Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Hvordan kan du bruge Twitter som jobsøgende?

Netværk er vigtigt når man er jobsøgende! Twitter er et rigtig godt bud på et sted hvor du kan starte eller udvide dit netværk. Du har muligheden for at opnå viden inden for din branche, som kan være brugbar i din jobsøgning.

Du får her en forklaring på hvorfor og hvordan du kan bruge Twitter i din jobsøgningsproces.

 

Hvem anvender Twitter og hvordan

 

Hvorfor bruge Twitter som jobsgendeIfølge overskrift.dk var der i 2015 ca. 300.000 danske konti på Twitter. De primære (aktive) brugere er politikere, meningsdannere, journalister/medier, komikere og andre kendte. Mange bruger Twitter som nyhedsstrøm og er ikke selv aktive (http://blog.overskrift.dk/2015/12/16/2015-paa-twitter-og-instagram/).

Mange af dem som er aktive er også dem som man som jobsøger gerne vil have får øje på en. Det er personer som ofte ved rigtig meget om de emner de arbejde indenfor, og som selv bruger Twitter som nyhedsstrøm.

Ligesom du deler spændende opslag med dit netværk på Facebook og LinkedIn, gør de det også, bare på twitter, og her er fordelen at du kan tale med, like, dele og kommentere uden at være connected med dem – så det gælder bare om at komme i gang med at sige noget (klogt)!

En anden åbenlys fordel er at konkurrencen i forhold til at gøre opmærksom på sig selv som person (og jobsøgende) er væsentlig mindre end på mange af de andre platforme. Det handler ikke om hvor mange der ser dig, men om at de rigtige ser dig!

Du kan læse flere gode råd om at bruge Twitter i denne artikel af Pia Vive (@piavive): https://www.djoef.dk/blog/2015/06/ny-p-aa--twitter-en-sp-oe-rgetime.aspx

 

Opret dig

Der kan være mange grunde til, at du skal oprette dig på Twitter. Når du skal skrive din næste jobansøgning, så prøv at søge på virksomheden eller branchen på Twitter. Det kan give gode indspark til, hvilke spørgsmål du kan stille virksomheden når du ringer til dem, inden du skriver din ansøgning. Eller bare gode ideer til hvad du kan skrive i din ansøgning.

Du har også en oplagt mulighed for at skabe et netværk inden for den branche du gerne vil arbejde i. Sidst men ikke mindst giver Twitter dig en mulighed for at skabe (positiv) opmærksomhed omkring dig selv.

 

Følg andre

Det næste skridt i processen er at finde nogle spændende mennesker at følge. For at gøre det så sjovt og inspirerende for dig selv så muligt, vil jeg anbefale dig at finde nogen inden for forskellige brancher og nogen som taler om forskellige emner.

Find nogle personer som du finder inspirerende. Du kan søge på f.eks. personer fra medierne eller nogen som du kender fra den branche du gerne vil arbejde i. Det kan også være en god ide at finde folk fra andre brancher at følge.

 

Del indhold

Brug tid på at trykke 'like' og dele andres indhold, på den måde gør du dem opmærksom på dig. Du kan vælge at dele spændende artikler eller quotes du har læst andre steder på nettet, fordi du mener det kan giver værdi til nogle af dem som følger dig. Når du deler andres tweets (retweeter) kan du gøre det med og uden en kommentar til, så du har muligheden for at tilføje noget til det andre har skrevet eller delt.

 

Bland dig

Twitter er et oplagt sted at gøre opmærksom på dig selv, som jeg har nævnt nogle gange nu. Det forventes næsten at man blander sig i andres samtaler. Så når nogen deler en holdning, en artikel eller lignende, så bland dig i samtalen og kommenter på det.

På den måde fanger du opmærksomheden fra andre og på sigt skaber du et netværk, som du kan bruge til at få ny viden, og hvem ved, måske et nyt job.

Du kan bruge Twitter til at starte interessante samtaler med andre, måske følger din kommende chef med fra sidelinjen. Hvis det da ikke lige er netop hende eller ham, du har samtalen med.

 

Skab indhold

Når du deler, trykker 'like' og blander dig i samtalerne på Twitter, gør du, som sagt, opmærksom på dig selv. Det vil gøre folk nysgerrige og måske begynder de at følge dig tilbage for at se, hvad du har at sige. Derfor er det sidste skridt at begynde at skabe indhold, som du kan dele på Twitter. Vi har allerede gennemgået, at du kan skrive tweets ud omkring dine holdninger og blande dig i andres samtaler. Det du kan gøre her, ved hjælp af en blog, eller f.eks. blogfunktionen på LinkedIn, er at skrive nogle posts omkring (for dig) job relevante emner, som du så kan dele med dit netværk på Twitter.

Du skal bruge Twitter, fordi det kan skabe opmærksomhed om dig selv som person, og fordi det kan stille dig bedre i jobsøgningen på flere fronter. Send mig et tweet, når du har oprettet dig, så følger jeg dig gerne – Du finder mig på @dlund

Du kan finde mere information om jobsøgning på sociale medier på Jobeksperten.dk episode 8 med Thomas Bigum (@thomasbigum) og specifikt omkring LinkedIn i episode 5 med Morten Vium (@MortenVium).

Husk at du aldrig skal spørge nogen direkte efter om de har et job til dig, søg viden og vis at du har interesse inden for det felt de arbejder med.

 

Held og lykke med at komme i gang med at bruge Twitter og Go' Jobjagt!

 

twitter logoHvem du følger på Twitter og andre sociale medier, fortæller noget om hvem du er.

Her er 4 simple råd til din kommunikation og dit personlige (og proffesionelle) brand på de sociale medier

 

 

Diana Lund Andersen2
Skrevet af Diana Lund Andersen, Jobeksperten.dk

 

 

Du får her en forklaring på hvorfor og hvordan du kan bruge Twitter i din jobsøgningsproces.