Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Sådan fik Gud job med den blog, vi kalder Biblen

Gud var arbejdsløs. Han slentrede rundt i det mørke ingenting og kedede sig. Han sendte naturligvis de ansøgninger han skulle og deltog i alle de påkrævede møder, men han følte ikke rigtigt det gavnede. Han havde jo store ambitioner.

Desuden rakte dagpengene ikke til meget. Helligånden havde lige fået en iPad 2, og den var altså virkelig smart…

Gud så, at det var træls.

Når bjerget ikke vil komme til Mohammed må Mohammed komme til bjerget. Gud besluttede sig for at bevise sit værd og gik i gang med et lille sideprojekt ved siden af jobjagten:

Han ville skabe Jorden.

På sin blog ville Gud vise resten af universet, hvordan arbejdet skred frem, og hvilke overvejelser han gjorde sig undervejs. Han kaldte bloggen for Biblen, og den har i dag flere milliarder abonnenter. Du har nok også hørt om et par af hans indlæg. Hver søndag deler tusindvis af sortklæde fans med sjove, hvide kraver hans indlæg videre til millioner af interesserede verden over.

Gud morede sig gevaldigt med sit lille projekt. Menneskene i hans projekt opførte sig ikke altid hensigtsmæssigt, men Gud bloggede om sine erfaringer, og hvad han lærte af fejlene. Han fik masser af positiv respons på sin blog, og det motiverede ham til at arbejde videre.

Gud så, at det var godt.

Der gik ikke længe inden Gud fik et godt jobtilbud fra et andet univers, hvis rekrutteringschef havde fulgt hans blog. Det var især indlægget: ”10 bud du skal følge for at være et godt menneske”, som Guds nye arbejdsgiver faldt for. Det viste at Gud havde gode lederevner og god forståelse for gruppen af undersåtter.

Det nye job har betydet, at Gud ikke længere har så meget tid til Jorden, og siden har projektet for det meste været overladt til sig selv…

Gud var verdenshistoriens første moderne jobsøger. Gør ham kunsten efter!

Du kan blive som Gud.

Kør nogle små fagligt relevante projekter ved siden af din traditionelle jobjagt. Det er en god måde at holde sig i gang på, og samtidig kan du holde din viden og kompetencer ved lige og up-to-date.

Vis verden (og resten af universet) hvad du kan!

Opret en blog og skriv om dit projekt. Det er da sjovt nok at gå og hygge sig med et sideprojekt, men det bliver altså meget sjovere, når du kan dele det med resten af verden og få feedback på det, du laver.

Du viser, hvad du kan og du viser, du har drive og mod til at stille dig op og vise dig selv og dit arbejde frem.

Du positionerer dig selv som ekspert, eksponerer dine kompetencer og udvider dit netværk, hvis du formår at fastholde loyale læsere.

Desuden lover jeg, at det engagement, du vil opleve hos dine læsere, hvis du leverer gode indlæg, vil virke super motiverende på dig.

 

Af: Morten Vium, indehaver ModerneJobsøger.dk

Gud var arbejdsløs. Han slentrede rundt i det mørke ingenting og kedede sig. Han sendte naturligvis de ansøgninger han skulle og deltog i alle de påkrævede møder, men han følte ikke rigtigt det gavnede. Han havde jo store ambitioner.