Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
Uopfordret jobsøgning er en af de sværeste discipliner i jobsøgningen. Det er i hvert tilfælde ofte sådan det føles som jobsøgende. Især inden man er kommet godt i gang, kan den uopfordrede jobsøgning føles som et uoverkommeligt bjerg, der skal bestiges. Men sådan behøves det ikke at være.
Her får du nogle ideer og redskaber til at komme rigtig godt i gang med dine egne uopfordrede jobansøgninger.
I samarbejde med Job Eksperten kan du lytte til denne podcast om uopfordret jobsøgning. Diana Lund Andersen har interviewet Kristoffer Sjølander fra IKU.
Find og lyt til podcasten her...
Den uopfordrede jobsøgning er en vigtig del af jobsøgningen. Rekrutteringsanalysen fra Konsulenthuset ballisager, 2015 fortæller at i ca. en tredjedel af tilfældene brugte virksomhederne den uopfordrede ansøgning som rekrutteringskanal ved deres seneste rekruttering. Og kigger man på de store private virksomheder, så hedder tallet faktiske hele 43%.
Den uopfordrede jobsøgning er altså en vigtig del af jobsøgningen.
Det kan være svært af finde de virksomheder, man skal kontakte i sin uopfordrede jobsøgning, men det er der heldigvis råd for.
Læs artiklen
Tilfældigheder (held) er et vigtig aspekt i den uopfordrede jobsøgning. Det kan for mange være grunden til ikke at gøre mere i denne disciplin – fordi at det kommer til at virke for tilfældigt om det giver gevinst. Men det handler kort sagt om, at man bliver nødt til at spille hvis man vil vinde.
Læs artiklen
En ide kunne være at skrive en forretningsplan til virksomheden i stedet for at sende det sædvanlige CV og ansøgning. Det er udgangspunktet i dette blogindlæg af Jacob Høedt Larsen.
Læs hans indlæg:
Der kunne også være lidt hjælp at hente i Elevatortalen for jobsøgende.