Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

5 gode råd til jobsamtalen

At søge job kan sammenlignes med at gå til eksamen. Du skal yde det bedste for at få et optimalt resultat. Blot er oddsene i jobsøgningen reelt dårligere - for ud af 100 ansøgere er der 99 tabere. Det skærper kravene til dig som jobsøger når du skal til jobsamtale. Erfaringerne viser da også, at en solid forberedelse til jobsamtalen øger chancerne markant. Derfor er der som regel ingen nemme genveje - men alligevel en lille trøst: Det forarbejde, du laver i din jobsøgning, er aldrig spildt. Det meste kan bruges til jobsamtalen og kan også genbruges, hvis du skal søge job igen.

Artiklen fortsætter efter billedet 

5 gode rd til jobsamtalen

 

5 gode råd til jobsamtalen

  1. Tag udgangspunkt i din brainstorm til jobansøgningen og byg et mindmap op, som du tager med til jobsamtalen. Med det foran dig kan du hele tiden lave links til dine stærke sider og samtidig undgå, at du går i stå, glemmer afgørende informationer eller hænger fast i sårbare emner. Det er et særdeles effektivt værktøj!
  2. Lav en god kommunikationsstrategi: Hvordan vil jeg starte - hvad vil jeg fremhæve - hvordan vil jeg "sælge" mit budskab - hvordan vil jeg lukke af og komme videre, hvis de borer i "ømme" punkter osv.
  3. Få én i dit netværk til at agere personalechef. Giv også lov til at stille nærgående og kritiske spørgsmål. Det er en rigtig god øvelse, som skaber sikkerhed, når du sidder til samtalen og har svaret på spørgsmålene før.
  4. Udvis engagement for de opgaver, du skal varetage. Det skal opleves som noget, du glæder dig til - og brænder for.
  5. Husk at smile! Når du viser dine omgivelser, at du har overskud til at smile i en presset situation, fortæller du samtidig, at du har ressourcer til mere.

Sidst, men ikke mindst. Giv ikke op, hvis du ikke får jobbet - optimisme er en af grundpillerne i en effektiv jobsøgning. Og det, du har at byde ind med, er der ingen andre, der har magen til. Derfor fortjener det også at blive serveret på et "sølvfad".

God jagt - og held og lykke til din næste jobsamtale 

 

Bliv klogere på jobsamtalen - Læs mere her

 

Af: Anne Stryhn, jobcoach

Anne Stryhn har 18 års erfaring som jobcoach med et kundegrundlag, der spænder over hele karrierestigen - fra elever til topchefer. Derudover er hun kendt for foredrag og kurser i jobjagt, personlig branding og markedsføring, ligesom hun - som jobsøgningsekspert - har deltaget i programmer på DR og TV2. Anne Stryhn har coachet over 2000 mennesker videre i karrieren og giver her nogle gode råd til jobansøgningen og jobsamtalen.

Har du brug for jobcoaching, eller vil du bare vide mere, kan du klikke ind på Anne Stryhns hjemmeside: www.annestryhn.dk.

 

Læs også Anne Stryhns 5 gode råd til jobansøgningen

 

 

 

Tag udgangspunkt i din brainstorm til ansøgningen og byg et mindmap op, som du tager med til samtalen. Med det foran dig kan du hele tiden lave links til dine stærke sider og samtidig undgå, at du går i stå, glemmer afgørende informationer eller hænger fast i sårbare emner. Det er et særdeles effektivt værktøj!