Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Student - Hvad skal du nu?

Student - Hvad skal du nu lille Efter en del års skolegang står du som student nu overfor et nyt kapitel, og måske også overfor en af de største udfordringer, nemlig spørgsmålet om hvad skal du nu? Skal du videre på universitet, eller er du stadig i tvivl om hvilken vej du skal gå?

Når tømmermændende har lagt sig, står du måske med en følelse af tomhed eller manglende fodfæste. Måske føler du, at sikkerhedsnettet pludselig er revet væk under dig, og et pres om at skulle vælge rigtigt i den frihed, der nu er opstået.

studenterhue1For mange unge er det nemlig dybt frustrende og forvirrende, at stå som nyudklækket student med hele livet foran sig, og et pres fra samfundet om "at komme i gang". For ikke at tale om presset fra en selv. Det er jo trods alt de færreste, som har lyst til at sidde på deres flade og trille tommelfingre resten af livet. Og det er jo ikke ligefrem fordi, at der ikke er nogle uddannelser at vælge i mellem – tværtimod! For nogle er valget indelysende, og for andre er det sværere at vælge.

Derfor kan det for mange unge være den helt perfekte løsning at tage et sabbatår efter man er blevet student, og bruge et år på at arbejde, rejse eller noget helt tredje.

Efter du er blevet student trænger du måske til en pause fra uddannelse, og vil bare gerne ud og arbejde? Eller måske vil du øge dine chancher for at blive optaget på en videregående uddannelse? Eller måske vil du bare gerne ud og opleve en hel masse? Uanset hvad der er grunden til at du holder et sabbatår efter du er blevet student, så er det vigtigt at overveje grundigt hvad det er du gerne vil, og hvad du gerne vil have ud af dit sabbatår.

 

Et sabbatår i udlandet

Mange unge drømmer om at bruge et sabbatår på et ophold i udlandet. Nogle tager på en oplevelsesrejse, andre tager på sprogskole, eller rejser ud for at lave frivilligt arbejde. Endelig er der også dem som rejser ud og får et ganske almindligt arbejde som fx tjener, sygehjælper eller lignene. Mulighederne er mange.

Ønsker du at bruge dit sabbatår i udlandet?

Her kan du få inspiration til dit ophold i udlandet, læse om jobmulighederne, og det at arbejde i udlandet.

Artiklen fortsætter efter billedet

Student - Hvad skal du nu   

Et sabbatår med arbejde

Igen vælger rigtig mange unge studenter at bruge noget af deres sabbatår på at arbejde. Typisk får man som nyudklækket student og ufaglært, job som pædagogmedhjælper, i butik, som tjener, vikar, eller lignende.

En af de mange fordele ved at tage et sabbatår efter du er blevet student og bruge det på arbejde, er at du får en masse erfaring med dig, som du kan bruge senere i livet og i din fremtidige karriere. Men uanset om du søger job i udlandet eller i Danmark er der ofte mange om buddet, og jobsøgningen er ikke altid nem.

Skal du ud og søge dit første studiejob, eller har du et studiejob i forvejen og vil gerne prøve noget andet?

Her kan du finde inspiration og gode råd til din jobsøgning, CV-skrivning, og hvordan du kan bruge jobbet som et skridt videre i din karriere.

 

11 ting der gr en forskel p arbejdspladsen6Vidste du godt at, det er ikke alt på arbejdspladsen, der afhænger af din eller dine kollegers uddannelse?
Hos Jobfisk.dk ha vi lavet en plakat du kan hænge op som en reminder om de 11 ting, hvor vi alle - uanset hvem vi er, hvilken uddannelse vi har, eller hvilken erfaring vi har - kan gøre en forskel.

Læs mere og bestil plakaten "11 ting hvor du kan gøre en forskel" her 

 

Her på Jobfisk.dk kan du også finde en samlet oversigt over sites hvor det er muligt at se opslåede studiejobs og fritidsjobs. Det er også på disse jobsites, du kan finde sommerjobs, feriejobs og andet fritidsarbejde.

Her finder du en samlet oversigt over sites, hvor det er muligt at se de ledige studie- og fritidsjobs.

 

Dit sabbatår kan blive fantastisk eller katastrofalt, men det bedste er at du selv har indflydelse på, hvordan dit sabbatår bliver. På trods af de delte meninger om det at tage et sabbatår og de mange velmenende råd du får af familie og venner om din fremtid, så er du stadig den eneste der kan vælge hvilken vej, der er den rigtige for dig.

 

Tillykke med huen! 

 

 

Efter en del års skolegang står du som student nu overfor et nyt kapitel, og måske også overfor en af de største udfordringer, nemlig spørgsmålet om hvad skal du nu?