Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Nyuddannet: Hire the Attitude – Train the Skills!

Glad hopMange nyuddannede kæmper med den manglende erfaring, men Borneo i Aarhus har succes med at ansætte unge nyuddannede kandidater.

Den sidste opgave er afleveret. Det er en befrielse, men en kortere en af slagsen. Nu banker det virkelige voksenliv på. Frustrationen og usikkerheden spreder sig. De trygge studierammer ophører og et rigtigt voksenjob skal findes.


"Jeg har flere gange fået forklaret, at jeg ville passe perfekt til en given stilling, hvis bare jeg havde plus to års erfaring. Det kan virke enormt frustrerende, for hvordan skal man skaffe sig erfaring, hvis ingen tør tage chancen med en nyuddannet?!" fortæller Britt Jakobsen, Marketing Manager hos katoni.dk, Glad hopTag springet som nyuddannet og få erfaring på CV'et.
Foto: Anne Bonde Østerby
Borneo (tidligere Kiloo Group), opgivende.

Manglende erfaring! Det er en ofte hørt frase for de unge nyuddannede, men én ting skal slås fast; selvom erfaringen ikke er på CV'et endnu, så har du som ung og nyuddannet en masse kvaliteter, som kan gavne virksomhederne.

Dog kræver det, at nogen ude i den virkelig verden giver dig chancen for at shine. Det kræver, at en arbejdsgiver tror på netop dig.

"Som virksomhed har vi også et ansvar for at bidrage til, at unge mennesker får mulighed for at få erfaring inden for branchen," fortæller Tina Abrahamsen, Senior HR Manager, Borneo.

Borneo i Aarhus er et bevis på, at et ungt team kan skabe en bragende succes. Her fortæller de om, hvorfor de værdsætter unge nyuddannede og hvordan du som nyuddannet fanger deres opmærksomhed.

 

Borneo: Erfaring er ikke altid alfa omega

Hos Borneo bestræber de sig på at skabe en balance mellem erfarne og nyuddannede medarbejdere. Vigtigst for Borneo er, at kandidaterne passer ind i virksomhedens kultur, og med den rette indstilling, så kan medarbejderne lære at udføre opgaverne.

"Vi fokuserer i høj grad på personlighed og rekrutterer ud fra princippet:
'Hire the attitude – train the skills'," fortæller Tina Abrahamsen, Senior HR Manager, Borneo.

Nye medarbejdere giver et frisk pust og de ser tingene med helt nye øjne, men især de unge nyuddannede har en helt speciel nysgerrighed, som kan gavne virksomhederne. Senior HR Manager Tina Abrahamsen fra Borneo mærker en iver hos de unge. En iver efter at lære og holde sig opdateret på de nyeste trends, hvilket hun understreger, er en forudsætning for succes i branchen.

Herudover vinder virksomheden en nysgerrig og motiveret medarbejder samt en kandidat med opdateret viden om teori, analyse og metodiske tilgange.
Britt Jakobsen og Tue Dommergaard er begge unge nyuddannede og fornyligt ansat hos Borneo, som henholdsvis Marketing Manager hos katoni.dk og Associate Community Manager hos Kiloo. Med stor enighed fortæller de, at processen og oplevelsen som nyuddannet hos Borneo har været meget positiv. Spørgsmålet om den manglende erfaring har ikke været et emne. Derimod har deres gå-på-mod været i fokus.

"Jeg tror bare, at de kunne mærke, hvor meget jeg brænder for at arbejde inden for lige præcis denne branche," fortæller Britt Jakobsen og påpeger vigtigheden i, at vise hvor meget man gerne vil det.

"Til samtalen havde jeg forberedt en masse om, hvad jeg ville gøre i positionen som Community Manager, men de var mere interesserede i, hvem jeg var som person," siger Tue Dommergaard smilende.

Dog understreger Senior HR Manager Tina Abrahamsen fra Borneo, at der naturligvis er nogle grundlæggende faglige kvalifikationer, som skal opfyldes for at komme i betragtning til et job.

 

Udklip - Mille LadeBorneos gode råd: De mange drømmestillinger

Drømmestillingen er måske ikke umiddelbart at finde blandt jobopslagene og hvis, så har du måske ikke den rette profil. Men det er vigtigt, at du ikke mister troen på at finde den, mener Britt Jakobsen, Marketing Manager hos katoni.dk og fortæller:
"Jeg er blevet meget positivt overrasket over mit job og har fået øjnene op for, at jeg måske har flere drømmestillinger end jeg først troede."

Hun råder nyuddannede til at være åbne overfor forskellige mulige stillinger og til at gribe alle de chancer, som byder sig.

Tue Dommergaard, Associate Community Manager hos Kiloo, stemmer i og slår fast:
"Associate Community Manager var bestemt heller ikke mit drømmejob, men det er det virkelig blevet!"
Drømmejobbet kan uventet være en stilling, som du slet ikke havde regnet med.

Anbefalingerne fra Borneos Senior HR Manager Tina Abrahamsen lyder på, at du som nyuddannet skal være målrettet i dine ansøgninger. Søg efter en specifik stilling og undersøg, hvad der kræves og vægtes i den givne stilling. Hun foreslår, at du sparer med folk i dit netværk. Måske de har nogle kontakter til de virksomheder, du er interesseret i.

Sluttelig tilføjer hun, at når du kommer direkte fra flere års akademisk studie, så skal du være påpasselig med at skrive en akademisk ansøgning. Skriv i et sprog som passer til stillingen og virksomheden hvori du søger.

Hos Borneo er det ikke nødvendigvis erfaringen, som er afgørende! Det er din indstilling til jobbet, din personlighed og kemien mellem arbejdsgiver og ansøger.

Der er muligheder. Der er virksomheder, som vil give jer nyuddannede en chance. Tro på dem og grib dem alle – måske en af dem er din kommende drømmestilling.

 


Mille Lade2Skrevet af Mille Lade, Marketing Assistent hos katoni.dk, Borneo, og ved at færdiggøre sin kandidatgrad i Medievidenskab på Aarhus Universitet.

 

Borneo(tidligere Kiloo Group) søger løbende kandidater på kiloo.com, og derudover er du altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning. 

 

Hvad er dine erfaringer som nyuddannet eller som chef med nyuddannede medarbejdere. Giv en kommentar nedenunder artiklen.

 

 

 

Mange nyuddannede kæmper med den manglende erfaring, men Borneo i Aarhus har succes med at ansætte unge nyuddannede kandidater