dig pænt på. Det smitter med en løftet stemning. Du kan selv tjekke, når du kigger dig i spejlet ;-)

Husk også at booste din profil på LinkedIn og ikke mindst dine søgeord (overskriften), så du optræder med en knivskarp profil, som matcher din storytelling, ansøgning og dit CV. Hver gang vi skriver, bliver vi lige et nøk bedre og skarpere. Virksomheder skal jo også vedligeholde deres hjemmesider - være præsentable og rydde op. Det handler om at skabe det gode match.

 

God arbejdslyst til en ny dag med nye muligheder – mere overblik og struktur
– du er velkommen til at blive nysgerrig på mig; https://www.noergaard-coaching.dk/ 

 

 

 

 

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.