Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Jobcoach app - anmeldelse

Jobcoach AppAkademikernes a-kasse har lanceret en app, som indholder de bedste redskaber til jobsøgning. Som 4. gangs ledig, måtte jeg selvfølgelig prøve appen, og jeg er positivt overrasket.


Appen består af 2 dele.
Jobcoach AppDen første del er inddelt i 10 fokus områder, - Afklaring - A-kassen - Netværk - CV - Vær mobil - Ugeplan - Research - Dagligt fokus - Vær aktiv - Præsentation.

Den anden del består af en personprofil.

Da jeg står overfor et erhvervsskifte, var jeg i første omgang meget interesseret i personprofil delen. Den består af en række spørgsmål , hvor man skal liste en række udsagn fra 'mest mig' til 'ikke mig'. Man ender med en personprofil, som giver et billede af ens stærkeste sider, samt hvilke man kan udvikle/arbejde med. Jeg blev meget overrasket over, hvor præcist den rammer. Personprofilen har hjulpet mig til at indsnævere mine styrker, og hvilke nye erhverv jeg skal søge indenfor.

Alt i alt er personprofil-delen et super redskab, som alle kan bruge, udanset om du står overfor et erhvervsskifte, eller skal søge nyt arbejde indenfor dit eget felt.

Efter at have fået styr på mine styrker, kastede jeg mig over første del - De 10 råd.

Hver enkelt del består af en lille video, hvor man får råd til at finde styrker, brugen af netværk, hvordan man målretter sit cv, hvilken betydning mobilitet har for et score et job, hvor vigtigt planlægning er for opnå sine mål i forhold til jobsøgningen, hvor vigtigt det er, at lave reseach for at matche det som virksomheden søger, hvordan bevare man dagligt fokus i sin jobsøgning, hvordan man bevarer energien i sin jobsøgning, og hvordan man forbereder sig til en jobsamtale.

Det er nogle rigtig vigtige og relavante råd man får, og det virker til at være nogle meget kompetente konsulenter, der er fortæller om de enkelte ting. Videoerne virker proffesionelle.

Efter videoen bliver man præsenteret for forskellige redskaber. I Afklaring kan man f.eks. skrive ens styrker, hvad man brænder for osv. Og til sidst får man et overblik over de ting man har skrevet. I Research får man hjælp til spørgsmål man kan stille, når man kontakter en virksomhed. I Præsentation har man mulighed for at øve sig i jobsamtalen. Man kan indspille en video med sig selv, og til sidst se videoen.

Jeg har i mine 4 perioder som ledig, været på forskellige kurser i cv, jobsøgning osv. Jeg er blevet præsenteret for en masse relavante redskaber til min jobjagt, men i de perioder hvor man så er i arbejde, "glemmer" man disse redskaber. Og når man så skal tilbage i ledighedskaoset, kan det være svært at huske alle de ting. Derfor synes jeg, at det er genialt med en app, hvor man har samlet alle de bedste råd. Min telefon er jo altid ved hånden, og det er super nemt lige at trykke på appen, og blive mindet om, hvad jeg skal gøre for at komme først i bunken af ansøgninger.

Mit indtryk af Jobcoach appen er, at det er et proffesionelt gennemarbejdet redskab, som på et let og forståeligt sprog gør det nemmere at komme først i bunken og tilbage på arbejdsmarkedet. Den fungerer upåklageligt på min telefon ( Samsung galaxy s5 ), layoutet er pænt, men der er selvfølgelig lidt småting der skal justeres.

Absolut en app, jeg vil anbefale....

 

Du kan læse mere om app'en her, hvor der også er link til at downloade den

 

 

Lise JohansenJobcoach App'en er anmeldt af: Lise Johansen

Jeg er uddannet pædagog i 2002, men har i 20 år arbejdet med børn og unge indenfor både normal og special området. Mine spids kompetencer er indenfor kommunikation, rådgivning, og vejledning. I 2006 flyttede jeg fra Sjælland til Jylland, og er siden da for 4 gang inbetween jobs. Efter 20 år som pædagog ønsker jeg nu, at sætte mine kompetencer i spil indenfor arbejdsmarked og beskæftigelse, og drømmer om at gøre en forskel for ledige eller sygemeldte.

 

Læs mere om Lise på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/profile/view?id=71707670 

 

 

 

Har du prøvet Jobcoach App'en? Hvad er din holdning til den. Giv din vurdering her under

 

 

Læs anmeldelsen af Jobcoach App'en.