Antoinette Kordic
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Jobsøgning Antoinette Kordic Uopfordrede ansøgninger - det virker

Uopfordrede ansøgninger - det virker Populær

Skrevet af Antoinette Kordic     03. Juli 2009     12909  

Så er nedtællingen i gang ... Nedtællingen til en samtale, jeg for en gangs skyld selv tror på. En samtale, der løber af stablen på mandag, og som kom i stand, da jeg et måneds tid siden hevendte mig til direktøren for et hotel, der snart skal åbne. Fra forskellige personer i mit netværk fik jeg et tip om, at han måske kunne bruge en person med min profil, og det gav pote!

Jeg har jo langt fra fået noget job endnu. Men bare det at blive kaldt til samtale overbeviser mig endnu engang om, at det er via de uopfordrede ansøgninger, at chancerne for at få et job, findes.

Det er virkelig svært at skulle gøre sig bemærket i et ansøgerfelt med måske flere hundrede kandidater, når man søger opslåede stillinger, og derfor er det en så unik mulighed, når nogen giver dig en chance, fordi du har valgt at søge uopfordret hos netop deres firma. For både dig og virksomheden er det en god ting, fordi man derved undgår den omfattende ansøgningsproces, og du får en eneståendende mulighed for at være med til at forme jobbet.

Nå, men ligsom min blog-makker, Thor, forbereder jeg også mandagens samtale meget minutiøst. Det er en skøn fornemmelse at vide, at der ikke er nogen modkandidater (hvad jeg ved af i hver fald!), og eftersom direktøren har set mit cv, formoder jeg, at han mener, at mine kvalifikationerne er i orden. Så i bund og grund handler det om, hvorvidt vores kemi passer sammen ...

Jeg har brugt ugerne, siden vi fik aftalen i stand, på at researche på virksomheden, på den person, jeg skal til samtale hos og ikke mindst på at overveje, hvad der gør mig "lækker" til jobet. Derfor sidder jeg lige nu og skriver en liste over mulige arbejdsopgaver og spidskompetencer. Jeg kan jo af gode grunde ikke vide, hvordan hans opgaveliste ser ud - men én ting er sikker: han har sammensat én, og den er jeg spændt på at få præsenteret.

Derudover researcher jeg på, hvad jeg kan forlange i løn og arbejdsvilfår for et job af den art, som jeg har søgt, så der er rigeligt at forberedelse, inden jeg kaster mig ud i det om få dage.

Men næste gang, jeg giver lyd fra mig, er der forhåbentlig kommet et svar på, om jeg skal indstille jobsøgningen for denne gang ... Men jeg må indømme, at alene følelsen af at være blevet "set af nogen" på det store jobmarked giver mig et fornyet håb og energi til at tage fat i de uopfordrede ansøgninger - hvis det stadig skulle være aktuelt efter på mandag.

Men lad det samtidig være en opfordring til alle jer jobsøgere derude: gå i gang med researchen, lav et effektivt cv, der er målrettet den virksomhed, hvor I gerne vil søge hen, og kontakt dem så med henblik på en uforpligtende samtale - det virker faktisk.

Antoinette

 

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.