Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Sådan scorede Stephen fem jobsamtaler - og ét job

Saadan scorede stephen droemmejobbet 2Stephen Netuka er 27 år, cand.mag. i Engelsk & Film og medier og er netop blevet fastansat hos reklamebureauet Agency Spring. Vi har bedt Stephen fortælle mere om sin kreative jobsøgning, der endte med at give ham et udvidet netværk, fem jobsamtaler og ét drømmejob.


Da Stephen startede sit forløb hos ballisager, havde han hovedsageligt fokus på at sende sine ansøgningspakker ud i retning af opslåede stillinger. Men en samtale med en af ballisagers konsulenter førte Stephen ud på det usynlige jobmarked og gav ham modet til at turde gribe jobsøgningen an på en mindre forventelig måde. Og den strategi blev belønnet.

 

Uopfordrede ansgning


Hvad gjorde du?

Jeg oprettede mit CV som en slags nyhedsbrev ved at oprette en profil på ConstantContact. Overskriften var Try before you buy, fordi jeg tilbød en måneds virksomhedspraktik, som jeg håbede skulle føre til en fuldtidskontrakt.

Jeg sendte nyhedsbrevet ud til over 100 modtagere inden for PR, kommunikation, oversættelse – samt til enkelte kommunikationsafdelinger i store virksomheder og sportsorganisationer.

Det tog to dage at sætte den sammen og trevle nettet efter kontaktoplysninger på de relevante mennesker, jeg skulle nå ud til.

 

Artiklen fortsætter efter billedet

Saadan scorede stephen droemmejobbet

 

Hvor hentede du inspirationen til nyhedsbrevskampagnen?

Jeg havde en meget inspirerende snak med ballisagers konsulent, Jens, om fordelene ved uopfordret jobsøgning, og jeg forsøgte samtidig at tænke lidt ud af boksen. Derudover er det ingen hemmelighed, at jeg blev meget inspireret af denne artikel på det amerikanske medie The Muse. Jeg oprettede faktisk min kampagne med det samme efter at have læst den.

 

Hvad var dine tanker omkring indholdet af nyhedsbrevet?

Da jeg primært henvendte mig mod reklamebureauer prøvede jeg at skrive så fængende som muligt - og med selvtillid og en snert af kækhed. Derudover inkluderede jeg meget om min faglige baggrund, men også min personlige baggrund. Jeg fortalte bl.a. om min kærlighed for Leicester City. Jeg inkluderede også et link til min hjemmeside, hvor de kunne læse mere om mig.

 

Kan du fortælle lidt mere om, hvad du fik ud af kampagnen?

Resultater StephenJeg sendte nyhedsbrevet ud en fredag formiddag i juni måned. Inden for en halv time havde jeg skaffet første jobsamtale. Inden dagen var omme, var der tre samtaler i hus til den efterfølgende uge hos hhv. et kommunikationsbureau, et online marketingbureau og et reklamebureau.

Efter de tre indledende samtaler fandt jeg ud af, at det kun var reklamebureauet, der måske kunne tilbyde noget fast arbejde efterfølgende. Men samtalerne hos de to andre bureauer fik udvidet mit netværk, så de var på ingen måde forgæves.

Derefter tog jeg chancen og startede en gratis måned hos reklamebureauet. Selvom det ikke kastede en fastansættelse af sig – da de primært søgte en anden profil – var det drøngod erfaring for mig.

 

Og så blev du inviteret til yderligere to samtaler?

Ja, kort tid efter mit ophold hos reklamebureauet havde jeg en snak med to bureauer – et kommunikationsbureau og reklamebureauet Agency Spring, som gerne ville mødes til en kop kaffe. Efter samtalen med Agency Spring blev jeg enig med dem om en praktikperiode på to uger som tekstforfatter (1/8-12/8), hvorefter vi aftalte at gøre status. Det gik rigtig godt – og efter to uger er jeg nu blevet tilbudt jobbet.

Alt i alt fik jeg omkring 20 personlige svar, hvoraf de fleste var meget positive.

 

Hvilke råd har du til andre jobsøgere, der gerne vil kaste sig over den uopfordrede jobsøgning?

  • Tænk ud af boksen. Få din ansøgning til at skille sig ud.
  • Forbered dig selv på, at din kampagne kommer til at dele vandene.
  • Sæt succeskriterierne lavt og tag alt det positive med fra et afslag.
  • Send ikke dine ansøgninger til for mange – start med at sende til 80-100 nøje udvalgte virksomheder. Hvis du sender til 500 virksomheder og skulle være så heldig at få 25 jobsamtaler ud af det, kan du alligevel ikke presse det ind i din kalender.
  • Forbered dig selv på at give lidt ekstra og vær ikke bleg for at tage i praktik i en måned. Om ikke andet er det erfaring.
  • Gør din jobsøgning modtagerorienteret og personlig - husk at skrive om dig selv som person.

 

EKSEMPLER PÅ INVITATIONER TIL SAMTALER

Hej Stephen
Jeg kan godt lide din ansøgning og din tilgang til jobsøgning – proaktivitet på kanten af frækhed og evne til at trænge igennem! Vil du kigge forbi på mandag kl. 13.00?"
- Kommunikationsbureau

 

"Hej Stephen, jeg elsker ordet GRATIS, i sær når det ikke koster noget ;-)
Jeg kunne da godt tænke mig at høre mere om, hvad sådan en ung mand kan præstere - trods det at vi er to på bureauet der holder med Manchester U.
Tirsdag den 7. juni kl. 14.30 på bureauet?"
- Reklamebureau

 

EKSEMPLER PÅ POSITIVE AFSLAG

"Hej Stephen
Mega god henvendelse. Tak for den og for opmærksomheden. Du virker helt klart som en dynamo, som ville passe godt ind i [virksomhedsnavn fjernet, red.]. Men jeg har bare ikke pladsen lige nu. I vores kalender nærmer vi os sommerferien og dermed en periode med lidt lavere aktivitet.
Vi skal hen omkring september/oktober, før vi igen er oppe i højeste hastighed, og kan vurdere, om der skal forstærkes.
Jeg gemmer din mail, ønsker dig alt muligt held & lykke, og ærgrer mig gul og blå over ikke at kunne give dig job her og nu!
God weekend :-)"

- Reklamebureau

 

"Hej Stephen
Ikke relevant for os lige nu, men ros for en velformuleret masse-mail og dejligt du adresserer, at det er en "masse" mail i stedet for at tro, at modtageren er en idiot :-)"
- Digitalt bureau


"Hej Stephen,
fedt brev og fed hjemmeside, du har fået lavet:)
Vi mangler desværre ingen i øjeblikket, men tak for din interesse. God weekend.
Og tillykke med mesterskabet!
- Fodboldklub i Midtjylland

 

Uopfordrede ansgning

 

 

Artiklen er bragt i samarbejde med Konsulenthuset ballisager

 

 

Bliver du inspireret af Stephens måde at søge job på?

 

 

Stephen lavede en kampagne og scorede drømmejobbet. Sådan gjorde han.