Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Her søger virksomhederne efter medarbejdere

Hul igennem2Når du arbejder med din jobsøgning, er det vigtigt at vide, hvilke rekrutteringskanaler virksomhederne bruger. For ved du det, så har du mulighed for at lægge din jobsøgningsstrategi derefter. Og det næste job skulle så gerne komme hurtigere.
For private virksomheder er det værd at bemærke, at 66% har brugt netværket mod 63% på de opslåede stillinger.


Og kigger man på de små virksomheder så er det kun 55% der brug annoncering ved sidste ansættelse, hvorimod 64% blev ansat via netværk. De store virksomheder og det offentlige er dem, der er allermest glade for jobannonceringen med henholdsvis 82% og 84%.
Den skarpe vil så lægge mærke til, at tallet for det offentlige kun er på 84% - når nu de ellers skal slå alle deres stillinger op. De offentlige virksomheder fortæller faktisk, at i 33% af tilfældeende har de (også) brug netværk og i 20% af tilfældeende er det på baggrund af uopfordret jobsøgning.

 

LinkedIn og Facebook som rekrutteringskanaler

De private virksomheder er noget længere fremme end de offentlige med brugen af sociale medier som LinkedIn og Facebook i deres rekruttering. 36% af de private virksomheder brugte LinkedIn som rekrutteringskanal og 12% brugte Facebook. For de offentlige er tallene 13% på LinkedIn og 7% på Facebook.


Alle kanaler bruges mere

Gennem de sidste 4 år ses der en generel stigning på brug af alle rekrutteringskanaler. Virksomhederne benytter sig ikke kun af en enkelt men af flere. De gør altså mere for at ramme de potentielle relevante kandidater til deres stilling.
Det er interessant at se, at brugen af vikar- og rekrutteringsbureauer i perioden er gået fra 10 til 21% - altså en fordobling. Og brugen af LinkedIn er gået fra 3% i 2011 til 28% i dag.
Ser vi specifikt på de private virksomheder, så benyttes LinkedIn og uopfordret ansøgning på samme niveau med 36%. Og netværk og opslået stillinger bruges næste på samme niveau.
I det offentlige kommer man ikke udover at opslåede stillinger den markant mest brugte rekrutteringskanal. Alligevel viser undersøgelsen også, at der er muligheder de andre veje ind. Og bruger du ikke dem, risikerer du at gå glip af nogle muligheder.

 

 

Virksomhedernes rekrutteringskanaler 2014Virksomhederne er blevet spurgt om via hvilke kanaler, de brugte ved deres seneste rekruttering. De har haft mulighed for at angive flere valg.

 

 

Ovenstående fakta stammer fra Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse 2014. Du kan læse hele analysen her...

 

 

Bliv klogere på hvilke rekrutteringskanaler virksomhederne bruger, når de rekrutterer.