Antoinette Kordic
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Jobsøgning Antoinette Kordic Et afslag er og bliver et afslag

Et afslag er og bliver et afslag Populær

Skrevet af Antoinette Kordic     18. Juli 2009     7593  

”Hvordan tackler man det? Og hvordan bliver man ved at bevare håbet?”, sådan spurgte min gode veninde, da jeg i søndags fik afslag på det job, jeg havde været til samtale på en lille uge forinden. Og ja, det er et godt spørgsmål … jeg måtte faktisk være hende svar skyldig, for jeg kan ikke sætte ord på, hvordan jeg håndterer det. Slet ikke denne gang, hvor jeg faktisk selv troede lidt på det.

 

Jeg havde fået at vide, at der ville gå 8-10 dage, før jeg fik svar, så jeg brugte al min energi i ugen efter samtalen på at forberede mig på det nej, der sandsynligvis ventede forude. Jeg havde bare slet, slet ikke forberedt mig på, at afslaget kom pr. mail søndag middag. DET slog hårdt! Jeg blev taget fuldstændigt på sengen og blev ufatteligt ked af det – og dér sad jeg i en bus på vej hjem fra Ebeltoft … nøj, hvor var der langt hjem, og nøj, hvor jeg bandede over, at jeg kunne læse mine mails på min mobil!!! Allermest havde jeg bare lyst til at krybe ned under min dyne og bliver dér, indtil jeg kunne se verden i øjnene igen.

Chokket kom nok, fordi jeg ikke i min vildeste fantasi havde forestillet mig, at jeg ville få svar i en weekend og havde indstillet mig på at lade min stakkels mave, der efterhånden var blevet godt forpint af alle nerverne, få lidt ro indtil mandag …

Derfor er det så svært at svare på, hvordan man håndterer det, for man kan forberede sig nok så meget, men et afslag er og bliver et afslag, og man bliver SÅ skuffet, frustreret, ked af det og opgivende. Og så er det, man må finde kræfterne til at komme videre. Hvorfra de kommer, kan jeg faktisk ikke svare på, for jeg ved det ikke, og jeg frygter, at drivet en dag udebliver helt, og den totale afmagt sætter ind.

I det her tilfælde satte jeg mig op på hesten næste dag, da jeg svarede tilbage på direktørens mail og spurgte, om der måske var noget andet, jeg kunne komme i betragtning til i hans firma, for det er stadig under opbygning, så han skal først til at besætte en række forskellige poster. Det var han meget positiv over, så det simrer i HR-afdeling, og jeg hører nærmere om et par uger.

Det gav mig håbet tilbage, men frustrationen er der stadig. Hjernen arbejder på højtryk for at finde svaret på, hvad der dog ”er i vejen med mig”, siden det aldrig lykkes. Det spørgsmål kører rundt som et evigt mantra, og jeg skal virkelig tage mig sammen for, at de negative tanker ikke skal få overtag.

Men lige om lidt vil jeg tage på ferie og forsøge at glemme , at der er noget, der hedder jobsøgning, ansøgninger og afslag ;-)

 

Antoinette

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.