Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Gør din karriere grøn

"Energi" er et hot ord for tiden. Både privat og på jobbet. For hvordan sparer vi for energien i hjemmet - og hvordan sikrer vi os, at vores virksomhed tager sig mest klimabevidst ud?

Et lige så vigtigt - og meget relateret - spørgsmål er, hvor du skal lægge din egen energi rent arbejdsmæssigt fremover. I hvilke brancher skal du sætte dit talent i spil?

Svaret er meget enkelt: Brug din energi på energi. For det er indenfor det bæredygtige, at mulighederne de næste år dukker op. Omtanke for miljøet og klimaet har taget hele turen fra pædagoger med lilla bleer og øko-landmænd med grønne negle op til de bonede gulve og direktørerne og ministrene med blå slips og sorte jakkesæt.

Den revolution er til at tage at føle på. For ligesom da internettet invaderede arbejdslivet for ikke så mange år siden, vil rigtig mange jobfunktioner fremover ændre sig, efterhånden som langt de fleste nye ideer og produkter, holdninger og adfærd vil være båret frem af en bæredygtig ideologi.

Enhver bølge skaber muligheder. Og ligesom med IT-bølgen er det godt at komme hurtigt af sted. Derfor gælder det om, at du allerede nu gør et godt stykke forarbejde og lærer at forstå de nye strømninger. Hvor sker bevægelserne i din branche og hvilke nye overvejelser skal du gøre dig for at tilpasse dig den nye ideologi?

Hvis du ikke tænker klima og bæredygtighed ind allerede nu i dine karriereplaner, ender du hurtigt som en dinosaur. Og de uddøde som bekendt netop på grund af klimaændringerne.

Stil derfor allerede i dag dig selv spørgsmålet: Hvordan kan jeg tænke bæredygtighed ind i min karriere? Søg mod de innovative virksomheder, der både har grøn energi, miljø, sundhed og corporate social responsibility som grundstamme i deres virksomhed. Det er sådanne virksomheder, der er guld værd på dit CV for fremtiden.

Bliv fortrolig med de mange nye funktioner, der vil spire frem i virksomhederne: Miljøgeograf, klimatek-ingeniør, etikpromoter, value-officer.....

Hvordan kan du selv få en grøn profil? Svaret er ikke nødvendigvis helt enkelt. For det er ikke nok at opkøbe CO2-kvoter som aflad i fremtidens miljø- og klimabevidste virksomhed. Du og din virksomhed er nødt til at tænke out of the box. Så vær innovativ. Og synes du, at du allerede har hørt det ord til hudløshed det seneste årti, kan du glæde dig over, at der nu er puttet en retning på al den innovation, som alle går at snakker om. Den skal være bæredygtig. Så gør dig grøn og dit CV og din karriere gylden.

 

Af: Karrierecoach Annette Duch Gronemann, www.talentagent.dk
talentagent_logo150.jpg
Klummen har været bragt i MetroXpress

Energi er et hot ord for tiden. Både privat og på jobbet. For hvordan sparer vi for energien i hjemmet - og hvordan sikrer vi os, at vores virksomhed tager sig mest klimabevidst ud?