Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Uopfordret Jobsøgning – sådan virker det

Hul igennem2Uopfordret jobsøgning virker. 74% af virksomhederne siger, at de har ansat på baggrund af en uopfordret henvendelse. Men din timing er altafgørende for om det lykkes.

77% af de privat virksomheder fortæller, at de har rekrutteret på baggrund af en uopfordret henvendelse.

Og hvad der måske vil overraske nogen, så svarer 66% af de offentlige virksomheder, at de har ansat en, der søgte uopfordret. Det er altså ikke umuligt at tænke i uopfordret jobsøgning, når man søger job i det offentlige – modsat hvad mange tror.

 

Uopfordret jobsøgning – sådan lykkes det

Hul igennem2Få hul igennem med den uopfordrede jobsøgnigDen helt afgørende faktor, for om din uopfordrede jobsøgning lykkes, er timing. Det handler altså om at være det rette sted på det rette tidspunkt. 72% af virksomhederne angiver timing, som en af de primære faktorer til at den uopfordrede henvendelse gav gevinst.
Du er som jobsøger altså også afhængig af dit held. Det er ikke så vigtigt, hvordan du henvender dig eller på hvilken baggrund. Det handler primært om at gøre det på det helt rigtige tidspunkt.
Så det handler kort fortalt om at opsøge heldet, på den måde der passer dig bedst.
Skal du hjælpe heldet lidt på vej, så ser det ud til, at det bedste du kan gøre, er at søge i virksomheder, hvor du har netværk, der kan give dig en anbefaling med på vejen.

 

Ovenstående fakta stammer fra Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse 2014. Du kan læse hele analysen her... 

 

Uopfordret jobsøgning virker. 74% af virksomhederne siger, at de har ansat på baggrund af en uopfordret henvendelse. Men din timing er altafgørende for om det lykkes.