Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Ring til en arbejdsgiver på fredag

TelefonDagene mellem helligdage kan være det helt rigtige tidspunkt at ringe til en potentiel arbejdsgiver på. Læs her, hvorfor du skal ringe netop de dage.

Rigtig mange holder fri fx fredag efter Kristi Himmelfartsdag – også mange jobsøgende holder "fri" denne dag. Og hvem er det så der sidder tilbage: Det er chefen. Lige netop den person du allerhelst vil tale med.

Og netop fordi at han/hun er en af de få, der er på arbejde, så sidder de måske og keder sig lidt. Så når du ringer, så er du pludselig et behageligt afbræk i en dag, der bare skal gå, så man kan komme hjem til familien.
Telefon2 2

Derfor er der mange, der oplever at få nogle bedre og længere samtaler netop på disse dage. Chefen har simpelthen bedre tid til at tale med dig end på så mange andre dage.Alligevel er der mange, der tænker: Jamen kan det overhovedet betale sig at ringe på disse dage: Så kommer jeg til at forstyrre en hel masse mennesker, der alligevel ikke er der.

Og det er forståeligt med sådanne tanker, men der er to ting at sige til det:

For det første: Ja, der vil være en del, der holder fri denne dag. Men det opdager du hurtigt, når du ringer. Men dem bruger du ikke særlig lang tid på, så du har stadig tid til de lange samtaler med dem, som er på arbejde. Og de har tid til dig.

For det andet: Du forstyrre ikke dem, du ikke får fat i. De har jo aldrig opdaget, at du forsøgte at ringe. Vedkommende du har talt med, der fortæller at chefen ikke er der, lægger ikke en besked om at du har ringet. Du har altså stadig mulighed for at ringe til netop denne virksomhed en anden god gang.
Du får altså en ekstra mulighed.

Kort sagt, så er der ingen grund til ikke at ringe på disse dage. Som ekstra plus så holder mange af dine konkurrenter til jobbet også fri denne dag, så også her øges chancerne for succes også.

 

Hvis du synes det er svært at ringe så læs blogindlægget At ringe eller ikke at ringe på jobopslaget...? Af Suzann Rye. Der er masser af god information og inspiration at hente inden du ringer. Og det er uanset om du ringer på et konkret jobopslag eller om du ringer uopfordret.

 

Så hvad holder dig tilbage? Ring til virksomhederne. Måske de bare venter på at høre fra netop dig.

 

 

Dagene mellem helligdage kan være det helt rigtige tidspunkt at ringe til en potentiel arbejdsgiver på. Læs her, hvorfor du skal ringe netop de dage.