Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Virksomhederne efterspørger disse kompetencer

Kompetencer3Virksomhederne efterspørger i deres jobannoncer mange forskellige kompetencer hos den kommende medarbejder. Her kan du læse hvilke generelle kompetencer, der er de mest attraktive lige nu.

Der efterspørges til tider så mange kompetencer i jobannoncen at det til sidst giver et indtryk af floskler. Derfor er det rart en gang i mellem at kigge ud over jobannoncen, og spørge virksomhederne direkte:


"Hvilke generelle kompetencer vurderer I, vil være de mest attraktive i fremtiden på jeres arbejdsplads?"

 

Og det er lige netop det, som Konsulenthuset ballisager har gjort i rekrutteringsanalysen 2015.

 

Rekrutteringsanalysen viser, at den mest efterspurgte kompetence er Forandringsparathed. Den efterspørges af 64% af virksomhederne. Og ser man udelukkende på de store virksomheder, så er det 76% der efterspørger forandringsparathed.

Men for både store og små virksomheder og for private og offentlige er det forandringsparathed, der ligger helt i toppen.

 

Totalt set er efterspørgslen:

 

  • Forandringsparathed (64%)
  • Forståelse for den samlede forretning (50%)
  • Evnen til at skabe relationer (42%)
  • Evnen til at lede sig selv (40%)
  • Arbejde effektivt (39%)
  • Evnen til at forenkle det komplekse (26%)
  • Håndtering af ny teknologi (21%)


Det næstmest efterspurgte i de offentlige virksomheder er Even til at skabe relationer. Det er måske meget naturligt, når man ser på hvilke typer jobs, det offentlige i stor stil består af.

For de små virksomheder er det af næsten lige stor betydning at man kommer med en vis grad af forandringsparathed og evnen til at forstå den samlede forretning.

 

Så tænk over hvordan du kan bidrage med disse kompetencer i dit næste job. Og i forhold til din jobansøgning og CV, så tænk over, hvordan du kommer med de gode eksempler, på hvordan disse kompetencer kommer til udtryk hos netop dig.

 

 

Kompetencer - rekrutteringsanalysen 2015

 

 

 

Læs også:

 

 


Hvilke kompetencer oplever du, der efterspørges i jobannoncerne?

 

 

Disse kompetencer efterspørger virksomhederne.