Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Sådan finder du nyt arbejde

Sdan finder du lilleMan siger, det er nemmest at finde et nyt arbejde, når man allerede er i arbejde. Men når man er i arbejde, kan det være svært at finde både tid og overskud til jobsøgningen, og ikke mindst svært at aktivere sit netværk uden at komme på dårlig fod med sit nuværende arbejde.

Hvis du ikke kan lide dit arbejde, bør du forlade det inden presset bliver for hårdt, og du ender med en sygemelding. Det kan derfor være en god idé, når du planlægger at skifte arbejde eller karriere at sætte dig nogle mål. Det kan f.eks. være de ting du bliver nødt til gøre for at nå målet – altså få et nyt arbejde.

Husk: hvis du er utilfreds med dit arbejde, så vis det ikke til andre på din arbejdsplads.

Først og fremmest er det en god idé at sætte dig med papir og blyant eller computeren og tænke igennem, hvilket arbejde du ønsker dig. Tænk på hvornår du gør det virkelig godt både i dit privat liv og i dit arbejdsliv. Det kan være du er god til at argumentere, er super bruger af excel eller en dygtig leder. Skriv gerne situationerne ned. Det giver et billede af hvor du har dine styrker.

På baggrund af dine overvejelser og tanker skal du beslutte:

  • Hvilke opgaver skal det nye arbejde indeholde?
  • Hvor langt fra dit hjem må dit nye arbejde ligge?
  • Fuldtid eller deltid?
  • Krav til arbejdstider

Sæt tid af til jobsøgningen. Lav en liste over dit netværk og aktiver det. Læg en plan for hvad du skal snakke med dine kontakter om. Husk: brug af netværk gennem virksomhedens kontakter, kunder etc. skal være så diskret som muligt. Mind gerne dem du taler med om dette, eller udspørg dem uden at de kan regne ud hvad du vil, hvis det føles bedre. Det sidste du ønsker er, at din chef finder ud af noget, inden du selv har sagt det.

 

Vær loyal og fortæl til chefen du søger nyt arbejde.

Hvis du er træt af dit arbejde og gerne vil finde et nyt arbejde, skal du før eller senere snakke med din chef. Forsøg at fortæl hvad du har at sige i ro og mag. Snak om hvilke gode erfaringer, du har fået i dit nuværende arbejde, og hvorfor du gerne vil videre. Det kan godt være din chef bliver forskrækket, og det er altid en god idé at komme med lidt opmuntring, men det er egentlig ikke dit problem. Man bør som arbejdsplads og chef altid kunne rumme, at medarbejderne søger nye udfordringer.

Som medarbejder, som er i gang med at søge nyt arbejde, skal man altid være super loyal overfor sin arbejdsplads og sin chef. Man skal altså passe sit arbejde 100% lige så godt, selvom man begynder at tænke på at skifte arbejde. Man skal aldrig tale dårligt om sin arbejdsplads eller nuværende chef.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Sdan finder du

 

Find nyt arbejde, men gør det diskret

Hvis du søger nyt arbejde, mens du har et arbejde, så sørg for at være diskret i din jobsøgning. Der er ingen grund til at prale med fantastiske jobtilbud og samtaler, selvom du har fortalt din chef og dine kollegaer om din jobsøgning.

Lad telefonsamtaler til og fra potentielle nye arbejdsgivere foregå udenfor dit nuværende arbejde og arbejdstid, eller som minimum bag lukkede døre. Og brug ikke den mailadresse, du bruger på dit arbejde til jobsøgning.

Skal du være så heldig at blive indkaldt til jobsamtale, så lad vær med at komme med dårlige undskyldninger. Du er nem at gennemskue, hvis du skal "til tandlæge" og kommer på arbejde i dit nyeste outfit. Tag hellere en feriedag, hvis du har muligheden.

Husk – det kan godt tage tid at finde nyt arbejde. Måske op til et år eller længere. Så kom i gang, hvis du er ved at løbe tør for energi i det gamle arbejde.

 

Få flere gode råd til din jobsøgning her..

 

 

Kilder: https://www.monster.dk/karriereradgivning/artiklen/var-smart-nar-du-soger-nyt-job

http://www.alt.dk/artikler/sadan-soger-du-nyt-job-nar-du-er-i-job 

 

 

Man siger, det er nemmest at finde et nyt arbejde, når man allerede er i arbejde. Men når man er i arbejde, kan det være svært at finde både tid og overskud til jobsøgningen, og ikke mindst svært at aktivere sit netværk uden at komme på dårlig fod med sit nuværende arbejde.