Antoinette Kordic
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Jobsøgning Antoinette Kordic Drømmejob, hvor er du?

Drømmejob, hvor er du? Populær

Skrevet af Antoinette Kordic     15. Maj 2009     11164  

Jeg hedder Antoinette Kordic. Jeg er cand.mag. i russisk og serbokroatisk og jeg har været jobsøgende i et år. Jeg har meldt mig som blogger på jobfisk.dk, for nok har jeg ikke fået drømmejobbet endnu, men jeg har arbejder hårdt på det i hele det år, der er gået, og det har givet mig en masse gode erfaringer, som jeg gerne vil dele med resten af jobfisk-brugerne.

 

Det er mit håb, at jeg - ud over at dele ud af egne erfaringer - også kan få gode råd fra nogle af jer. Ideer, jeg ikke selv er kommet på, og kreative tanker, jeg ikke selv har tænkt, så med ønsket om, at vi må få en spændende dialog, vil jeg byde dig velkommen til denne min debut udi blogskrivningens kunst!

Jeg blev som sagt jobsøgende for et år siden, da jeg i forbindelse med den store fyringsrunde på TV2 valgte at tage en frivillig fratrædelse. Jeg havde været tekster på Nyhederne i 11 år - siden slutningen af min studietid, så jeg mente, at det var en kærkommen chance for at prøve kræfter med en ny karriere.

Sol og stjerne og måne stod jo rigtigt, mente jeg; vi havde en historisk lav arbejdsløshed i Danmark, og kommunikationsstillingerne væltede ligefrem ud af en hvilken som helst jobdatabase. "Det bliver en smal sag", tænkte jeg og smilede ved tanken om den fritstilling og de seks måneders løn, jeg havde med mig med fra TV2.

Men jeg tog så grueligt fejl ... Efterhånden blev jeg klar over, at jeg havde været for "lallegal" og optimisk, da jeg bad om fratrædelsen.

Jeg havde tilsyneladende ikke sørget for at researche godt nok på nogle af de elementer, der betyder allermest i en jobsøgningsproces: hvor mange ansøgere er der om stillingerne, hvilke kriterier vægter en chef, når vedkommende skal ansætte, osv. 

Jeg havde ene og alene fokuseret på, at der var en masse stillinger at søge, og at jeg havde lavet mange forskellige ting i mit liv, som gav mig nogle stærke og gode kompetencer til det nuværende jobmarked.

Det var først senere, at det gik op for mig, at man som oftest er oppe imod mellem 100 og 500 andre ansøgere, så gode råd er dyre, når man skal finde den opskrift, der baner vejen for en samtale og ja, hvem ved ... måske også et job!

Jeg havde fokuseret på, at jeg havde et kæmpe netværk, jeg kunne trække på, at stillingerne hang på træerne, og at jeg havde en akademisk uddannelse krydret med 15 års erhvervserfaring, bl.a. fra en mediestation, hvor man tilegner sig mange af de kompetencer, virksomhederne efterspørger i dag; fx evnen til at holde mange bolde i luften, have is i maven og overholde deadlines under stort pres.

Men jeg måtte efterhånden sande, at jeg enten ikke var god nok til at omskrive de kompetencer til et sprog, man kunne forstå i andre brancher, eller også var det slet ikke det, der blev efterspurgt, når alt kom til alt. Så jeg arbejde videre med mit CV og tog imod råd fra gud og hver mand i håb om, at sammensætte det perfekte CV.

Ret hurtigt meldte jeg mig også til et jobsøgningskursus i min fagforening for at lære at skrive en god ansøgning og få tips til CV'et - og ja, det blev bedre. Jeg lagde ud med at skrive en ansøgning umiddelbart efter kurset, som skaffede mig en samtale. Jeg følte mig uendeligt stolt over, at jeg var blevet valgt som en ud af 219 ansøgere til en stilling som kommunikationsmedarbejder hos Post Danmark. Men det viste sig desværre bare at være begynderheld ...

Siden da har jeg søgt 120-130 stillinger inden for kommunikation og sprog, fagligt arbejde, projektstyring, og alt, hvad der ellers måtte lyde interessant og kompatibelt med mine evner. En tredjedel af stillingerne har jeg søgt uopfordret. Jeg har været indkaldt til 10-11 samtaler, og det skulle ifølge statistikken ikke være helt dårligt, så det vælger jeg at glæde mig over.

Jeg har nu i et halvt år siddet i receptionen hos en kiropraktor på Frederiksberg. Jeg er naturligvis dybt overkvalificeret til det, men det er et job, og jeg har lært at mit første halve år i ensomhed hjemme i domicilet, at jeg ikke egner mit til at gå og "nusse" derhjemme. Det tror jeg sådan set ikke, der er mange, der gør. Vi har brug for næring og energi fra vores arbejde og vores kolleger, og jeg elsker ganske enkelt at gå på arbejde, så jeg vil hellere have et arbejde, jeg er overkvalificeret til end slet ikke at have noget.

Men derved ikke være sagt, at jeg ikke stadig skriver ansøgninger og drømmer om det spændende og udfordrende job, der ligger derude og venter på mig ...

 

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.