Antoinette Kordic
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Jobsøgning Antoinette Kordic Jobbet kommer ikke af sig selv

Jobbet kommer ikke af sig selv Populær

Skrevet af Antoinette Kordic     10. December 2009     5670  

Det er ved at være meget lang tid siden, jeg har skrevet, men jeg har ikke følt, at jeg kunne bidrage med noget nyt. Jeg synes, tingene var gået lidt i stå, så der var ikke noget relevant at skrive om. Alligevel vil jeg gerne dele nogle erfaringer og oplevelser, jeg har haft på jobfronten siden sensommeren.

 

Sidste gang, jeg skrev, havde jeg fået lavet nyt cv og været til samtale på et job, jeg havde søgt uopfordret, men det viste sig, at jeg ikke var den eneste, der havde fået den tanke, så jobbet gik desværre til en anden kandidat.

 

Faktisk var det en nyuddannet, der fik jobbet, og da jeg fandt ud af det, må jeg nok sige, at jeg blev lidt paf. Jeg brugte uger på at analysere og tænke på, hvorfor det ikke blev mig og kom frem til, at der sikkert havde været en kandidat, der var lige i øjet og med masser af erfaring inden for kommunikation. Men det viste sig altså at være det diametralt modsatte … Lidt af et chok!

 

Jeg undres stadig, men livet gået jo videre, så jeg klør på med researchen og de uopfordrede ansøgninger og kommer jævnligt til en samtale. Det styrker naturligvis min motivation og troen på, at jeg er på rette spor. Men jeg kæmper desværre stadig mod den ensomhed, der præger den her lange rejse mod drømmejobbet …

 

Derfor tog jeg i går ind til mit forbund for at tale med en karrierekonsulent om min tilgang til jobsøgningen. Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg var på rette spor eller måske skulle lave noget helt andet i mit liv.

 

Det er svært at gennemskue, om man gør det rigtige, når den eneste feedback er en masse afslag og enkelte jobsamtaler, der aldrig fører andet med sig end et: ”pyha, vi ville meget gerne ansætte dig, men vi kan desværre ikke pga. den økonomiske situation”.

 

Nu er der jo ingen, der kan spå eller forudsige fremtiden, og jeg kom ikke derfra med en konkret ”prognose”. Men konsulenten var meget positiv over, hvor ofte jeg kommer til samtale på mine henvendelser, og netop derfor anbefalede han, at jeg fortsætter, for ”det VIL lykkes en dag”, forsikrede han mig om.

 

Det må jeg jo have fokus på, for hvis jeg ikke selv tror på det, lykkes det jo næppe …

 

Vi kom også til at tale om det interessante i, at jeg faktisk KOMMER til så mange samtaler, selv om de virksomheder, der indkalder mig, på forhånd er klar over, at de næppe har råd til at ansætte mig.

Jeg tror egentlig ikke, jeg blev klogere på, hvad der alligevel får dem til at indkalde mig, men når jeg henvender mig til dem, prøver jeg selvfølgelig at sælge mine kompetencer, så de passer præcis til det firma, jeg henvender mig til, og det er klart noget af det, der giver pote.

 

Det er dejligt bekræftende og opmuntrende at komme til samtaler, men hvor utaknemmelig det end måtte lyde, så er det også meget frustrerende, at det altid ender på samme måde. Det kan gøre det svært at svinge sig HELT op i det felt, der gør én knivskarp og ”på” til en samtale, men jeg gør, hvad jeg kan, og sætter mig op til at tro på det. Samtidig skal jeg også passe på ikke at blive for skuffet, når afslaget kommer.

 

Konsulenten sagde også, at jeg skulle passe på mig selv og overveje, hvor længe jeg orker at blive ved … Dér ramte han noget inde i mig, for det ER virkelig hårdt at fortsætte i det uendelige! Men jeg kan ikke se noget alternativ, for hvis jeg ikke bliver ved, finder jeg aldrig det job, jeg søger, for én ting er sikker: det kommer ikke af sig selv.

 

/Antoinette

 

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.